Kaksi kuumaa tolppien välissä, loput kahnasivat kulmissa

HPK ja Tappara väänsivät pitkään ja hartaasti.
HPK ja Tappara pelasivat fyysisesti rankan ottelun, jossa ajoittain edettiin vain kulmarallista toiseen. HPK onnistui tasoittamaan aivan kolmannen erän loppuhetkillä ja vei voiton voittomaalikilpailun jälkeen maalein 2-1.
Lähtökohdat

HPK nappasi kauden avauksessaan Turusta yhden pisteen kovan kamppailun lopputuloksena. Pallokerholla oli maalipaikkoja voittoonkin asti, mutta tehottomuus koitui heidän kohtalokseen.

Kerhon pullonkaulana pidettävä nuori puolustus pelasi ennakko-odotuksiin nähden kelvollisen ottelun.

Maalivahtipelaaminen

Emil Larmi torjui HPK:n maalilla varmaotteisesti. Hyvien torjuntojensa vastapainoksi Larmi kuitenkin aiheutti nuorelle puolustukselle vaikeita tilanteita aktiivisella, mutta huolimattomalla mailapelaamisellaan.

Esimerkkinä tästä Tapparan avausmaali, jossa kommunikointi Niclas Almarin kanssa ei näyttänyt toimivan ollenkaan.

Puolustuspelaaminen

Ensimmäinen kymppi pelattiin Tapparan päädyssä. Kun vierailijat pääsivät hyökkäämään, näkyi  materiaaliero hetkellisesti siinä, miten nopeasti Tappara pystyi muodostamaan omista kulmaralleistaan maalipaikkoja.

Puolustuspäässä puntit kuitenkin tasoittuivat ottelun edetessä ja Tapparankin maalipaikat olivat kortilla.

Sitkeän puolustamisen vastapainoksi HPK:n puolustajat olivat pulassa kiekollisesti. Kotijoukkue olisikin kaivannut lisää Jan Brejcakin ja Arto Laatikaisen kaltaisia konkareita, jotka pystyvät rauhoittamaan kimurantit tilanteet sotkematta pakkaa enempää.

Hyökkäyspelaaminen

HPK vyörytti avauserässä pitkiä kulmaralleja, mutta sai niistä luotua maalipaikkoja vastustajaa heikommalla prosentilla. Keskialueen ylitys kontrolloidusti oli kotijoukkueelle harvinaista herkkua.

Vastahyökkäyspelaaminen oli kotijoukkueella auttamattoman hidasta, sillä solmujen avaamiseen oman pään linkouksen jälkeen kesti usein liian pitkään.

Erikoistilanteet

Ottelussa ei erikoistilanteilla juhlittu. HPK sai ottelun toisessa erässä ylivoiman, mutta ei hyvistä yrityksistä huolimatta saanut Heljankoa ohitettua.

Kaikki Liigan otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/otteluvideot/liiga
Lähtökohdat

Ilves katkaisi avauskierroksella Tapparan keväästä 2017 jatkuneen voittoputken. HPK:ta vastaan Tapparan voittoputki ennen lauantain ottelua oli yhdeksän ottelun mittainen.

Christian Heljanko oli virkaveljeään työllistetympi. Vaikka valtaosa torjunnoista tulikin ilman maskia lauotuista kiekoista, mahtui mukaan myös tukku huipputorjuntoja, kuten Filip Krivosikin läpiajon pysäytys toisessa erässä.

HPK:n maalipyssy Markus Nenonen joutui myös muutamaan otteeseen toteamaan Heljangon torjuntavireen liian kovaksi. Kolmannessa erässä Heljankokin joutui antautumaan, kun irtokiekko pomppi suotuisasti Nenosen lapaan, joka ei enää tyhjästä maalista erehtynyt ja vei ottelun jatkoajalle.

Tapparan nimekäs puolustus oli ottelun alussa yllättävissä vaikeuksissa HPK:n painaessa kovaa päälle. Vaikka keskustaa puolustettiin pääasiassa hyvin, tuli vieraiden pakistolle yllättäviä harhasyöttöjä ja kiekonmenetyksiä.

Sama kaava toistui myös myöhemmin, joskin Tapparan pitkät hyökkäykset HPK:n puolustusalueen kulmissa laskivat virheiden frekvenssiä. Suurin ero joukkueiden puolustjien pelaamisessa tulivatkin juuri kiekollisessa pelaamisessa.

HPK:n tapaan Tappara pelasi pitkiä kulmaralleja, mutta pystyi luomaan niistä nopeammin maalipaikkoja. Vierailijat pystyivät myös ylittämään keskialuetta monipuolisemmin kiekon kanssa. Se pystyi myös kääntämään peliä huomattavasti nopeammin.

Tappara selvisi ainoasta alivoimastaan parilla Heljangon huipputorjunnalla.

Erikoista

Ottelun toisessa erässä HPK:n Teemu Turunen yritti ilmaveiviä pomppukiekosta, mutta peliväline karkasi lavasta ahtaassa paikassa.

Ottelun ratkaisu

HPK:n Turunen epäonnistui ensimmäisessä yrityksessään voittomaalikilpailussa, mutta toisella kerralla Heljanko meni vipuun komealla harhautuksella.