TPS jäi telineisiin Hämeenlinnassa – HPK tarttui kiinni suoraan puolivälieräpaikkaan

Vahvan pelin pelannut Petteri Nikkilä syötti kaksi HPK:n maaleista.
Tiistai-illan ainoa liigaottelu nosti HPK:n sarjataulukossa HIFK:n ja Lukon ohi viidenneksi.
Lähtökohdat

Sarjataulukon seitsemänneltä sijalta Rinkelinmäen tiistai-iltaan ponnistanut Kerho tavoittelee kovasti suoraa puolivälieräpaikkaa. Kotijoukkueen leiriin tuli tosin pieni takaisku jo ennen ottelua, kun Niclas Lucenius tippui kokoonpanosta. Robert Leino nousi samalla ykkössentteriksi illan otteluun.

Maalivahtipelaaminen

Emil Larmin reilun parin viikon takaisen loukkaantumisen jälkeen torjuntavastuun kantanut Antti Karjalainen luisteli jälleen tolppien väliin. Ottelu ei ollut Karjalaiselle helpoimmasta päästä, koska TPS:n paikat olivat harvassa. Esimerkiksi avauserässä Karjalainen kirjautti ainoastaan neljä torjuntaa.

Puolustuspelaaminen

HPK:n puolustus pystyi pitämään TPS:n poissa parhaalta maalintekosektorilta ja paketti pysyi melko hyvin kasassa läpi ottelun. Turkulaisten ensimmäinen osuma tuli sellaisesta kulmasta, josta kiekko ei saisi maaliin mennä. Toisessa päästetyssä keskialueen uinahdus maksoi maalin.

Hyökkäyspelaaminen

HPK oli ensimmäisessä erässä aktiivisempi osapuoli ja sai varsinkin erän loppua kohden painetta turkulaisten maalille. Kahden HPK-maalin toisessa erässä hyökkäyspelissä ei ollut enää samaa vauhtia mitä ensimmäisessä. Päätöserässä HPK pystyi jälleen tulemaan kiekon kanssa keskialueen yli koko viisikon voimin luoden riittävästi vaarallisia tilanteita ottelun voittamiseksi.

Erikoistilanteet

Illan ainoa ylivoima tuli jo varhaisessa vaiheessa ottelua. Pakkopeli saatiin pyörimään, mutta se meni lopulta kiekon siirtelyksi. Alivoimalla hämeenlinnalaiset saivat pidettyä Liigan toiseksi parhaan ylivoiman aisoissa.

Lähtökohdat

Vierailija Turun Palloseura lähti sikäli hyvistä asetelmista illan otteluun, että se oli voittanut kaikki kolme joukkueiden aikaisempaa kohtaamista tällä kaudella. Turkulaiset käyvät tällä hetkellä kovaa taistelua runkosarjan kakkospaikasta. Se oli illan otteluun lähdettäessä pisteen kolmantena olevaa Tapparaa edellä.

Norjalaisvahti Henrik Haukeland oli torjuntavuorossa lauantaisen KalPa-tappion jälkeen. Haukeland saa ottaa ottelun avausmaalin piikkinsä, kun puolustaja Markus Niemeläisen uran toinen, ja kauden ensimmäinen maali yli vuoteen meni luvattoman helposti haaroista sisään ilman maskia. Tuon maalin jälkeen norjalaisen pelaamista heijasti pieni epävarmuus ja kiekkojen liimaaminen tuotti vaikeuksia.

Ensimmäisessä erässä ongelmissa ollut TPS pystyi luomaan paremmin painetta keskialueella Kerhon hyökkääjiin ja sitä kautta jarruttamaan kotijoukkueen peliä. Tästäkin huolimatta HPK vei kakkoserän lukemin 2–1. Päätöserässä sen alkuminuutteja lukuunottamatta vieraat eivät pystyneet enää ottamaan vauhtia pois HPK:n hyökkäyksistä ja tämä maksoi TPS:lle ottelun voiton.

Turkulaisilla oli alusta alkaen ongelmia hyökkäyspelaamisensa kanssa ja tiistai-ilta tuntui olevan liian lyhyt ratkaisujen löytämiseen. Pelin avaamisessa oli ongelmia, laukaukset tulivat huonoista kulmista ja usein vielä ilman maskia.

Ainoastaan ykkösketju Kaapo Kakko-Oula Palve-Simon Suoranta pystyi luomaan pidempiä hyökkäyksiä ja luomaan kunnolla painetta HPK:n puolustajiin. Kyseinen kolmikko järjestikin vieraiden ensimmäisen maalin, jonka hyväksyminen vaati lopulta kaksi videotarkistusta. Näistä jälkimmäinen oli HPK:n valmentajan Antti Pennasen haasto.

Patrick Bjorkstrandin hieman yllättäen tullut tasoitusmaali päätöserän puolivälissä antoi kuitenkin uuden kipinän hyökkäyspeliin ja myös muut ketjut nostivat hetkellisesti profiiliaan.

Vieraat pääsivät myllyttämään ylivoimaansa kahdesti, mutta HPK puolusti molemmilla kerroilla varsin mallikkaasti. Alivoimalla neliö pysyi tiiviisti kasassa ja antoi kotijoukkueen rauhassa syötellä, mutta laukaisulinjat pysyivät tukossa.

Erikoista

TPS ei rikkonut koko ottelussa jäähyn arvoisesti. Vieraiden ainoa kahden minuutin rangaistus tuli siitä, kun joukkueella oli liian monta miestä jäällä. Ylipäätään tuomarikaksikko Mikko Kaukokari-Jari Levonen tuomitsi koko ottelussa ainoastaan kuusi minuuttia jäähyjä.

Ottelun ratkaisu

Jere Innala pujotteli itselleen tilaa siirretyn rangaistuksen aikana ja laukoi tarkalla rannelaukauksella kiekon oikeaan ylänurkkaan ohi alas itsensä tiputtaneen Haukelandin. 3–2-voittomaali syntyi kolme minuuttia ennen päätössummeria.