HPK:n ja Sportin tasainen vääntö päättyi kotijoukkueen voittoon

Oliver Kiljunen avasi vähämaalisen ottelun maalihanat.
Hämeenlinnassa nähtiin tasainen taistelu HPK:n ja Sportin välillä. Ottelu päättyi hämeenlinnalaisten 2–1 voittoon.

HPK:lle ja Sportille tämän illan kohtaaminen oli viikon kolmas ottelu. Kotijoukkue HPK:lle ottelu oli kauden ensimmäinen kotipeli ja Sportille kauden ensimmäinen vieraspeli.

HPK voitti tasaisen ottelun numeroin 2–1. Molemmat joukkueet ottivat pelissä paljon jäähyjä ja kummankin  joukkueen alivoima toimi hyvin, mutta ylivoimat jättivät paljon parannettavaa.

Joukkueet saivat luotua paljon hyviä maalipaikkoja, mutta tehokkuus ei ollut hyvällä mallilla. Kiitos kuuluu ottelun maalivahdeille Sami Rajaniemelle ja Rasmus Reijolalle, jotka pelasivat maaleillaan loistavasti. Ottelussa nähtiin paljon taklauksia, joista kovimmat taidonnäytteet menivät HPK:n Eetu Liukkaan ja Sportin Valtteri Viljasen nimiin.

Illan voitto oli HPK:lle kuudes peräkkäinen kolmen pisteen voitto Sportia vastaan.

Alusta loppuun tasaisissa merkeissä

Ottelu alkoi räväkästi ja molemmat joukkueet saivat rakennettua hyvät maalipaikat. HPK:n Antti Pihlström pääsi ottelun alkuhetkillä myös läpiajoon.

Erän alussa Sportin ylivoimalla HPK:n Liukas sai viihdytettyä kotiyleisöä kahdella painavalla taklauksellaan. HPK:n ensimmäisellä ylivoimalla paras maalipaikka tuli alivoimaisena olleelle Sportille, joka onnistui pääsemään puolittaiseen läpiajoon.

Ensimmäisen erän viimeisellä vitosella Sportin Viljanen taklasi kovaa avojäällä Aleksi Mustosta, joka poistui pian taklauksen jälkeen pukukoppiin.

Toisen erän ensimmäinen puolisko eteni samalla kaavalla kuin ensimmäinen erä, eli peli oli hyvin tasaista ja maalipaikkoja nähtiin molemmissa kenttäpäädyissä.

Mustonen kävi toisen erän alussa pelaamassa, mutta muutoin häntä ei pelissä enää näkynyt. Peliaikaa Mustoselle kertyi ottelussa 6.11.

Toisen erän puolivälin jälkeen kotijoukkue avasi ottelun maalihanat Oliver Kiljusen maalilla siirretyn rangaistuksen aikana. Artturi Toivola syötti kiekon maalin eteen, josta Kiljunen laittoi kiekon kaatuessaan maaliin. HPK ei kuitenkaan ehtinyt olla johdossa kauaa, sillä pian Sportin Sebastian Stålberg riisti kiekon ja toi laukauksellaan ottelun 1–1 tasoihin.

Sport aloitti räväkästi kolmannen erän ja sai alkuun muutamia hyviä maalipaikkoja. HPK pääsi kuitenkin erän alkupuolella kaksi vastaan yksi -hyökkäykseen, mutta Liukas ei onnistunut paikassaan. Sportin hyvän alun jälkeen ottelu jälleen tasoittui.

Ottelun viimeisillä minuuteilla Sportille vihellettiin jäähy, ja HPK:n ylivoima ehti vanheta vain viisi sekuntia ennen maalin syntymistä. Michael Joly oli unohdettu yksin maalin edustalle ja hän syötti kiekon Matti Järviselle, joka sai laittaa kiekon tyhjään maaliin.

Pian Sport otti Reijolan pois maalilta. Risto Dufva yritti myös ottaa joukkueelleen aikalisää, mutta Antti Boman ei antanut siihen lupaa. Ottelun viimeisillä sekunneilla Sportin Jens Löökelle avautui loistava paikka lyödä ottelu tasoihin, mutta hän ei onnistunut yrityksessään. Ottelu päättyi näin ollen HPK:n 2–1 voittoon.