Hakametsä juhli, kun Lukáš Dostál nollasi KalPan – Teemu Rautiaiselle sata liigamaalia täyteen

Ilveksen kannattajilla oli jälleen lauantai-iltana syytä juhlaan.
Ottelun avausminuutit enteilivät Ilveksen menevän menojaan. Tampereella nähtiin kuitenkin lopulta pienten marginaalien kiekkoilta.
Lähtökohdat

Ilves hävisi aiemmin viikolla Raumalla pudotuspelien kotietukamppailun kannalta tärkeän vähämaalisen ottelun lukemin 2–0. Lauantain ottelu oli Tupsukorville viikon toinen. Kauden kaikki kolme edeltävää kohtaamista olivat päättyneet Ilveksen voittoon.

Maalivahtipelaaminen

Ilveksen maalia vartioi tuttuun tapaan Lukas Dostal. Tšekkivahti sai lisävirtaa lauantai-iltaan uudesta maskistaan, jonka maalaukset Hakametsän yleisö sai ensi kertaa nähtäväkseen. Dostal esiintyi eleettömän varmasti eikä kuopiolaisten nollaus vaatinut häneltä isompia sirkustemppuja.

Puolustuspelaaminen

Puolustus antoi hyvin tukea Lukas Dostalille läpi illan. Ottelun avausosuma näki lisäksi päivänvalon ilvespuolustajan lavasta, kun hiljattain tamperelaisseuran kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen solminut Niko Peltola pommitti viivalta kauden viidennen maalinsa.

Hyökkäyspelaaminen

Ilves iski terävästi päälle heti ottelun ensimmäisissä vaihdoissa. Eero Kilpeläisen upea hanskakäden torjunta Antti Saarelan viimeistely-yritykseen ottelun toisella minuutilla piti tilanteen maalittomana. Kilpeläinen oli täystyöllistetty ottelun alussa, mutta Ilves ei saanut hyvistä paikoista huolimatta toimitettua kiekkoa maaliin ja hukkasi tuolloin oman etsikkoaikansa.

Peltolan maali elävöitti Tupsukorvien hyökkäyspelaamista, mutta aivan vastaavaan hyökkäyspään riemuralliin mitä avausminuuteilla nähtiin, ei kotijoukkue enää sittemmin yltänyt.

Erikoistilanteet

Ilvekselle tarjottiin heti toisen erän alkuun pitkä kahden miehen ylivoima. Kerrassaan onnettoman pakkopelin aikana saatiin luotua vain yksi vetopaikka Arttu Ruotsalaiselle. Toinen pitkä ylivoima siunaantui kolmannessa erässä, jolloin Teemu Rautiaiselle pedattiin kolme huipputonttia. Kahdesti käytiin lähellä, mutta kolmannella kolahti ja pitkään uransa sadatta maalia metsästänyt Rautiainen yltyi viilliin tuuletukseen lähes 6 500 katsojan edessä.

Lähtökohdat

Myös vierasjoukkue oli hiljattain käynyt Raumalla häviämässä. Kuopiolaisten Lukko-ottelusta muodostui viikko takaperin todellinen turpaanottojuhla, kun Lukko nuiji KalPan jäänrakoon tylyin 7–0-numeroin. Tuon jälkeen KalPa hävisi toisen länsirannikon vierailun Turussa pari päivää myöhemmin, mutta palasi eilen illalla takaisin voittokantaan sarjakärki Kärppien kustannuksella. Ottelun voittomaalista vastasi jatkoajalla Tommi Jokinen.

Eero Kilpeläinen jatkoi eilisen voittoisan Kärpät-ottelun tapaan kuopiolaisten maalilla. 22 kertaa edellisenä iltana kiekon edessä seissyt Kilpeläinen piti erityisesti ottelun alussa kuopiolaisia pystyssä. Kilpeläinen pelasi kokonaisvaltaisesti erinomaisen ottelun. Ilman hänen torjuntojaan olisivat lukemat voineet olla aivan toisenlaiset.

Ahtaalle alussa painettu KalPa-puolustus sai rauhoitettua itsensä, kun kiekkokontrolli lisääntyi ja alun paniikista ei ollut tämän jälkeen enää tietoa. Tiivis viisikkopelaaminen alkoi purra isäntien rynnistykseen.

Kuopiolaisilla oli ottelun alussa isoja vaikeuksia pelata kiekkoa pois omalta alueelta. Pelin rakentaminen pysähtyi tavattoman usein jo viimeistään keskialueelle. Ykköserän loppupuolella KalPa sai vyörytettyä muutaman pidemmän hyökkäyksen Ilveksen päätyyn ja pääsi viimeistään pakkopelin ansioista paremmin peliin sisään. Toisessa erässä KalPa haastoi hyvin omilla vahvuuksillaan, mutta kolmannessa bensa loppui kesken.

Ensimmäinen ylivoima avauserässä toi lähinnä mahdollisuuden pitää ensi kertaa pidempään kiekkoa, mutta toisen erän ylivoimassa oli jo sitten aitoa vaaramomenttia. Maalit jäivät lopulta uupumaan, mutta yhdestä takaiskusta huolimatta kuopiolaisten alivoimapelaaminen oli sen sijaan varsin mallikasta.

Erikoista

Seitsemän minuutin pelin jälkeen vieraiden Alexander Ruuttu sai ikävännäköisesti Ville Meskasen ampuman kiekon kasvoihinsa ja joutui siirtymään pukuhuoneen puolelle paikattavaksi. Ruuttu palasi toiseen erään kaukaloon ristikko kasvojen edessä.

Päätöserän puolivälissä Ilveksen Aleksi Elorinne koki Ruudun kohtalon ja joutui jättämään pelin kesken.

Ottelun ratkaisu

KalPa sai mahdollisuutensa tulla mukaan peliin kymmenen minuuttia ennen päätöstä, kun se sai ylivoiman ollessaan kahden maalin takamatkalla. Pakkopelin suurin terä kuitenkin tylsistyi nopeasti, kun Miikka Pitkänen taklasi Ilveksen kultakypärää Eemeli Suomea päähän ja tuli ulosajetuksi.