Ilves selvitti HPK:n tieltään tehokkaalla viimeistelyllä − puolustaja Lööfin soolomaali avasi hanat

LIIGA / Raportti
Lööf iski ensimmäisen liigamaalinsa.
Kuva © Samuli Huikuri
Ilveksen maalivahti Marek Langhamer oli yksi kotijoukkueen voiton takuumiehistä. Tupsukorvat viimeistelivät omista paikoistaan terävästi ottelussa, jonka maalinteon aloitti ruotsalaispakki Lööf komealla yksilösuorituksella.

Ilves nappasi lopulta kolme pistettä varsin selvällä maalierolla, mutta HPK pysyi numeroista huolimatta läpi ottelun tapahtumissa mukana ja jopa hallitsi kiekkoa. Maalivahtipeli oli tehokkuuden ohella tärkein osatekijä tuloksen syntymisessä.

Kotijoukkue sai otteluun vahvan alun ja kiekko pyöri hyökkäysalueella pitkiä toveja kamppailun ensimmäisillä minuuteilla. Avausmaalikin oli Ilveksen käsialaa, kun puolustaja Leo Lööf nousi siniviivalta maalille ja huijasi Eetu Laurikaista viimeistellen komean osuman.

Myös hämeenlinnalaiset saivat pelistä kiinni erän edetessä. Konkari Arto Laatikainen lähetti tulisen kudin kohti Marek Langhameria, mutta veskari koppasi kiekon näyttävästi räpyläänsä. HPK sai kaksi peräkkäistä mahdollisuutta tasoitukseen ylivoimilla, mutta ruuti oli ratkaisun paikoissa märkää.

Vierasjoukkue sai paremmat maalipaikat erän lopussa, kun muun muassa Tommi Tikka pääsi läpiajoon. Langhamer jatkoi kuitenkin vahvoja otteitaa Ilves-maalilla. Kun HPK ei maalinteossa onnistunut, niittasi Jarkko Parikka numerot 2−0:aan vielä ennen erätaukoa.

Langhamer poskettomassa vireessä

Vaikka HPK piti kiekkoa enemmän hyökkäysalueella ja oli kenttätapahtumien perusteella mainiosti pelissä mukana, oli Ilves kuitenkin tehokkaampi maalipaikoissa. Juuso Ikosella oli loistava mahdollisuus kavennusmaaliin, mutta hän ei saanut viimeisteltyä läheltä maalia.

Markus Nenonen karkasi toisen erän tiimellyksessä läpiajoon, mutta Langhamer venytti patjansa eteen. Kamppailun toiseen erään mahtui lukuisia tilanteita, joissa Ilves sai kiittää veräjänvartijaansa suotuisasta tilanteesta. Lopulta Langhamerille merkattiin ottelussa 33 torjuntaa.

Edes ylivoima ei tuonut tulosta HPK:lle. Kun hämeenlinnalaiset eivät saaneet tšekkivahtia ohitettua, kuittasi Ilves oman tilaisuutensa tullen. Nick Baptiste lapioi pikkumustan maalin kulmalta sisään.

Aivan joka paikasta Ilveskään ei verkkoja tötterölle laittanut, sillä Antti Saarela ei onnistunut hyödyntämään läpiajoaan. Myöskään Les Lancasterin ujutus Laurikaisen jalkojen välistä ei löytänyt tietään perille. Seuraavassa hetkessä kuitenkin kapteeni Eemeli Suomi iski numerot jo 4−0:aan.

Neljäs takaisku riitti Laurikaiselle ja maalinsuulle luisteli Daniel Lebedeff. Tupsukorvat saivat kokeilla tuoreeltaan HPK:n kakkosvesarin kestävyyttä ylivoimalla, mutta lisämaaleja ei erikoistilanteessa nähty. Toiselle erätauolle lähdettiin Ilveksen lähes täydellisessä hallinnassa, vaikka Laatikainen saikin kiekon Ilves-maaliin kavennuksen merkiksi.

Maalinteon tehokkuudessa oli ero

Ilves lisäsi fyysistä peliä ja ajoi vahvasti päätyyn ottelun lähestyessä loppuaan. Kotijoukkue pyrki päättämään hyökkäyksensä maalille, eikä jäänyt pyörimään liiaksi HPK:n alueelle.

Hämeenlinnalaiset jatkoivat vielä kolmannessakin erässä hyvää kiekollista peliään hyökkäysalueella. Langhamer pysyi tehtäviensä tasalla. Ilveksellä ei ollut todellista hätää pisteiden suhteen, vaikka se joutui kestämään alivoimaa lopulta ottelun jokaisessa erässä.

Michael Joly osoitti olevansa todellinen ihmemies, kun hän peippaili vastustajia nippuun lipuessaan Ilveksen maalille. Muun muassa ruotsalaispakki Simon Johansson veti nilkkarallia kanadalaisen edessä. Langhamer selvitti kuitenkin Jolynkin pyrkimykset.

Kotijoukkue ratkaisi ottelun viimeistään kolmannen erän jälkimmäisellä kympillä saamallaan ylivoimalla. Kiekko pyöri aikansa Lebedeffin työpisteen edessä, kunnes Joona Ikonen neppasi sen rysään. Baptiste laittoi vielä läpiajosta illan toisellaan numeroiksi 6−1.

Viimeiset minuutit olivat korkeampaa kosmetiikkaa ja tupsukorvat ottivat vahvan esityksen päätteeksi kolme pistettä. Ilves kohtaa lauantaina seuraavassa ottelussaan KalPan, kun taas HPK isännöi Hämeenlinnassa HIFK:ta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo