Kärpille kauden avaustappio – Ilves jatkaa sarjakärjessä

Ilves ryhdistäytyi heikon Pelicans-ottelun jälkeen ja palasi voittokantaan.
Viime kevään puolivälieräpari kohtasi Tampereella kärkikamppailussa. Ilves oli tällä kertaa parempi numeroin 3–1.

Ilves ja Kärpät kohtasivat Tampereella sarjan kärkikamppailussa. Tasainen ja viihdyttävä ottelu päättyi Ilveksen 3–1 (0–0, 2–0, 1–1) voittoon.

Kärpät tuli avauserään hyvällä rytmillä ja sai heti alussa pari mainiota maalintekopaikkaa. Ilves pääsi peliin mukaan, kun Kärppien Antti Kalapudas sai 2+2-minuutin jäähyn korkeasta mailasta. Tilanteessa osumaa saanut Kevin Czuczman pystyi jatkamaan peliä.

Ilveksen ylivoima pyöri välillä niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä. Leo Lööf onnistui maalinteossa ylivoiman aikana, tosin maali hylättiin maalivahdin häirinnän takia. Ilveksen valmennusjohto päätti kuitenkin haastaa tuomion, mutta hyvin pikaisen videotarkistuksen jälkeen tuomio pysyi ennallaan.

Epäonnistuneen haaston takia Ilves sai kahden minuutin joukkuerangaistuksen, mutta peli jatkui tämänkin jälkeen maalittomana.

Erän loppupuolella kumpikin joukkue sai muutaman pidemmän hyökkäyspään rallin aikaiseksi. Tasaisen erän paras maalintekopaikka siunaantui Kärppien Joonas Kemppaiselle, jonka yrityksen ottelun hahmo Marek Langhamer kuitenkin torjui. Tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Maalihanat aukesivat

Toisessa erässä molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan ylivoimapeliä, mutta erikoistilanteet olivat vahvan alivoiman sävyttämiä. Kärpät saapui erään vahvasti luoden muutaman maalintekopaikan. Ilves oli ajoittain suurissakin vaikeuksissa vierailijoiden vyöryessä päälle, mutta pääsi hiljalleen takaisin peliin mukaan.

Toista erää oli pelattu seitsemisen minuuttia, kun Ilves pääsi maalin makuun ja tällä kertaa osuma hyväksyttiin. Vahvan päätypelin jälkeen kiekko päätyi maalinedustalle, josta Tommi Tikka laittoi kiekon maaliin.

Ilves onnistui vielä toistamiseen maalinteossa vauhdikkaan ja pitkiä kiekkoja sisältäneen erän loppupuolella. Matias Mäntykivi sai kiekon Kärppien maalin takana ja heitti pelivälineen maalille. Kiekko meni lopulta hieman onnekkaasti kärppävahti Joel Blomqvistin kautta maaliin. Osuma oli lopulta myös ottelun voittomaali.

Kärppien kiri jäi vajaaksi

Heti kolmannen erän alkuhetkillä Kärpät sai mainion maalintekotilaisuuden alivoimalla. Langhamer pysäytti kuitenkin Ilveksen huolimattomuudesta seuranneen läpiajon. Kärpille tarjottiin mahdollisuutta nousta peliin mukaan ylivoimalla useampaan otteeseen, mutta Ilveksen vahva alivoima kesti.

Erikoistilanteiden jälkeen Kärpät vaihtoi isompaa vaihdetta silmään ja kotijoukkue oli vaikeuksissa. Kolmannessa erässä Blomqvist joutui venymään kiekon tielle ainoastaan yhden kerran, kun toisessa päässä Langhamer torjui peräti 13 kertaa.

Pitkät pyöritykset palkittiin lopulta, kun Teemu Turunen ohjasi viivatoimituksen verkon perukoille.

Kärpät vyöryi Ilveksen päälle, mutta Langhamer oli mies paikallaan Ilveksen maalilla. Joona Ikonen pysäytti Kärppien kirin kaksi minuuttia ennen päätössumeria. Ikonen teki helpottavan maalin vierailijoiden pelatessa ilman maalivahtia.

– Tosi tasainen peli, molemmilla oli hyviä tontteja. Tämä oli meiltä hyvä puolustustaistelu, pelin avausmaalin tehnyt Tikka kommentoi C Moren haastattelussa.

Ilvekselle lisää loukkaantumisia

Ilves sai myös huonoja uutisia ottelun aikana. Jo ennen illan ottelua sairastuvalla oli tärkeitä pelaajia, mutta nyt myös sentteri Balázs Sebők jätti pelin kesken avauserän jälkeen.