Kohuissa kylpenyt Tappara tuskastutti HPK:n loppukautta – HPK hävisi pitkästä aikaa Tapparalle kotijäällään

Otto Rauhala antoi syötön molempiin Tapparan maaleihin.
Kuva © Jarno Hietanen
HPK:n vahva kevätvire katkesi kirvesrintojen hakiessa pisteet Hämeenlinnasta 2–1-lukemin. Kerho joutuu jännittämään Vaasan Sportin loppukauden otteluita mieliäkseen pudotuspeleihin

Kauden aiemmissa otteluissa HPK on ollut Tapparalle haastava vastus, sillä hämeenlinnalaisseura johti kauden aiempia kohtaamisia voitoin 2–1. Tiistai-illan näytös päättyi kuitenkin Tapparan juhliin 2–1-lukemin.

Hämeenlinnalaiset ovat pelanneet omia pudotuspelejään läpi kevään tavoitellessaan paikkaa kymmenen joukossa. Tämä on tuonut joukkueen otteisiin taistelutahtoa.

Taiston avausosumasta vastasi avauserässä kirvesrintojen puolustaja Blake Parlett tarkalla laukauksella siniviivalta.

Ottelun lisäosumista vastasivat Tapparalta Jiří Smejkal maalinedustalta toisessa erässä ja HPK:n Markus Nenonen kolmannessa erässä taidokkaalla rannelaukauksella.

Tamperelaisseuran Otto Rauhala namutteli kaksi syöttöpistettä.

HPK painosti aaltoilevan ottelun viimeiset minuutit ilman maalivahtia, mutta Tapparan vankka puolustus siivitti vieraille kolme pistettä. Kirvesrinnat voitti ensimmäisen kerran Hämeenlinnassa sitten 19.1.2018. HPK:lle on tuon ottelun jälkeen merkitty kahdeksan kotivoittoa Tapparasta, joista kolme tuli kevään 2019 välierissä.

Isäntien Eetu Laurikainen nappasi 15 kiekkoa ja virkaveli Christian Heljanko kaukalon toisessa päädyssä torjui 19 laukausta.

HPK:lla runkosarja päättyy ensi tiistaina kotiottelussa SaiPaa vastaan, Tappara puolestaan jatkaa kauttaan tulevana torstaina isännöidessään TPS:ää.