Ilves voitti HIFK:n sunnuntain maali-iloittelussa Nokia Arenalla

LIIGA / Raportti
Les Lancaster ja Colton Beck juonivat Ilveksen neljännen osuman.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
Ilves esitteli sunnuntaina kaksi ulkomaalaisvahvistusta, kun Colton Beck ja Daniel Gazda pukivat ylleen tupsukorvien peliasun ensimmäistä kertaa. Nokia Arenalla nähtiin maalijuhla, jossa onnistuijia oli molemmilla joukkueilla. Voittajia oli kuitenkin vain yksi.

Liigassa pelattiin sunnuntaina yksi ottelu, kun Tampereella Nokia Arenalla yhteen iskivät Ilves ja HIFK. Kummallakin joukkueella on takanaan koronan hankaloittamat viikot, mutta tilanne alkaa näyttää paremmalta.

JYPistä HIFK:hon siirtynyt Reid Gardiner kavensi tilanteeksi 4−3 kolmannessa erässä ja piti osumallaan huolen siitä, että huippukamppailun jännitys pysyi yllä loppuun asti. Tupsukorvat pysyivät kuitenkin edellä ja veivät kolme pistettä maalein 6−3.

Maalintekotalkoot alkoivat jo avauserässä

Molemmat joukkueet aloittivat ottelun aktiivisella pelillä ja pyrkivät päättämään hyökkäykset maalille. Ilveksellä oli avauserässä HIFK:ta paremmat, mutta maalivahdit eivät joutuneet venymään ihmepelastuksiin pelin ensihetkillä.

Joonas Oden rokotti HIFK:ta, kun Michael Garteig pudotti torjumansa kiekon maalin edustalla. Päävalmentaja Ville Peltonen haastoi osuman, mutta tuomaristo hyväksyi sen pikatarkistuksen jälkeen.

Helsinkiläiset tulivat nopeasti tasoihin, kun Eetu Koivistoinen ohjasi Johan Motinin lähettämän viivakudin ohi Ilves-vahti Marek Langhamerin. Kotijoukkue ei kuitenkaan luopunut johtoasemastaan kuin hetkeksi, sillä Nick Baptiste ohjasi Les Lancasterin vedon verkon perukoille vielä avauserän aikana.

Vääntö jatkui odotetun tasaisena myös toisessa erässä. Miro Väänäselle aukesi hyvä maalipaikka Ilves-puolustuksen kiekonmenetyksen jälkeen. Langhamer kuitenkin selvitti HIFK-hyökkääjän yrityksen. Ja kun itse ei maalia tee, niin vastustaja yleensä tekee.

Tupsukorvissa lainalla kiekkoileva Jeremi Wehmas pamautti ensimmäisen liigamaalinsa ja vei Ilveksen kahden maalin johtoon. Melko tuore hankinta Ivan NIkolišin sai osumaan illan toisen syöttöpisteensä.

Ilves piti pintansa

Lancasterin 4−1 tuntui tekevän pesäeron joukkueiden välille. Hyökkäyksessä tehopuolustajan kanssa oli uusi tulokas Colton Beck, joka tarjoili Lancasterille hyvän syötön. Garteig ei pystynyt pitämään jäätä peitossa riittävän hyvin.

HIFK:n Jere Innala kuitenkin tekaisi kavennuksen liki seuraavalla mahdollisella hetkellä. Näin vieraille jäi vielä ohut mahdollisuus taistella pisteistä kolmannessa erässä. Ilveksen uusista miehistä Daniel Gazda esitti varmaotteista peruspeliä läpi ottelun.

HIFK sai kolmannessa erässä sen klassisen kirivaihteen päälle. Langhamer oli ajoittain kovassakin kiekkosateessa, mutta venyi kerta toisensa jälkeen pikkumustan tielle. Kun Joonas Lyytiselle sattui virhe puolustuspäässä, oli Ilves kärppänä paikalla. Matias Mäntykivi napautti isännät jälleen kaksi osumaa edelle.

Päävalmentaja Peltonen veti viimeisillä minuuteilla maalivahti Garteigin pois tolppien välistä. Tämä avasi tupsukorville mahdollisuuden viimeiseen niittiin − sen iski hyökkääjä Eetu Päkkilä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo