Tappara lepsuili, HPK kiitti ja varmisti runkosarjan viidennen sijan

LIIGA / Raportti
Valtteri Puustinen iski ottelussa HPK:n kolmannen maalin.
HPK varmisti runkosarjan viidennen sijan vailla panosta pelanneen Tapparan kustannuksella. Kotijoukkue hyödynsi maalipaikkansa poikkeuksellisella tehokkuudella.
Lähtökohdat 

HPK:lla oli ottelussa panoksena paikka suoraan Liigan pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle. Sen se varmistaisi ottamalla vähintään pisteen ottelussa Tapparaa vastaan. HPK oli saanut maalilleen takaisin loukkaantumisestaan toipuneen Emil Larmin.

Maalivahtipelaaminen 

Poissaolo ei näkynyt Larmin otteissa. Muutaman kerran hänellä oli myös onnea matkassa, sillä Tappara kiekotteli muutaman kerran koko kentän, Larmi mukaanlukien, pihalle, mutta ei saanut kiekkoa maaliin.

Puolustuspelaaminen 

Tappara sai painettua pitkiä hyökkäyksiä HPK:n päätyyn. Ajoittain puolustusalueella HPK:n viisikko kiekoteltiin tylysti pihalle, mutta Tapparan tehottomuus pelasti HPK:n.

Hyökkäyspelaaminen 

Toisessa erässä HPK näytti tältä kaudelta epätavallista tehokkuutta. Peli pyöri pääasiassa HPK:n kenttäpäädyssä, mutta kotijoukkue iski harvoista paikoistaan tarvittavat maalit. 

Erikoistilanteet 

HPK:n ylivoiman tehokkuus oli heikkoa. Avauserässä se pääsi yrittämään kahden miehen ylivoimalla. Lisäksi yhdeltä Tapparan pelaajalta puuttui maila. Vaikka kotijoukkue loi hyviä maalipaikkoja, olivat laukaukset suoraan syötöstä luokattomia.

Lähtökohdat 

Tappara oli jo varmistanut paikkansa runkosarjan kakkosena. Siitä huolimatta päävalmentaja Jukka Rautakorpi ei lepuuttanut avainpelaajiaan. Kultakypärä Kristian Kuusela pääsi siis kamppailemaan vielä pistepörssin voitosta.

Maalivahtipelaaminen 

Christian Heljangolle erityisesti toinen erä oli sangen ikävä. Peli pyöri pääasiassa HPK:n päädyssä, mutta kotijoukkue käytti ainoat paikkansa tehokkaasti. Heljanko pelasi takaiskuista huolimatta kelpo ottelun.

Puolustuspelaaminen 

Puolustukselle tapahtui pari nukahdusta, joista HPK rokotti armotta. 

Hyökkäyspelaaminen 

Tappara sortui panoksettomassa ottelussa tehottomuuteen. Sillä oli lukuisia aivan huippupaikkoja ja muutaman kerran maalivahti Larmikin oli pelattu jo pihalle. Siitä huolimatta kiekko ei millään mennyt maaliin.

Erikoistilanteet 

Ottelussa ei juuri ollut erikoistilanteita. Merkittävin suoritus oli Tapparan avauserän kahden miehen alivoiman selvittäminen.

Erikoista 

HPK:n ottelussa oli liveyhtye paikalla, joka soitti musiikkia pelin ollessa käynnissä. Tähän HPK oli saanut erikoisluvan.

Ottelun ratkaisu 

Kolmannessa erässä HPK iski ottelun kolmannen maalinsa. Pirteästi pelannut Valtteri Puustinen pääsi nautiskelemaan Teemu Turusen esityöstä Tapparan pakkien jäätyä kulmapainissa kakkoseksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo