TPS-HPK, ottelusarjaraportti: TPS:n kiri ei riittänyt taaskaan − HPK otti niskalenkin trillerissä

LIIGA / Raportti
HPK oli vahvempi maalinedustalla.
Lähtökohdat 

HPK otti puolivälieräavauksessa 3−2-vierasvoiton ja oli TPS:ää vahvempi ratkaisupaikoissa. Pallokerhon kentälliset pysyivät täsmälleen samoina kuin torstaina Turussa.

Maalivahtipelaaminen 

HPK:n ykkösvahti Emil Larmi pelasi jälleen vakuuttavasti maalillaan, vaikka TPS:n avausmaali oli Larmin syytä. Hämeenlinnalaisvahti passasi maalin takaa suoraan Kaapo Kakolle, ja Larmi ei ehtinyt enää maalilleen.

Puolustuspelaaminen 

Pallokerhon puolustaminen oli tiivistä, vaikka varsinkin turkulaisten ykkösketju sai pitkiä pyörityksiä kotijoukkueen päätyyn. HPK ei juuri antanut vieraille tilaa keskisektorissa, ja TPS:n laukaukset tulivat pääasiassa siniviivan tuntumasta. Tämän lisäksi kotijoukkueen puolustajat raivasivat maalinedustan puhtaaksi, mikä helpotti Larmin torjumista. 

Hyökkäyspelaaminen 

HPK oli vahva hyökkäyspäädyssä, jonne he pääsivät hyvillä avauksilla. Toisessa erässä kotijoukkue painoi avausväännön tapaan pitkiä hyökkäyksiä, ja paineistuksella pallokerho onnistui vääntämään jatkuvasti kiekon takaisin itselleen.

Erikoistilanteet 

Ylivoimalla kaksi hienoa maalia. Otto Paajasen ohjaus maalin edestä Petteri Nikkilän laukauksesta ja Nikkilän oma kuti kylmän TPS-vahti Henrik Haukelandin ohi, olivat osoitus HPK:n suoraviivaisesta ylivoimasta ja erinomaisesta maskipelaamisesta. 

Kotijoukkue ei ollut ottelussa kuin kerran alivoimalla, jonka HPK hoiti varmasti.

Lähtökohdat 

TPS:llä oli vaikeuksia avauspelaamisessa torstaina sekä tähtipelaajat eivät pystyneet parhaimpaansa. Kokoonpanosta saivat väistyä Lauri Korpikoski, Teemu Väyrynen ja Bernard Isiguzo. Heidät korvasivat Lauri Pajuniemi, Elias Karvonen ja Lucas Ekeståhl-Jonsson.

Maalivahtipelaaminen 

Maalilla aloittanut Rasmus Tirronen sai väistyä avauserän jälkeen Henrik Haukelandin tieltä, vaikka Tirronen ei ollut syyllinen kahteen päästettyyn maaliin. Norjalaisvahdille sujahti toinen laukaus maaliin, mutta muuten pelasi omalla tasollaan.

Puolustuspelaaminen 

TPS paransi puolustuspeliään torstain ottelusta, ja laukauksia tuli vain 11 maalia kohti. Paineen alla turkulaispuolustajat olivat vaikeuksissa, sillä ensimmäisessä syötössä kesti liian kauan, jolloin HPK sai koko viisikon paineeseen mukaan. 

Hyökkäyspelaaminen 

TPS:n tähdiltä odotettu tasonnosto nähtiin osittain. Parivaljakko Kaapo Kakko-Oula Palve oli liikkeellä liukkailla luistimilla ja aiheutti pyörityksiä HPK-päätyyn. Sen sijaan Ilari Filppula oli jälleen hengetön kentällä. 

TPS pääsi vasta päätöserässä maalin eteen tekemään ruuhkaa, minkä seurauksena maaleja syntyi. 

Erikoistilanteet 

TPS päästi kaksi maalia neljästä alivoimakerrasta. Turkulaiset eivät onnistuneet pelaamaan HPK-pelaajia tarpeeksi hyvin maalivahtien edestä pois.

Ottelun ratkaisu 

TPS:n kova kiri ei riittänyt taaskaan, vaikka Palve kavensi HPK-johdon yhteen maaliin päätöserän jälkipuoliskolla. Paajanen iski voittomaalin tyhjiin minuuttia ennen loppua, ja sen jälkeen Kakko kerkesi iskeä vielä kerran kavennuksen. Robert Leino sinetöi loppulukemat 5−3 tyhjään maaliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo