Kaksi huippuvahtia tarjosivat raaka-aineet − Ilveksen Mieho loihti voitokkaat mausteet

LIIGA / Raportti
Panu Mieho avasi kauden maalitilinsä.
Kuva © Jarno Hietanen
Jukurit lähti kovan vierassaldonsa turvin haastamaan ilman kapteeniaan pelannutta tamperelaisjoukkuetta. Kamppailusta muodostui kahden huippuvireisen maalivahdin taistelu.
Lähtökohdat 

Tupsukorvien kausi on lähtenyt duurissa liikkeelle. Maalivahtipeli on kunnossa, ja kenttäpelaajista on löytynyt vastuunkantajia.

Kotijoukkue koki takaiskun, kun sen kapteeni Eemeli Suomi joutui loukkaantumisen vuoksi pidemmäksi ajaksi sivuun.

Maalivahtipelaaminen 

Riku Helenius on sementoimassa paikkaansa Ilveksen ykkösvahtina ja osoitti jälleen otteillaan olevansa paikkansa arvoinen. 30-vuotias vahti kesti vastustajan lähentelyt, ja torjui jälleen voiton Ilvekselle.

Puolustuspelaaminen 

Erityisesti nuori Oskari Laaksonen oli vakuuttava niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaankin. Sen sijaan pakkiparilla Juha Leimu - Matt Generous oli välillä vaikeuksia omassa päässä jalkanopeuden kanssa.

Hyökkäyspelaaminen 

Ilves onnistui jälleen jalkanopeudellaan pelaamaan Jukureilta parhaan terän pois. Ykkösketjuun Suomen loukkaantumisen vuoksi nostettu Teemu Rautiainen oli erityisen nälkäisellä pelipäällä.

Virkeästi alkukaudella pelannut Panu Mieho sai ansaitun avausmaalin, kun kotijoukkue siirtyi johtoon.

Samuli Vainionpää aiheutti päävalmentaja Karri Kivelle ja kumppaneille ylimääräisiä sydämentykytyksiä ottamalla 2+2-minuuttisen rangaistuksen korkeasta mailasta kolmannessa erässä.

Erikoistilanteet 

Kuten totuttua, Ilveksen ylivoima pyöri jälleen näyttävästi. Etenkin kultakypärä Teemu Lepaus sortui kuitenkin paikoin liialliseen neppailuun ja tulos jäi tällä kertaa syntymättä.

Alivoima oli tupsukorvilla keskiviikkona kunnossa, sillä Jukurit ei saanut hätyyteltyä Heleniusta vaarallisesti kuin muutaman kerran.

Lähtökohdat 

Mikkeliläisryhmän kova vieraskunto oli ennen ottelua kaikkien tiedossa. Vain yksi kärsitty tappio kotihallin ulkopuolella loi uskoa mahdollisuuksista Hakametsän keskiviikkoillassa.

Maalivahtipelaaminen 

Juhana Aho on pystynyt haastamaan ennakolta ykkösvahtina kauteen lähteneen Sami Rajaniemen. Ilvestäkin vastaan Aho pystyi pelaamaan hyvin ja teki kaikkensa, jotta mikkeliläiset olisivat voineet pisteet ottaa.

Puolustuspelaaminen 

Vain muutamat Jukurit-puolustajat pystyivät pelaamaan kontrolloidusti paineen alla. Esimerkiksi Ville Hyvärisellä ja Valtteri Hietasella oli suuria vaikeuksia pelinsä kanssa.

Hyökkäyspelaaminen 

Turo Asplund toimi paitsi Jukurien hyökkäyspään moottorina, myös kapulana tasaisen tekemisen rattaissa. Kahdella jäähyllään keskushyökkääjä rikkoi vieraiden hyökkäysrytmiä.

Erikoistilanteet 

Jukurien ylivoima ei ottanut tuulta alleen, eikä edes supertykki Teemu Suhonen tuntunut saavan kanuunaansa kalibroitua. Erityisesti kolmannen erän neljän minuutin ylivoima oli joukkueelle todella vaikea.

Alivoimansa Jukurit selvitti tyylipuhtaasti, vaikka Ilves sai aika-ajoin kovankin pyörityksen Ahon maalille. Runsaasti tilaisuuksia Jukurit sai - aivan kuten Ilveskin.

Erikoista 

Ilves-puolustaja Jarkko Parikka onnistui puolittain kampeamaan taklauksellaan Jukurit-hyökkääjä Janne Tavin vaihtoaition puolelle. Ilves sen sijaan sysäsi vastustajansa tappio niskassa kohti Mikkeliä.

Ottelun ratkaisu 

Jukurit ei saanut hyökkäyspelaamistaan kunnolla uomiinsa, ja nollaan maaliin jääminen tietää sataprosenttisesti jääkiekko-ottelun häviämistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo