Ilves otti arkisuorituksella ensimmäisen eräpallon – Ässien otteissa paistoi väsymys

Petri Kontiolan Ilves otti ensimmäisen askeleen kohti kannua.
Kuva © Jarno Hietanen
Tampereen Nokia Arena pääsi todistamaan varsin yksipuolista näytöstä. Tiukan säälipudotuspelien sarjan jälkeen Ässät näytti väsyneeltä, minkä Ilves pystyi käyttämään tylysti edukseen. Monet katsojista odottivat kovaa kamppailua, mutta ainakin tämän ottelusarjan ensimmäinen kohtaaminen antoi varsin vähän pudotuspelien draamaa.

Kansa odotti suurta taistelua Ilveksen ja Ässien välillä. Valitettavasti Karri Kiven valmentama vierasjoukkue Ässät antoi itsestään vaisun kuvan. Yksi kevään suurimmista mestarisuosikeista oleva Ilves hallitsi kentän tapahtumia jokaisella osa-alueella. Runkosarjan kakkoselta löytyi laajasti onnistujia lauantain kamppailussa, mikä on näin kevään aikana erinomainen merkki. Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittiin maalinteossa onnistunut Eemeli Suomi.

Kontiolan lapa kuumana

Ottelun alkuminuutit olivat selvää Ilveksen pyöritystä, ja kotijoukkue halusi ottaa heti pelistä täydellisen hallinnan. Odotetun ottelusarjan avausmaalin pääsi viimeistelemään Ilves, jonka ykkösketju juoni komean kuvion päätteeksi osuman. Jyrki Jokipakka laittoi kiekon päädyn kautta Petri Kontiolalle, joka tarjoili kiekon takatolpalle suoraan Aku Rädyn lapaan.

Takaiskusta Ässät sisuuntui, ja kapteeni Jesse Joensuun esimerkillä pääsi peliin mukaan. Pienestä painostuksesta huolimatta Ilveksen maali pysyi puhtaana.

Vierasjoukkueen takaa-ajo hankaloitui entisestään, kun Dominik Mašínin lyöntilaukaus yllätti Niklas Rubinin. Ei siis mikään helppo alku erinomaista kautta pelaavalle Rubinille.

Erän loppuun Ilves sai vielä ylivoimalla maalipaikkoja, mutta lisäosumia ei enää ensimmäiseen erään saatu. Erätauolle lähdettiin Ilveksen johdossa lukemin 2–0.

Ässillä vaikeuksia päästä maalipaikoille

Toisessa erässä jatkui tuttu kaava. Ässät joutuu pelaamaan heti erän alkuun liian pitkän vaihdon, ja Ilves pääsikin rokottamaan jo kolmannen kerran. Loistavan joukkuepelaamisen seurauksena kapteeni Suomella oli helppo työ laittaa kiekko maaliin. Vapauttavan syötön maaliin tarjoili Balázs Sebők.

Toinen erä oli selvästi hidastempoisempi, mitä ottelun avauserä. Ässät yritti haavoittaa Ilvestä muutamilla harppuunahyökkäyksillä, mutta mitään kunnon maalipaikkoja ei vierailijat pystynyt tarjoamaan.

Myös Ilveksen pelaaminen oli toisessa erässä nihkeää, mutta tässä tilanteessa peli meni täysin käsikirjoituksen mukaisesti.

Ilves lasketteli helppoon voittoon

Ottelu laitettiin lopullisesti arkkuun heti kolmannen erän alkuun. Ensin osui Ilveksen Santeri Virtanen nopealla laukauksellaan. Maalin esityön tarjosi Eetu Päkkilä illan toisella syöttöpisteellään.

Tästä hetki niin Ilves osuu jo viidennen kerran, kun Ilves-kapteeni Suomi laittoi jälleen punalampun hehkumaan. Tässä vaiheessa taululla oli jo lukemat 5–0

Lopulta myös vierasjoukkueen fanit pääsevät tuulettamaan. Hyvän maaliedustapelaamisen ansiosta Joachim Rohdin pääsi ohittamaan Ilves-vahti Marek Langhammerin

Kirivaihde jäi silti Ässillä tulematta, ja ottelun loppu ei tarjonnut suurta viihdettä. Ilves vei lopulta ottelun vakuuttavin lukemin 5–1.

Ässille jäi paljon mietittävää seuraaviin otteluihin. Etenkin kiekollinen pelaaminen oli heikkoa, ja pelaajissa näkyi myös säälipudotuspelien aiheuttama väsymys.

Seuraavan kerran tässä ottelusarjassa pelataan Porissa maanantaina. Jokohan maanantaina tarjottaisiin Ilvekselle suurempi haaste?