Ilves nollasi Ässät tasaisessa ottelussa

Ilves oli vahva isäntä sekavassa ottelussa.
Ilves sai kauden avausottelussaan vastaansa Ässät. Nokia Arenassa pelattu ottelu päättyi isännille lukemin 3–0.

Nokia Arenalla pelattiin toista iltaa putkeen Liiga-kiekkoa, kun oli Ilveksen vuoro avata oma kautensa kotiottelulla Ässiä vastaan. 5 493 katsojaa todistivat isäntien voittoa luvuin 3–0.

Ässät hölmöili ja Ilves maalasi

Avauserän ensimmäiset kymmenen minuuttia olivat varovaista peliä. Vauhti kasvoi kellon edetessä ja erän aikana nähtiin monia mojovia taklauksia kummaltakin joukkueelta. Erä eteni tasaisissa merkeissä, minkä vuoksi maalivahdit saivat venyä parhaimpaansa.

Jouko Myrrän ryhmä nappasi joukkuerangaistuksen ja Ässät sai illan ensimmäisen ylivoiman. Ylivoimaa ehti kulua 17 sekuntia ennen kuin Eemil Erholtz huitoi itselleensä rangaistuksen.

Tasavajaalla Ässillä oli kiekko paremmin hallussa, eikä Ilvestä paljoa nähty hyökkäysalueellaan. Hetkeä myöhemmin  Roni Sevänen otti vieraiden seuraavan rangaistuksen. Tämä kostautui, kun ottelun ensimmäisellä kunnollisella ylivoimalla kotijoukkueen Joona Ikonen täräytti illan avausosuman.

Ässille tarjottiin kolmannessa erässä tonttia avausmaalin tekoon

Toisessa erässä sekava peli sai jatkoa, vaikka kotijoukkue määräsi kaukalon vauhdin. Ilveksellä oli erän aikana Ässiä laadukkaammat maalipaikat, minkä ansiosta Ilves teki ottelun seuraavan osuman Eetu Tuulolan avatessa maalisarakkeensa.

Kolmas kaksikymppinen oli fyysistä ja tasaista taistelua, sillä Ilves halusi erän aikana lisätä johtoaan ja Ässät avata maalihanansa. Kotijoukkue pelasi kaksi minuuttia kahden miehen alivoimalla, mutta vieraat eivät onnistuneet hyödyntämään tilaisuutta

Erässä Jesse Joensuun maila osui ikävästi Les Lancasteria kasvoihin. Kokeneelle hyökkääjälle vihellettiin tilanteesta neljän minuutin rangaistus, mutta Lancaster pystyi jatkamaan ottelua. Isännät tekivät toisen ylivoimaosuman, kun Petri Kontiola laukoi illan kolmannen osuman.

Ilveksen kausi jatkuu tulevana perjantaina Vaasassa Sportin vieraana ja Ässät matkustaa samana iltana Turkuun TPS:n vieraaksi.

Muokattu 14.9.22 klo 22.10: Korjattu Ilveksen toisen ylivoimaosuman tekijä oikeaksi ja lisätty väliotsikko