Ilves päihitti ahtaalla olleen KalPan kuumassa trillerissä − Tuomas Kiiskisen peli päättyi Leo Lööfin polvitaklaukseen

LIIGA / Raportti
Petri Kontiola napautti Ilvekselle voittomaalin Eero Kilpeläisen juhlaottelussa. Arkistokuva.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/
KalPa lähti Nokia Arenalle vain yksi asia mielessään: kuopiolaisten oli otettava voitto Ilveksestä, jotta se pystyisi vielä unelmoimaan pudotuspelipaikasta. Eero Kilpeläinen nousi eniten Liiga-otteluita pelanneeksi maalivahdiksi. Kolmannen erän loppuhetket herättävät varmasti keskustelua.

Lauantain ottelu oli merkityksellinen sekä Ilvekselle että KalPalle. Tupsukorvat mielii yhä taistella runkosarjan voitosta, kun taas kuopiolaisten oli otettava Tampereelta pisteitä pysyäkseen pudotuspelijunan kyydissä.

KalPa pääsi ottelussa edelle, mutta Ilves kiri rinnalle ennen toisen erän loppua. Kolmannessa erässä vieraat pääsivät jälleen johtoon, mutta vain todetakseen Ilveksen tulevan jälleen tasoihin.

Varsinaisen peliajan viimeisten minuuttien aikana ratkaisua ei nähty. Dramaattisten vaiheiden jälkeen Ilves voitti jatkoajalla, kun Petri Kontiola osui verkon perukoille komealla kudilla.

Klemetti Ilves-vahdin kiusana

KalPa aloitti ottelun vahvasti ja hallitsi kiekkoa sekä kenttätapahtumia ensimmäisellä kymmenminuuttisella. Juuso Könönen napautti vieraat ansaittuun johtoon tarkalla kudillaan. Henrik Haapala pääsi nokikkain eniten liigaotteluita pelanneeksi maalivahdiksi nousseen Eero Kilpeläisen kanssa, mutta Ilves-hyökkääjä ei onnistunut värkkäämään pikaista tasoitusosumaa.

Ilves sai hieman jutun juonesta kiinni, kun se sai ylivoiman. Erikoistilanne kuihtui kuitenkin kasaan, kun maalivahti Vadim Žerenko pelasi kiekkoa sallittujen rajojen ulkopuolella ja sai rangaistuksen.

Jos venäläisveskari oli hieman nukuksissa jäähyn aiheuttaneessa tilanteessa, oli hän hyvin hereillä toisen erän alkupuolella, kun hän esti Aleksi Klemetin maallntekoaikeet läpiajosta.Samainen KalPa-hyökkääjä ajoi voimalla Ilves-maalille hetkeä myöhemmin ja kaatoi Žerenkon jään pintaan. Tilanteesta ei seurannut sen kummemmin rangaistuksia kuin loukkaantumisiakaan. Monessa mukana ollut Klemetti siirsi myös KalPan 2−0-johtoon.

Lööfin taklaus jätti ottelulle karvaan jälkimaun

Ilves-kapteeni Eemeli Suomi avasi kotijoukkueen maalihanat kamppailun puolivälissä, kun KalPa-puolustus oli unohtanut hyökkääjän Kilpeläisen lähettyville. Moisilta etäisyyksiltä Suomi epäonnistuu harvoin, eikä niin käynyt nytkään. Marginaalien kaventuessa pelin luonne muuttui. Molemmat joukkueet aktivoivat hyökkäyspeliään ja keskialue alkoi ylittyä kummaltakin aiempaa rivakammin.

Keskialue ylittyi vauhdilla myös Ilveksen tasoitusmaaliin johtaneessa pelissä, kun kapteeni Suomi näki puolustussiniviivalta, että ketjukaveri Joonas Oden kirmaa kohti KalPa-veräjää. Napakka syöttö vapautti Odenin maalintekoon. Kolmas erä palautti vierasjoukkueen jälleen kuskin paikalle, kun Elias Koponen kikkaili upeasti Ilves-maalilla ja syötti Kasper Puution maalintekoon takatolpalta.

Ilves jatkoi taistelua takaa-ajoasemassakin ja hurjassa maalivireessä oleva Nicholas Baptiste pääsi yrittämään osumaa läpiajosta, mutta juhlakalu Kilpeläinen koppasi pikkumustan syliinsä. Ylivoimalle päässyttä Ilvestä ei Kilpeläinenkään pysäyttänyt, vaan pitkän pyörityksen jälkeen Haapala tinttasi b-pisteeltä numerot 3−3:een.

Vielä aivan kolmannen erän loppuhetkillä Ilves-puolustaja Leo Lööf taklasi polvella KalPan kultakypärää kantavaa kapteenia Tuomas Kiiskistä. Lööf ei saanut taklauksesta rangaistusta, vaan jälkipeleistä 2+2 minuuttia. Kuopiolaisilta kaksi pelaajaa sai kaksiminuuttiset. Kiiskisen peli päättyi loukkaantumiseen.

Jatkoajalla Ilves-maalivahti Žerenko otti muutaman huipputorjunnan ja pysäytti myös KalPan ylivoimayrityksen. Loppujen lopuksi Kontiolan kumautus ohi Kilpeläisen ratkaisi kaksi pistettä tupsukorville. KalPa säilytti vielä mahdollisuudet pudotuspeleihin, mutta sen on otettava runkosarjan päätösottelustaan kolme pistettä JYPiltä.

» Lähetä palautetta toimitukselle