Ilves päätti harjoituskautensa voittoon − KalPan kiri pisti pelin jännäksi

LIIGA / Raportti
Ilves päätti harjoituskautensa voitokkaasti.
Kuva © Tiia Mahkonen

Ilves ja KalPa pelasivat runkosarjan lähestyessä harjoitusottelun, jossa tamperelaiset olivat kotonaan lopulta 2−1-numeroin vahvempia. KalPa sai vielä viimeisillä minuuteilla mylläkän tupsukorvien maalille.

Kamppailun alku oli melko tunnustelevaa ja puolustuksen kautta pelattua peliä. Kotijoukkueelta Antti Saarelalle avautui ensimmäinen hyvä tekopaikka, mutta kuti kilpistyi Henrik Tikkasen varusteisiin. KalPalta aktiivisuutta erityisesti päätypelaamisessa osoitti Jaromír Pytlík.

Avauserässä Ilves sai yhden yllivoiman, kun Joonas Oden sai pakotettua Eric Hjorthin roikkumaan itsessään rangaistuksen mitat täyttävällä tavalla. Tupsukorvien takakolmio jauhoi aikansa, kunnes Eemeli Suomen poikittaissyötöstä Joni Ikonen tinttasi tamperelaiset johtoon.

Toisessa erässä Ilves aloitti enemmän tunteella kuin järjellä. Ensin Panu Mieho satutti nilkkaansa ja sen jenn Saarela törmäili päädyssä. Vielä myöhemmin Albin Grewe sekä Saarela ottivat yhtäaikaiset, josta KalPa sai illan ensimmäisen ylivoimansa. Lasse Lappalainen ja kumppanit takoivat laukauksia ja pyörittivät pitkän tovin, mutta tupsukorvat ja maalivahti Marek Langhamer selvittivät erikoistilanteen.

Kausi lähestyy, peli tiivistyy

Peli soljui pitkään harmonisesti päästä päähän ilman vaarallisia maalipaikkoja tai mainittavia virheitä. Kummankin peli vaikutti olevan kauden lähestyessä tasapainossa. Kuin salaman iskusta Miehon saaman läpiajon jälkeen tamperelaiset saivat hetkellisesti hyvän painejakson Tikkasen maalin läheisyyteen.

Vielä ennen kolmanteen erään pelin kääntävää erätaukoa KalPa sai oman vahvan jaksonsa, mutta Ilveksen purkutyöskentely oli uomisssaan. Yhden huolimattoman pitkän kiekon vuoksi tupsukorvien kakkosketju joutui pyörimään omassa päässä toista minuuttia ennen kuin KalPan rynnäkkö päättyi käsisyöttöön.

Kolmas erä alkoi kuopiolaisten ylivoimalla, kun Aleksi Elorinne tuuppasi itsensä kulmatilanteessa poikittaisella mailalla kaksiminuuttiselle. Muutamaa puolittaista vetopaikkaa lukuun ottamatta KalPa ei Langhamerin veräjää hätyytellyt.

KalPa sai kirin aikaiseksi

Tupsukorvat siirtyivät kahden maalin johtoon, kun Saarelan oivaltava syöttö maalin takaa tavoitti Miehon lähietäisyydeltä maalista. Kiekko varmasti nuottaan ja numerot 2−0:aan.

KalPalla oli omat paikkansa kavennusosumiin, mutta seuraavasta huippupaikasta vastasi jälleen Ilves. Nick Baptiste kilautti maalin tolppaa Tikkasen takana.

Vielä muutama minuutti ennen 60 minuutin täyttymistä Juuso Könönen toi hieman onnekkaasti KalPan maalin päähän. Vierasjoukkue sai vielä viime hetkille melkoisen mylläkän aikaiseksi, mutta lopulta Ilves nappasi ottelusta voiton itselleen.

Tamperelaisten harjoituskausi päättyi KalPa-otteluun, mutta kuopiolaiset pelaavat vielä torstaina vierasottelun JYPiä vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle