Sarjajumbo HPK kairasi jatkoaikavoiton − Ilveksen hylätty maali kuumensi tunteet

LIIGA / Raportti
HPK onnistui loppukirissään Tampereella. Jere Innala (keskellä) laukoi voittomaalin jatkoajalla.
Kuva © Samuli Huikuri
Ilves oli lähellä kolmea sarjapistettä, mutta HPK haki dramaattisen lopun myötä 5−4-jatkoaikavoiton Tampereelta.

Tampereella nähtiin lauantaina dramaattinen ottelun loppu. Ilves oli kolmessa sarjapisteessä kiinni, kun Joona Ikonen vei tamperelaiset 4−3-johtoon päätöserän puolivälissä.

Ajassa 55.29 Ilveksen Antti Saarela karkasi alivoimalla läpiajoon ja oli iskeä tamperelaisille jo vapauttavan 5−3-johto-osuman. Kiekko lipui maaliin, mutta maali kuitenkin hylättiin maalivahdin häirintänä.

Päätuomarit Jukka-Pekka Koistinen ja Sakari Suominen tulkitsivat, että Saarela oli ajautunut kosketukseen maalivahdinalueelle HPK-vahti Daniel Lebedeffin kanssa ja siten häirinnyt Lebedeffin työskentelyä.

Saarela tulistuikin tuomiosta niin, että hakkasi mailansa laitaa vasten ja hänelle tuomittiin kymmenen minuutin käytösrangaistus.

Kuten parhaaseen draamaan kuuluu, tuli HPK tämän jälkeen vielä tasoihin ja meni jatkoajalla ohi. Ensin konkaripuolustaja Arto Laatikaisen siniviivapommitus toi lukemat 4−4:ään vain kymmenen sekuntia ennen päätössummeria.

"Usko ei ole horjunut missään vaiheessa"

Jatkoajalla Petri Kontiola hankki illan kolmannen syöttöpisteensä, kun Jere Innala tykitti HPK:lle voittomaalin aikaan 63.32.

− Vieläkin vähän helpolla meni maaleja meille, mutta otetaan nämä kaksi pistettä mieluusti mukaan. Olemme tehneet pitkään töitä HPK:n kurssin kääntämiseksi, mutta usko ei ole horjunut missään vaiheessa, Kontiola virkkoi C Moren tv-haastattelussa pelin jälkeen.

Lauantain ottelu oli kaikkiaan varsin vivahteikas. Avauserän HPK vei 1−0 Juuso Ikosen maalilla. Ensimmäisessä erässä Kerho onnistui tappamaan Ilveksen liukkaan temmon eikä tamperelaisten viisikkopelaaminenkaan onnistunut lainkaan.

Toisessa erässä Ilves meni pikatahtia 2−1-johtoon Teemu Väyrysen ja Panu Miehon onnistumisilla, mutta HPK otti jälleen kuskin paikan Santeri Lukan ja Markus Nenosen maaleilla. Toiselle erätauolle mentiin 3−3-tasalukemista Teemu Lepauksen sirkusmaalin myötä.

Päivitetty 16.1.2021 klo 21.33: Korjattu toisen päätuomarin sukunimi Suomiseksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo