Kaapo Kakko istui hyvin sentterin paikalle - positiivinen lopputulos seisoi taululla

LIIGA / Raportti
Toisen peräkkäisen pelinsä TPS-edustuksen sentterinä pelannut Kaapo Kakko nakutti kaksi maalia HPK:n verkkoon. Villi pelin päätös pyöräytti selkeältä näyttäneen vierasvoiton tiukkaan 5-4-lopputulokseen.
Lähtökohdat 

HPK lähti otteluun ilman Leijonissa olevaa päävalmentaja Antti Pennasta, pistekärki Teemu Turusta ja ykkösparin puolustajaa Niklas Frimania sekä sairauslistalla ollutta Arto Laatikaista. Alla sillä oli kuitenkin mukava 3-2-jatkoaikavoitto Jyväskylästä keskiviikolta.

Maalivahtipelaaminen 

Ilta ei ollut hyvää syksyä pelanneelle Emil Larmille mieluisin. Ensin Larmille kirjattiin avauserässä vain kaksi torjuntaa yhteensä kolmesta laukauksesta. Toisessa erässä Larmi ja Jan Brejcak löysäilivät TPS:lle 1-2-maalin maalin takana tulleella kohelluksellaan.

Puolustuspelaaminen 

Poissaolot näkyivät. Kiekko pyöri etenkin avauserässä TPS:n päädyssä, mutta isot minuutit näyttivät lisäävän muuten nousujohteisen kauden pelanneen pakiston virhealttiutta. TPS:n 2-1-maali meni isosti maalin takana kaatuneen Brejcakin piikkiin.

Hyökkäyspelaaminen 

Riistopelaaminen ja nopea kääntöpeli toimi ensimmäisessä erässä, jossa kiekonkatkot, rohkeat syötöt ja nopea luistelu piti kiekon TPS:n päädyssä. Toisessa erässä tahti hiljeni ja hyökkäykset hiipuivat väläyttelyksi. Pitkien hyökkäysten määrä väheni ottelun edetessä.

Erikoistilanteet 

Ottelussa nähtiin vain vähän erikoistilanteista. Niistä yksi johti Niklas Luceniuksen 2-4-osumaan, joka käynnisti Kerhon kirin kolmannessa erässä.

Lähtökohdat 

TPS:n mielenkiintoisin kokoonpanokuvio oli Kaapo Kakon peluuttaminen sentterinä. Kakko debytoi edustuksessa kyseisellä pelipaikalla keskiviikkona Jukureita vastaan. Kyseinen peli päättyi TPS:n 4-3-voittoon.

Maalivahtipelaaminen 

Henrik Haukeland pelasi hyvin kaksijakoisen ottelun. Alkupuoliskossa yhteistyö peliä nurkkiin ja laitoihin ohjanneen pakiston kanssa näytti toimivan hyvin. Lopussa peli meni hieman sätkymiseksi, ja Kerhon tasoituskin oli tolpan päässä. 27 torjuntaa yhteensä.

Puolustuspelaaminen 

TPS:n puolustus paransi otteitaan ottelun edetessä, mutta hukkasi hieman otettaan lopussa. Ensimmäinen erä meni enimmäkseen oman pään tarkassa puolustamisessa. Toisessa erässä pakisto pääsi osallistumaan hyökkäyksiin ja syöttöjen laatu parani. Kokonaisuutena perusvarmaa esitystä, joka oli piirun verran laadukkaampaa kuin nimettömämmällä kotijoukkueen pakistolla.

Hyökkäyspelaaminen 

Ilta oli Kaapo Kakon showta. Superlupaus luki peliä hyvin sentterin tontilla ja sijoittui kerta toisensa jälkeen fiksusti - sinne minne kiekko oli tulossa. Näki joukkuetoverinsa hyvin. Vauhti ei ole yhtä kovaa kuin kaikilla viime vuosien kärkinimillä, mutta luistelu on hyvää ja pelinluku erinomaista. Myös Teemu Väyrynen (0+2) oli hyvässä iskussa karvauspelissään.

Erikoistilanteet 

Kaikki TPS:n maalit syntyivät tänään tasakentällisin. Päästi yhden alivoimalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo