Liigan dramaattinen kärkikamppailu heräsi eloon päätöserässä − Pekka Jormakka ratkaisi voiton Jukureille ristiriitaisten tunnelmien vallitessa

LIIGA / Raportti
Ilveksen ja Jukurien ottelussa tunteet kävivät kuumana. Arkistokuva.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://www.facebook.com/makisarkaphoto
Liigan kärkikamppailu eteni hienokseltaan Jukurien hallinnassa. Kolmannessa erässä ottelu heräsi toden teolla eloon niin katsomossa kuin kentän puolellakin. Ottelun tuomaristo sai kotiyleisöltä rajun kritiikkiryöpyn.

Jukurit oli hallinnut ottelun kahta ensimmäistä erää melko selvästi, mutta juuri ennen toista erätaukoa tupsukorvien tehopakki Les Lancaster karkasi vastustajan puolustukselta ja kavensi numeroiksi 1−2. Jukurit kuitenkin teki kolmannen osuman kyseenalaisesta tilanteesta, mikä sai kotiyleisön valtaisaan mylvintään. Ilves-kapteeni Eemeli Suomi kuitenkin antoi maalillaan. juuri sitä balsamia virheäkeltaiselle väelle haavoihinsa, mitä se halusi.

Nokia Arenan karnevaalit 7293 voimin yltyivät, kun lainapelaaja Albin Eriksson toi Ilveksen jo tasoihin, mutta kiistanalaisten tuomaripäätösten ja videotarkistuksen jälkeen Jukurit nappasi pisteet Pekka Jormakan voittomaalin turvin. Pelikello kului loppuun jäähypenkkien ollessa täynnä ja Ilves-kannattajien "huono tuomari, huono ihminen"-huutojen kaikuessa.

Maalivahdit hyvässä vireessä

Ottelun alussa nähtiin ikävännäköinen tilanne, kun Šimon Stránský taklasi Ilveksen Juuso Pullia Jukurien vaihtoaition edustalla. Vaihtoaition luukku oli auki, kun Pulli jysähti laitaan. Puolustajan ilme oli tuskainen, kun hän linkutti omaan vaihtoaitioon. Vielä tuo tilanne ei poikinut ottelun ensmmäistä rangaistusta, mutta hetkeä myöhemmin Ilves pääsi ylivoimalle. Tuore tupsukorvien hyökkääjä Ivan NIkolišin sekä Ässistä tullut Eriksson kiekottelivat ahkerasti, mutta täysosumaa ei syntynyt.

Jukureilla oli avauserässä kotijoukkuetta paremmat maalipaikat, mutta Marek Langhamer oli tolppien välissä valppaana. Myös Oskari Salminen oli hereillä Ilveksen kahden huippupaikan edessä. Lähimmillään kiekko kävi jukurimaalin tolpassa. Vielä ennen erätaukoa Jukurit pääsi johtoon Otto Mäkisen maalilla. Tilannetta edelsi Ilves-puolustaja Simon Johanssonin harhasyöttö.

Toinen erä alkoi salamanopeudella, kun ensin Jukureilla oli huippupaikka mennä kahden maalin johtoon. Maalinedustilanne tarkistettiin videoltakin, mutta kiekko ei ylittänyt maaliviivaa. Liki seuraavassa hetkessä Ilveksen Matias Mäntykivi pääsi yrittämään Salmisen ohitusta − lopulta tuloksetta.

Nokia Arenan yleisö heräsi

Jukurit käytti hyväkseen vanhan kiekkosanonnan "jos et itse tee, niin vastustaja tekee" todellista ydintä. Joachim Rohdin iski kiekon Langhamerin selän taakse toisen erän alkuhetkillä ja antoi näin mikkeliläisille tukevan johtoaseman pienten marginaalien ottelussa. Toinen erä oli pitkälti vieraiden hallintaa eikä Ilves saanut juuri kiekkoa itselleen. Jukurit painoi pitkiä hyökkäyksiä kohti Langhameria.

Aatu Rädyn saama hyökkäyspään jäähy avasi tupsukorville mahdollisuuden kavennukseen, mutta muutamaa paikkaa lukuunottamatta erikoistilanne ei Ilvekselle lohtua tuonut. Olympialaisista palannut Oskars Batņa kolasi Ilves-vahti Langhamerin ja sai palkkioksi kaksiminuuttisen sekä Ilves-pelurien muistuttelutalkoot. Latvialaisen jäähyn lopputulos oli sama kuin edellisenkin − ei takaiskuosumaa.

Lancasterin tuotua tupsukorvat maalin päähän, sai kotijoukkue selvän piristysruiskeen kolmanteen erään. Ilveksen onni kuitenkin kääntyi, kun Rohdin kaatoi hyökkäysalueella Tuomas Salmelan, otti kiekon ja tempaisi Jukurien kolmannen maalin. Nokia Arenan yleisö protestoi voimakkaasti tuomariston suuntaan. Kapteeni Suomi kuitenkin piti Ilveksen pelissä mukana.

Erikssonin tasoitusmaalin jälkeen Ilves pääsi peliin tasapäisesti mukaan, mutta sai vielä lunta tupaan Salmelan saatua jäähyn kulmatilanteesta. Ylivoiman aikana Jukurit runnoi maalineduskahinan keskeltä limpun ohi Langhamerin. Näin Jukurit voitti kamppailun ja siirtyi Liigan sarjataulukon piikkipaikalle. Lisäksi mikkeliläisistä tuli ensimmäinen vieraspaikkakuntalainen joukkue, joka haki voiton uudelta Nokia Arenalta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo