TPS:n upeat rankkarikiemurat varmistivat lisäpisteen, HPK:n irvokas pistesaldo karttui

LIIGA / Raportti
Ukko-Pekka Luukkonen oli jälleen hereillä.
Kuva © Timo Savela
HPK:n irvokas pistesaldo karttui jälleen vain yhdellä pisteellä, kun kotonaan TPS:n kohdannut joukkue hävisi jälleen rankkareilla.

TPS jatkoi kuuden ottelun pisteputkeaan voittamalla HPK:n vieraissa rangaistuslaukauksilla 3−2. Kisassa TPS:ltä onnistuivat sekä Josh Kestner että Timur Ibragimov. Ukko-Pekka Luukkonen torjui vieraiden maalilla 27 kertaa.

Avauserään HPK sai toivotun lähdön, kun se käytti Ville Lajusen huolimattomuuden tolppatrapillaan hyväksi. Kiekko karvattiin maalinedustalla ja Juuso Ikonen katkaisi pisteettömien pelien putkensa illan avausmaalilla.

Erä oli HPK:lle suotuisa pelinhallinnan suhteen. TPS pääsi kuitenkin peliin mukaan, kun HPK jätti oman ylivoimatilanteensa käyttämättä ja Elmeri Eronen ohjattiin vähän myöhemmin istunnolle. Markus Nurmi jatkoi kuumaa kauttaan iskemällä seitsemännen maalinsa ylivoimalla.

TPS:n paras erä, se toinen erä

Toinen erä oli TPS:n heiniä. Laukaisuyritykset kirjattiin sille 21−9, eikä HPK päässyt kunnolla peliin erän missään vaiheessa. Vieraat onnistuivat myös johtomaalin teossa, kun Lauri Korpikosken laukaus painui Lauri Pajuniemen ohjaamana verkon perukoille.

Ottelun panokset tietävä HPK tuli hyvällä latauksella kolmoserään. TPS:n ote passivoitui, mutta HPK:n maalintekoyritykset pysähtyivät kerta toisensa jälkeen Luukkoseen. Tämän päälle HPK tyri omia mahdollisuuksiaan muun muassa ottamalla jäähyn väärästä vaihdosta juuri päästyään ylivoimalle. Tätä ennen vieraiden hermoja ehti kiristää Juhani Jasulle vihelletty jäähy, sillä HPK:n hyökkääjä näytti tilanteessa nappaavan Jasun käden itse kainaloonsa.

Tasoitus kuitenkin onnistui. HPK otti maalivahdin pois, ja kun TPS:n purku epäonnistui, poimi Tarmo Reunanen kiekon ja läväytti sen verkon perukoille 49 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päätöstä. HPK varmisti jälleen pisteen, muttei taaskaan onnistunut ottamaan varsinaisen peliajan voittoa, kuten vain kaksi kertaa edellisten 16 ottelun aikana.

Irvokkaalle pistesaldolle lisäystä

Jatkoajalla molemmilla oli paikkansa, mutta lähempänä voittoa kaksikosta oli tässäkin erossa HPK. Se sai tilaisuutensa 55 sekuntia ennen jatkoajan loppua rangaistuslaukaksella, josta Petri Kontiola epäonnistui. Päälle Ville Lajunen otti vielä jäähyn, minkä ansiosta kotijoukkue sai painaa viimeiset 15 sekuntia ylivoimalla.

Lisäpisteen vei kuitenkin TPS. HPK:n erikoinen tappioiden ja voittojen rajamaastossa heiluva kausi sai jälleen jatkoa rankkaritappiolla. HPK on nyt hävinnyt varsinaisella peliajalla vain kerran viimeisten kahdeksan pelin aikana. Samaan aikaan HPK:lla on viimeisistä seitsemästä pelistä kuitenkin vain yksi voitto, ja sekin vain kahden pisteen rankkarivoitto. Kokonaissaldona HPK:lla on vain kaksi kolmen pisteen voittoa 17 ottelussa. TPS:n pudotuspelihaaveille kaksi pistettä tekivät hyvää, kun ero pudotuspelien ulkopuolelle on nyt viidessä pisteessä, eikä TPS:llä ole kuuden parhaan joukkoon kuin kolme pistettä matkaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo