Ilveksen kapteeni käski HPK:ta nöyrtymään − Eemeli Suomi ja Balázs Sebők tehokkaina

LIIGA / Raportti
Ilves-kapteeni Eemeli Suomi merkkautti tehot 1+3.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
Ilveksellä ei ollut kovin hyviä muistoja HPK:sta ennen perjantain kamppailua. Nokia Arenalla tupsukorvat kuitenkin pitivät pintansa ja Ilves kellisti tehohyökkääjiensä avulla hämeenlinnalaisvieraansa.

Ilveksen ja HPK:n välisessä kamppailussa oman mielenkiintoisen mausteensa kenttätapahtumiin toi se, että kummankin joukkueen päävalmentaja oli sivussa. Ilveksen vastuuluotsin roolissa oli Jouko Myrrän sijaan Marko Ojanen ja Jarno Pikkaraista HPK:n penkin takana tuurasi valmentaja Joonas Tanska.

Kotijoukkue oli valtaosan peliajasta niskan päällä, mutta HPK ei luovuttanut missään vaiheesa. Hämeenlinnalaiset pysyivät ainakin etäisesti Ilveksen kintereillä läpi 60 minuutin. Tamperelaisten voittolukemat kirjattiin lopulta maalein 5−3.

Ilves löi alkutahdit

Kotijoukkue sai loppuunmyydyllä Nokia Arenalla loistavan lähdön peliin, kun Sebök iski kiekon ruuhkasta ohi HPK-vahti Daniel Lebedeffin. Johtoon päästyään Ilves pystyi ottamaan kiekkokontrollin ja luomaan tasapainoisia hyökkäyksiä yli keskikentän sekä kohti vieraiden veräjää. HPK ei päässyt monestikaan lähietäisyydelle Ilveksen maalista tupsukorvien pidettyä keskustan tiiviinä.

Simon Johansson pystyi hyödyntämään kotijoukkueen vahvan alun virittämällä laukauksen verkon perukoille saatuaan paljon tilaa b-pisteiden yläpuolella. Ottelun ensihetket enteilivät varsin selviä numeroita Ilveksen eduksi.

Hämeenlinnalaiset osoittivat myös kurittomuutta, mikä ilmeni muun muassa Arttu Pellin hyökkäyspään huitomisjäähyssä. Samassa ajassa Joel Janatuinen otti kaksiminuuttisen käytösrangaistuksesta. Ensimmäisen erätauon yli ulottunut kahden miehen ylivoima ei tuonut tulosta tupsukorville.

Toinen erä alkoi hurjalla Ilves-paineella, mutta Suomen rangaistus katkaisi kotijoukkueen vyöryn ja HPK pääsi tasaisemmin kenttätapahtumiin mukaan myös tasakentällisin pelatessa. Kamppailupelaaminen nousi isoon rooliin ottelun tasaisen vaiheen aikana.

HPK kiri hurjasti

Ottelun edetessä Ilveksen venäläisvahti Vadim Žerenkon nollaputki venyi aina vain pidemmäksi. Toisen erän lopulla hän oli pitänyt veräjänsä puhtaana jo yli 160 minuuttia peräkkäin torjuntavuorossa ollessaan.

HPK sai vielä ennen toista erätaukoa ylivoimallaan paikkoja luotua, mutta tamperelaisten maali pysyi koskemattomana. Ilveksen Tuomas Salmela sai vielä ajassa 40.00 2+10 minuutin rangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Kolmas eräkään ei tuonut HPK:lle tasapainoisia eväitä kiriä varten, sillä vieraat jäähyilivät heti erätauolta päästyään enemmän kuin lääkäri määräisi. Sebők veikin Ilveksen 3−0-johtoon. Kapteeni Suomi merkkautti myös unkarilaisen toiseen maaliin syöttöpisteen, mikä merkitsi sitä, että hän syötti tupsukorvien kolme ensimmäistä kaappia.

Myös HPK pääsi tulostaululle, kun Antti Pihlström päätti Žerenkon nollaputken 175 minuutin kohdalla.

Jarkko Parikan kauden kymmenes osuma toi vahvat viitteet siitä, että tupsukorvat veisivät pisteet. Jere Jokinen onnistui kuitenkin tuomaan vieraat kahden maalin päähän ja tästä sisuuntuneena HPK jylläsi tovin, kunnes Ryan Johnston kumautti kolmannen HPK-maalin Ilves-rysään.

Helpotusta Nokia Arenan yleisölle toi tehokaksikko Sebök−Suomi, joka värkkäsi ratkaisevan 5−3 -maalin ottelun lopussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo