Ilvekselle kolmas tappio putkeen - kärkihyökkääjät ratkaisivat HPK:lle

LIIGA / Raportti
Ilveksestä ei ollut vastusta HPK:lle.
Kuva © Saana Hakala
Kahden alkukauden yllättäjän keskinäisessä kohtaamisessa HPK oli selvästi parempi jokaisella osa-alueella, ja kotijoukkue Ilves jäi jalkoihin. Teemu Turusen kolme tehopistettä ja Emil Larmin nollapeli toivat 4−0-voiton.
Lähtökohdat 

Hyvin sujuneen alkukauden jälkeen Ilves oli takellellut viime otteluissa. Seitsemästä edellisestä ottelusta tilillä oli vain yksi kolmen pisteen voitto.

Maalivahtipelaaminen 

Antti Lehtonen oli saanut torjuntavuoron Riku Heleniuksen viime viikon haparointien jälkeen. HPK:n toisesta maalista Lehtonen voi ottaa osan ontolleen, eikä hän yltänyt maagisiin torjuntoihin.

Puolustuspelaaminen 

Puolustus ei onnistunut pitämään HPK:n kärkihyökkääjiä pois maalipaikoilta. Tämän seurauksena hämeenlinnalaiset saivat turhan usein vapaita maalipaikkoja.

Hyökkäyspelaaminen 

Hyökkäykset etenivät varsin nopeasti HPK:n puolustussinisen yli, mutta hyville paikoille joukkue pääsi kovin harvoin. Pitkiä hyökkäyksiä ei juurikaan syntynyt toisen erän loppupuolta lukuun ottamatta.

Erikoistilanteet 

Muun pelin tapaan Ilveksen ylivoima ei ollut erityisen toimivaa. Paras erikoistilannesaavutus oli selviäminen noin minuutin mittaisesta kahden miehen alivoimasta.

Lähtökohdat 

HPK:n marraskuu oli toistaiseksi tuonut viidestä ottelusta kaksi pistettä, mutta joukkueella oli kuitenkin jatkoaikavoitto alla viime lauantain ottelusta HIFK:ta vastaan.

Maalivahtipelaaminen 

Emil Larmin ottelu ei alkanut lupaavalla tavalla, sillä hän laukoi kiekon yli laidan jo 12 sekunnin pelin jälkeen. Lapsus ei kuitenkaan hetkauttanut häntä. Viimeisellä minuutilla Larmi venytti kätensä Joose Antosen laukauksen eteen. Paluukiekko hakattiin sisään, mutta se hylättiin maalivahdin häirintänä. Ilveksen käytettyä aikalisänsä aiemmin sillä ei ollut haastomahdollisuutta.

Puolustuspelaaminen 

HPK:n aluepuolustus toimi hyvin, eikä ratkaisevia virheitä nähty. Puolustajista parasta apua hyökkäykseen tarjosi Petteri Nikkilä parilla läpisyötöllä. Oman pään pelaamisessa on huomioitava Jan Brejcakin hyvät laukausten peittämiset.

Hyökkäyspelaaminen 

Erityisesti Niclas Luceniuksen ja Otto Paajasen johtamat ketjut loivat useita tilanteita. Näissä suurempaan rooliin nousivat kuitenkin laitahyökkääjät, erityisesti Philippe Cornet ja Teemu Turunen, joka oli ottelun tehomies maalilla ja kahdella syötöllä. HPK loi useampia tilanteita voittamalla kaksinkamppailuja Ilveksen maaliviivan takana.

Erikoistilanteet 

HPK:n ylivoimalla peli pyöri tehokkaasti, mutta laukauksia olisi voinut tulla enemmänkin. Ainoa osuma tuli pitemmän ylivoimapätkän viime sekunneilla. Vierailija onnistui maalinteossa myös tasavajaalla.

Erikoista 

HPK oli napannut kolme pistettä Ilveksen vieraana viimeksi tammikuussa 2014.

Ottelun ratkaisu 

Ilveksen ajatus kolmannen erän kiristä tuhoutui yhdeksässä sekunnissa, kun HPK onnistui tekemään neljännen osumansa aivan kolmannen erän alkuun. Otto Paajasen laukaus osui Lehtosen patjaan, ja sen jälkeen Markus Nenosella oli helppo työ siivota irtokiekko maaliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo