Ilves jatkoi hurjaa pisteputkeaan Kärppien kustannuksella – Vadim Žerenko torjui Liiga-uransa ensimmäisen nollapelin

Moskovalaisvahti Žerenko ansaitsi Liiga-uransa ensimmäisen nollapelin.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
Uusi Liiga-viikko käynnistyi Ilveksen ja Kärppien kohdatessa toisensa toistamiseen tänä kalenterivuonna. Tyhjässä Nokia Arenassa pelattu runkosarjan neljäs ja viimeinen kohtaaminen päättyi Ilvekselle luvuin 4–0.

Maaliton avauserä käynnistyi aaltoilevasti. Ottelun ensimmäinen erikoistilanne vihellettiin kahden minuutin pelaamisen jälkeen, kun Kärppien luotsi Lauri Mikkola luistelutti kentälle liian monta pelaajaa. Tätä Ilveksen heikko ylivoima ei pystynyt käyttämään hyväksi.

Tasaisessa erässä molemmilla joukkueilla oli omat maalintekotilanteensa, mutta Ilveksen Vadim Žerenko ja Kärppien Stanislav Galimov selvisivät moitteetta avauserästä. Myös Kärpät pääsi erän aikana harjoittelemaan ylivoimaansa, joka oli Ilveksen tavoin vaisua.

Ilves toisessa erässä Kärppiä paremmilla paikoilla

Maalittomassa toisessa erässä Kärpät-hyökkääjä Troy Bourken maila osui ikävästi Ilves-puolustaja Leo Lööfiä kasvoihin. Amerikkaishyökkääjä sai kaksiminuuttisen teostaan. Ruotsalaispuolustaja pystyi jatkamaan ottelua kovasta tärskystä huolimatta.

Rangaistus sekoitti Kärppien pasmat ja Jesse Koskenkorva oli oululaisten seuraava jäähypenkkiä kuluttava pelaaja. Kärpät pelasi vajaan minuutin Kärpät kahden miehen alivoimalla, ja tänä aikana Ilves sai paremmin paikkoja luotua.

Pirteästi läpi ottelun pelannut tupsukorvien hyökkääjä Matias Mäntykivi pääsi erän aikana maukkaaseen maalipaikkaan läpiajon myötä, mutta vierasjoukkue selvitti tilanteen Galimovin pelastuksen myötä. Hetki Mäntykiven tilanteen jälkeen Galimov muurasi maalin umpeen Petri Kontiolan nenän edessä.

Ilveksellä olikin toisessa erässä laadukkaammat maalipaikat, eikä joukkueen venäläisvahti Žerenko joutunut torjumaan kuin kahdesti. Galimoville torjuntoja kertyi 12 kappaletta, joista Mäntykiven ja Kontiolan nollaukset olivat erän komeimmat torjunnat.

Maaleja nähtiin vasta kolmannessa erässä

Kolmas kaksikymppinen eteni pitkään virkeän kotijoukkueen hallinnassa, kunnes Petri Kontiolan nappaama rangaistus tasoitti puntteja.

Taiston avausmaalista vastasi kolmannen erän seitsemännellä minuutilla Ilves-puolustaja Juuso Pulli komean kuvion päätteeksi. Eikä Pullin maali jäänyt erän ainoaksi, sillä läpiajon jälkeen Nick Baptiste vei tamperelaiset kahden maalin johtoon ja hetkeä myöhemmin Ilves-kapteeni Eemeli Suomi laukoi kauden 12. osumansa.

Suomen maali riitti Galimoville ja Kärppien maalia ottelun loppuun vartioi Joel Blomqvist. Blomqvistin otteet vakuuttivat, mutta Ilves jatkoi jo kymmenen ottelun mittaiseksi venynyttä pisteputkeaan Kärppien lähtiessä Nokia Arenalta takaisin Ouluun neljäs perättäinen tappio Ilvekselle niskassaan.

Blomqvist päästi ottelussa yhden osuman, joka syntyi Balázs Sebőkin lavasta kauniin kuvion päätteeksi.

Edellisen kerran Ilves johti Kärppiä neljällä maalilla 20. tammikuuta vuonna 2001, eli noin 21 vuotta sitten.