Eetu Randelinin torjunnat ratkaisivat voiton KalPalle

Vähämaalinen ottelu oli KalPan juhlaa
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
Vähämaalinen ottelu oli KalPan juhlaa.

Ilves hävisi kotikaukalossaan KalPalle 0−1. Illan hahmo oli eittämättä KalPan nuori maalivahti Eetu Randelin, joka pelasi KalPaa edustaessaan ensimmäisessä liigaottelussaan nollapelin.

Ensimmäinen erä oli varovaista pelaamista molemmilta joukkueilta. Muutama maalipaikka nähtiin, mutta ensimmäiset kymmenen peliminuuttia kuluivat maaleitta.

Ensimmäisen erän toisella puoliskolla KalPan Aleksi Klemetti taklasi Ilves-vahti Jakub Málekia. Málek ei loukkaantunut tilanteessa ja kykeni jatkamaan peliä.

Kun kokonaispeliaikaa oli kulutettu 16:08, KalPa siirtyi johtoon Juuso Könöselle merkityllä maalilla. Kasper Puution syöttämä kiekko kimposi Könösen luistimesta Ilveksen verkkoon. Ensimmäisen erän päätyttyä tauolle lähdettiin tilanteessa 1−0.

Toisen erän alkajaisiksi ottelun ensimmäisen rangaistuksen kärsi KalPan Lasse Lappalainen. Kotijoukkue sai ensimmäisen ylivoimamahdollisuutensa, mutta ei onnistunut käyttämään sitä hyödykseen. Toisen erän alkupuolella mediakuutiolla lukemat olivat edelleen KalPan eduksi 1−0.

Seuraavaksi oli vierasjoukkueen vuoro päästä yrittämään maalintekoa ylivoimalla Ilveksen Tuomas Salmelan kärsiessä kahden minuutin rangaistusta korkeasta mailasta. KalPa sai luotua Ilveksen päätyyn painostusjakson, mutta se tärkein eli maali jäi puuttumaan.

Toisen erän puolivälissä tilanne oli edelleen vierasjoukkueen hyväksi 1−0. Kenties erän vaarallisin maalipaikka oli KalPan tolppaan kilahtanut laukaus. Ajassa 39:02 KalPan Kai Kantola lähti istumaan kahden minuutin jäähyä huitomisesta. Kotijoukkue pääsi jälleen ylivoimalle. Ilves sai aivan toisen erän loppuun ylivoimamaalipaikan, tuloksetta. Toisen erän jälkeen tilanne oli edelleen 1−0.

Kolmannen erän alussa Ilveksen ylivoima jatkui, mutta maalia ei kotijoukkue onnistunut tekemään. Seuraavaksi oli KalPan Jaakko Lantan vuoro luistella jäähypenkille. Heti perään Ilveksen Eetu Tuulola otti jäähyn, joten peliä jatkettiin neljällä neljää vastaan. Ilveksen konkari Petri Kontiolalla oli maalipaikka, mutta KalPan nuori maalivahti Randelin piti maalinsa puhtaana.

Illan kenties tunteita kuohuttavin tilanne nähtiin, kun vierasjoukkueen Kantola polvitaklasi keskialueella Ilveksen Tommi Tikkaa. Tästä tempusta Kantola sai 5+20 minuutin rangaistuksen ja ulosajon. Samassa tilanteessa tuomittiin rangaistus myös Ilveksen Matias Mäntykivelle, joka sai kahden minuutin jäähyn väkivaltaisuudesta.

Ilves sai mahdollisuuden pelata lähes kolme minuuttia viidellä neljää vastaan -ylivoimaa, mutta maalia ei tästäkään huolimatta syntynyt. Aivan ottelun lopussa kotijoukkue yritti tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla, mutta tulosta maalin muodossa ei syntynyt.