Ilves rutisti voiton HIFK:sta − Vesalaisen ylivoimamaalit eivät riittäneet vieraille

LIIGA / Raportti
Marek Langhamer torjui jälleen Ilvekselle voiton. Tuomas Salmela oli kotijoukkueen peliaikakuningas.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
Liigan klassikkojoukkueiden kohtaamisessa Ilves oli aavistuksen niskan päällä. HIFK paransi otteitaan kamppailun edetessä, mutta helsinkiläiset pysähtyivät ratkaisevilla hetkillä tupsukorvien vankkaan oman pään peliin.

Ilves oli hankkiutunut johtoon kolmanteen erään, mutta HIFK sai kiekollisen pelivarmuutensa parhaimpaan kuosiin juuri lopun takaa-ajovaihdetta varten. Viime aikoina hurjassa vireessä ollut helsinkiläisnippu pääsi maalin päässä ollessaan muutamiin huippupaikkoihin, muttei saanut kiekkoa sisään.

HIFK pauhasi aikalisänsä jälkeen ottelun loppuhetket ilman maalivahtia, mutta 60 minuuttia täyttyi ja loppujen lopuksi Nokia-areenan valotaululla paistattelivat Ilveksen voittolukemat 3−2. 

Tupsukorvat askeleen edellä

Ilves aloitti ottelun terävämmin ja onnistuikin iskemään avausmaalin. Vielä kamppailun ensimmäinen erikoistilanne ei tuonut tulosta, mutta juuri ylivoiman päätyttyä Matias Mäntykivi suupaisi kiekon HIFK:n rysään. Kristian Vesalainen onnistui kuitenkin tasoittamaan puntit.

Helsinkiläiset olivat pelin alussa potkun jäljessä. Niin oli myös Ilari Melart, kun hän joutui rikkomaan omassa päässä Ilves-hyökkäyksen vyöryessä kohti Roope Taposen vartioimaa maalia. Tuloksena oli rangaistuslaukaus, josta Aku Räty upotti tupsukorvien toisen osuman.

HIFK näytti pääsevän peliin mukaan toisessa erässä, mutta Eetu Päkkilä onnistui ohjaamaan FIlip Westerlundin lähettämän viivakudin vieraiden verkkoon ja näin vankistamaan Ilveksen asemaa kuskin paikalla.

HIFK pääsi lähelle

HIFK oli pitkin ottelua enemmän tai vähemmän pelissä mukana ja Vesalainen oli helsinkiläisten virkein yksilö. Hyökkääjä kumautti illan toisella ylivoimamaalillaan 3−2-kavennuksen hetki ennen kamppailun puolta väliä. Toinen erä umpeutui hienoisessa Ilves-hallinnassa, kun tupsukorvat väänsivät pitkiä hyökkäyksiä HIFK-päätyyn.

Vieraat saivat kolmannessa erässä jalkansa liikkeelle ja aiheuttivat Marek Langhamerille Ilves-maalilla vaikeuksia. Micke-Max Åsten puski uutterasti tupsukorvien veräjälle, mutta ei onnistunut tuikkaamaan pikkumustaa sisään. Langhamer torjui myös muutaman vaarallisen lähietäisyydeltä tulleen ohjurikiekon.

Aivan viimeiset minuutit helsinkiläiset pörräsivät pääsääntöisesti hyökkäysalueen kulmissa, kun Ilves puolusti sinnikkäästi. Langhamer kesti tolppien välissä rynnäkön ja takasi jälleen kerran otteillaan joukkueelleen kolme pistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo