Ilves kaivoi taistelutahtonsa esiin ja tuli kolmen maalin takaa voittoon HIFK:sta

LIIGA / Raportti
Hakametsässä helsinkiläisten hyvä vire haihtui lopulta.
Kuva © Jarno Hietanen
Kuten aiemmin tällä kaudella on nähty, Ilves voi nousta pahastakin paikasta. Maalijuhlaksi äitynyt peli HIFK:ta vastaan oli erityisesti joukkueen kolmosketjulta vahva näyte.
Lähtökohdat 

Tamperelaiset lähtevät hakemaan kotivoittoa. Joukkue on hävinnyt Hakametsässä viimeiset neljä peliä, mutta keskiviikkona virtaa odotetaan uusista jatkosopimuksista sekä Oskari Laaksosen parannuttua lauantaina tapahtuneesta loukkaantumisesta, jossa luistin viilsi puolustajan rannetta.

Maalivahtipelaaminen 

Riku Helenius pääsi näyttämään muutaman hyvän kopin lisäksi oikean urheiluruutu-torjunnan ensimmäisen erän viimeisillä sekunneilla, mutta muuten neljä päästettyä maalia puhuivat puolestaan. Antti Lehtonen luisteli maalille toisen erän puolivälissä ja torjui melko varmoin ottein.

Puolustuspelaaminen 

Varsinkin toisessa erässä puolustus oli hajallaan, eikä se pystynyt vastaamaan IFK:n paineeseen. Miehiä jäi useaan otteeseen vartioimatta.

Hyökkäyspelaaminen 

Läpi kauden aktiivista hyökkäyspeliä pelannut Ilves jatkoi samalla kaavalla. Liikkuvalla ja rohkealla hyökkäämisellä joukkue onnistui lopulta voittamaan jo lohduttomalta näyttäneen pelin. Erityisesti Juho Liuksiala ja Topias Haapanen antoivat oivat taidonnäytteet kolmosketjusta. Myös joukkueen kovin pistemies Arttu Ruotsalainen oli taas avainasemassa voitossa tehden tasoitus- ja voittomaalit. 

Erikoistilanteet 

Liigan heikointa alivoimaa pelaava joukkue ei parantanut tapojaan, kun kolmesta pariminuuttisesta kaksi päättyi maalisummerin soittoon. Alivoimaneliön sijoittuminen oli epäselvää. Alivoiman huonous oli lähellä viedä joukkueelta pisteet. Ylivoima haki paikkaansa, mutta alkoi lopulta tuottaa tulosta.

Lähtökohdat 

HIFK johtaa Ilvestä kolmella pisteellä Liigan sarjataulukon tasaisessa keskiosassa. Kausi on ollut perinteikkäiden joukkueiden välillä tasainen, voitoin 1−1. HIFK lähtee vahvistamaan otettaan huomio erityisesti maaleja tehtailleeseen Iikka Kangasmieheen ja kokoonpanoon palaavaan tuoreeseen U20-maailmanmestariin Anton Lundelliin kiinnittyen.

Maalivahtipelaaminen 

Vielä viime kaudella Ilveksessä muutamia otteluita torjuneen Markus Ruusun otteissa oli huomattavissa haparointia, eikä perustekeminen riittänyt torjumaan voittoon asti.

Puolustuspelaaminen 

Helsinkiläisten suhteellisen varmalta vaikuttanut puolustus valahti kolmannessa erässä. Luistin näytti painavan ja Ilvekselle annettiin paljon vapaata tilaa tuoda peli tasoihin ja lopulta menemään ohi.

Hyökkäyspelaaminen 

Toisessa erässä IFK päästi hanansa auki laajalla rintamalla, ja Ässistä siirtynyt Sakari Salminen debytoi maalinteossa. Hyökkäyksen puhti kuitenkin tyrehtyi loppua kohden.

Erikoistilanteet 

Joukkueella oli aluksi hankaluuksia saada ylivoimakuvioita rakennettua. Kun se siinä lopulta onnistui, laukoi Teemu Eronen kiekon maalin perukoille. Myöhemmin myös Joonas Rask onnistui ylivoiman aikana. Alivoima oli kohtalaista.

Erikoista 

Pelistä tuli maalien ja erikoistilanteiden täyttämä. Ilves onnistui kääntämään varsinkin alivoimista johtuneen huonon vireensä lopulta voittoon HIFK:in terän tylsistyttyä.

Ottelun ratkaisu 

Ottelun ratkaisua saatiin jännittää pitkään, sillä Ilves tuli kolmen maalin tappioasemasta kolmannen erän lopussa tasoihin. Lopulta jatkoajalla Arttu Ruotsalainen iski kiekon voitokkaasti maaliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo