Ässien McCoshen katkaisi pisteettömän putkensa jatkoaikaosumalla − Ilves jäi maaleitta väännössä Nokia-areenalla

LIIGA / Raportti
Ian McCoshen oli ainoa maalintekijä Ilveksen ja Ässien välisessä ottelussa.

Maalit olivat Nokia-areenalla tiukassa, kun Ilves ja Ässät kalistelivat peitsiään keskiviikkoillan mittelössä. Kamppailu eteni maalittomana aina jatkoajalle asti, kunnes yhdeksän ottelun pisteettömässä putkessa tarponut puolustaja Ian McCoshen räpsäytti voitto-osuman.

Tasaista vääntöä

Kamppailu eteni pitkään maalittomana ja varsinkin avauserässä peli oli katkonaista, vaikka jäähyjäkään ei nähty. Molemmilla joukkueilla oli muutamia orastavia maalipaikkoja, mutta verkko ei ensimmäisen erän aikana heilunut. Ässät pyrki estämään fyysisyydellään vikkeläkinttuisen Ilveksen hyökkäysaikeet. Kaksinkamppailuja oli paljon ympäri kenttää.

Eetu Tuulola oli lurittaa Ilveksen johtoon toisessa erässä, mutta tulokseksi jäi törmääminen ässämaaliin ja maalivahti Niklas Rubiniin. Tätä lukuunottamatta maalien edustoille ei ollut asiaa, vaan molemmat joukkueet pitivät tiiviisti puolustusalueen keskustan tukossa.

Ilves pystyi hallitsemaan pelitapahtumia matsin alkuvaiheessa aloitusympyrästä käsin, mutta porilaisvieraat kirivät puntteja tasaisemmiksi silläkin saralla ottelun kuluessa.

Yllättävä ratkaisija

Ässät sai kolmannen erän alkupuolella mainion tekopaikan, mutta porilaisten kolmosvitja ei onnistunut ohittamaan Jakub Málekia Ilves-veräjällä. Yrittämässä olivat niin Joachim Rohdin kuin Derek Barachkin. Ässät sai tilanteesta kuitenkin ylivoiman, mutta verkko ei heilunut erikoistilanteestakaan.

Varsinainen peliaika ei tuonut ratkaisua, joten voittajaa lähdettiin hakemaan jatkoajalta. Ilves-maalivahti Málek koppasi ottelussa 22 kiekkoa ja Rubin Ässien veräjällä venyi nollapelissään kiekon tielle 23 kertaa.

9 110 katsojaa todisti ottelua, jossa ei hienouksilla mässäilty, vaan kentällä nähtiin kaksi taistelevaa ja tarkasti pelaavaa joukkuetta. Ässien kuivaa kautta elänyt puolustaja McCoshen karautti jatkoajan alkajaisiksi läpiajoon ja upotti kiekon tupsukorvien maaliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo