Ilves luisteli JYPiltä jalat alta − päätöserän jäähyt toivat sydämentykytyksiä katsomoon

LIIGA / Raportti
Ilves luisteli JYPiltä jalat alta joukkueiden viikonlopun toisessa kohtaamisessa.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Ilves ja JYP jatkoivat peräkkäisten päivien pelien kamppailuja Tampereella. Hakametsän illasta tuli kotijoukkueen näytös, kun jyväskyläläisten jalka tuntui olevan melko raskas.
Lähtökohdat 

Ilves hävisi eilisen pelin Jyväskylässä käytännössä Oskari Laaksosen henkilökohtaiseen virheeseen. Tappion lisäksi joukkue koki takaiskuja pelaajarintamalla, kun sekä Teemu Rautiainen että Panu Mieho putosivat rivistä.

Maalivahti Riku Helenius ei ole vieläkään kokoonpanossa. Hän on valmennusjohdon mukaan sairaana.

Maalivahtipelaaminen 

Antti Lehtosen ottelu alkoi liki 30 minuutin työttömyydellä. JYP sai toki laukauksia kohti Ilves-vahtia, mutta paikkojen taso ei ollut sellainen, että Lehtosella olisi ollut varsinaista hätää.

Loppua kohden Lehtosenkin otsalle nousi hiki, mutta otteista huokui varmuus pelin päättymiseen saakka.

Puolustuspelaaminen 

Ilves pelasi puolustussuuntaan viisaasti viisikkona, joten JYP ei vajavaisen liikkeensä vuoksi päässyt kiinni kotijoukkueen pakkeihin. Tästä syystä jyväskyläläiset eivät päässeet paikoille kuin harvoin.

Hyökkäyspelaaminen 

Tupsukorvat saivat heti ottelun alusta lähtien jalkansa liikkeelle, ja pystyivät aiheuttamaan JYPille vaikeuksia hyökkäyspäädyssä, vaikkei kiekkokontrolli kotijoukkueen puolella ollutkaan.

Ilveksen turboahdettu alku jatkui, kun hurjan pyörityksen päätteeksi Juho Liuksiala karkasi lurittamaan numerot 2−0:aan.

Erikoistilanteet 

Ilveksen yskähdellyt ylivoima sai otteluun salama-alun, kun Topias Haapanen lapioi illan ensimmäisestä erikoistilanteesta kiekon verkkoon. Positiivisen vireen siivittämänä tupsukorvien erikoistilanteet olivat koko illan oivallisella tasolla.

Alivoimalle joukkue joutui vasta päätöserässä, kun Eero Savilahti lähti istumaan pikkukakkosta. Istuntoja tulikin kaksi perätysten, kun Topias Haapanen passitettiin rangaistujen aitioon. Ilves selvitti molemmat tilanteet kunnialla.

Lähtökohdat 

Vaikka JYP voittikin Ilveksen eilisessä kamppailussa, oli joukkue sekoittanut ketjujaan melkoisesti. Myös pelaava maalivahti vaihtui, kun Joona Voutilainen sai vuoronsa.

Maalivahtipelaaminen 

Maalilla Eetu Laurikaisen korvannut Voutilainen joutui hurjaan myllytykseen, ja piti ajoittain JYPiä käytännössä yksin pystyssä.

Puolustuspelaaminen 

Joukkueen puolustus oli avauserässä pesukoneessa sillä kovimmalla linkousohjelmalla, kun vastustaja ryskäsi päälle kuin yleinen syyttäjä.

Muutama esimerkillinen suoritus, kuten Nolan Yonkmanin heittäytyminen kolmella yhtä vastaan tilanteessa pelasti jyväskyläläiset useammalta takaiskulta.

Hyökkäyspelaaminen 

JYPin kokenut hyökkäyskalusto oli toisessa pelissä peräkkäisinä päivinä ihmeissään nopeajalkaisen Ilveksen kanssa. Vaikka välähdyksiä taidosta nähtiin, ei vierasjoukkue saanut koneestaan riittävästi irti.

Toisen erän lopussa JYPillä oli hetkensä tulla peliin mukaan, mutta Lehtonen Ilves-veräjällä kesti muun muassa Mikko Mäenpään lähentelyt.

Päätöserää voitaneen pitää hienokseltaan JYPin eränä hyökkäyspelin suhteen, mutta tarvittava viimeistely jäi uupumaan.

Erikoistilanteet 

JYP joutui varsinkin avauserässä keskittymään alivoimapelaamiseen. Joukkue joutuikin antautumaan kerran, ja useampikin takaisku oli mahdollisuuksien rajoissa.

Jyväskyläläiset saivat ottelun ensimmäisen ylivoimansa päätöserän puolen välin tietämillä. Pyöritys kävi ajoittain kunnon puhurin lailla, mutta täysosumia erikoistilanne ei tuonut − kummallakaan peräkkäisistä yrityksistä.

Erikoista 

Ilves istui jäähyllä vain kolmannessa erässä. Kaksiminuuttisia kertyi yhteensä kolme kappaletta.

Ottelun ratkaisu 

Vaikka JYPin kolmas ylivoima tuottikin kavennusosuman Robert Rooban lavasta, ei joukkueen viimeistely ollut sillä tasolla, jolla olisi vikkelää Ilvestä pystynyt lauantaina haastamaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo