Ilves rallatteli näyttävillä osumilla Jukureiden yli − Rajaniemen venytykset eivät riittäneet

LIIGA / Raportti
Santeri Hatakka teki ottelun voittomaalin.
Kuva © Samuli Huikuri
Ilves näytti perjantain ottelussa Jukureille syyn siihen, miksi joukkueet on arvioitu lähtökohtaisesti eri päihin sarjataulukossa. Tupsukorvien liike oli liikaa mikkeliläisille.

Ilves aloitti kotihallissaan aktiivisesti ja pakotti Jukurien hyökkääjän Ville Leskisen ottamaan koukkaamisjäähyn tilanteessa, jossa Arttu Ruotsalainen purjehti näyttävästi hyökkäysalueelle. Seuranneella ylivoimalla tupsukorvien molemmat viisikot saivat paineen vastustajan päätyyn, mutta tulos jäi laihaksi. Myös Jukurit pyöritti omia erikoistilanteitaan mallikkaasti.

Avauserässä kotijoukkue hallitsi kiekkoa ja loi enemmän paikkoja kuin mikkeliläisvastustajansa. Sami Rajaniemi torjui Jukurien maalilla viileästi ja koppasi muun muassa Joona Ikosen lähietäisyyden rannelaukauksen. Seuraavassa tilanteessa Rajaniemi joutui kuitenkin antautumaan, kun Eetu Päkkilä sivalsi alueelle noustuaan ranteella 1−0-osuman.

Jukurit sai toisen erän alkuun pelata minuutin verran kahden miehen ylivoimaa, mutta Axel Rindellin kuti kohti Eetu Mäkiniemeä oli vieraiden ainut yritys tasoitukseen. Ilves pääsi neljännen miehen kentälle saatuaan jopa maalipaikkaan, mutta Rajaniemi venytti Ikosen virityksen tielle.

Tasakentällisin Ilves pystyi hallitsemaan peliä läpi ottelun ja näytti pystyvän toteuttamaan sellaista peliä kuin oli suunnitellut. Tupsukorvat saivat pitkiä hyökkäyksiä vastustajan päätyyn. Nelosketju Samuli Vainionpään johdolla kunnostautui erityisesti päätypelissä. Jukurit joutui tyytymään tilaisuuksien odotteluun ja vastahyökkäyksiin. Myllerryksen keskellä Ilves sai myös rangaistuslaukauksen, mutta Juuso Välimäen laukaus viuhui ohi.

Palkinnon sinnikkäästä yrittämisestä Ilves sai, kun Eemeli Suomi tarjoili kiekon maalille ja Santeri Hatakka oli paikalla. Maalia seuranneissa vaihdoissa kotijoukkue pyrki horjuttamaan Jukureita aggressiivisuudella. Kolmannessa osumassa Ilves pääsi jo herkuttelemaan vastustajan kustannuksella. Kuvion päätteeksi Ruotsalainen napautti kiekon ohi Rajaniemen.

Kolmen maalin johtoon päästyään Ilveksellä ei ollut hätää pisteiden nappaamisen suhteen. Jukurit ei löytänyt keinoja, joilla se olisi haastanut hyvällä liikkeellä operoinutta kotijoukkuetta.

Kolmannessa erässä Ilves puolusti johtoaan ja hieman laski jalkaa kaasulta. Jukurien nuori puolustaja Rindell onnistui yllättämään viivakudillaan maskissa olleen Mäkiniemen. Seuraavassa vaihdossa Ilves nosti jälleen intensiteettiä ja Panu Mieho pääsi yrittämään tyhjään maaliin − Rajaniemi venytti kuin ihmeen kaupalla väliin.

Ottelun loppuhetket olivat Ilveksen täydellistä hallintaa ja Jukurien maali oli vaaravyöhykkeellä vaihto toisensa perään. Nuori laiturikaksikko Matias MaccelliRoby Järventie oli lähellä isäntien neljättä osumaa, mutta Rajaniemi selvitti tilanteen. Kiekko löysi tiensä hetkeä myöhemmin myös Jukurit-rysään, mutta puolustaja Välimäki ohjasi pelivälineen sisään kädellään.

Viimeisellä 20-minuuttisella tupsukorvien vastustajana toimi lähinnä Hakametsän videolaitteisto, sillä Maccellin 4−1-osumakin käytiin tarkistelemassa luurit päässä kentän laidalta. Kolme pistettä jäivät Tampereelle melko suvereenin esityksen jälkeen. Ilves jatkoi siis voittojen tiellä ja Jukurit joutuu yhä metsästämään ensimmäistä voittoaan. Loppulukemat 5−1:een viimeisteli illan toisellaan Ruotsalainen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo