Tylyn tehokas HPK tappoi SaiPan peli-ilon - Larmille toinen perättäinen nollapeli

HPK jyräsi vahvalla esityksellä SaiPan yli.
HPK:n vahva alku ja tehokas kolmas erä oli liikaa SaiPalle. Toisessa erässä väkevästi pelanneen vierasjoukkueen tappion syinä olivat tehottomuus ja puolustuksen nukahdukset.
Lähtökohdat

HPK:n saldo viidestä edellisestä ottelustaan oli kahdeksan pistettä. Keskiviikkona HPK kaatoi Tampereella Ilveksen. Kyseessä oli HPK:n ensimmäinen kolmen pisteen vierasvoitto Ilveksestä sitten vuoden 2014.

Maalivahtipelaaminen

Emil Larmin tukijoukot olivat hyvässä vireessä. Kun kaikki kiekot eivät tarttuneet haltuun, siivosivat puolustajat maalinedustaa tehokkaasti. Lisäksi tolpat pitivät Larmin kiinni nollapelissä, joka irtosi lopulta 22 torjunnalla. Nollapeli oli Larmille toinen perättäinen.

Puolustuspelaaminen

SaiPa pääsi laukomaan paljon, mutta HPK:n puolustuspelaamisen suurin vahvuus oli terävyys irtokiekoissa. Sama teema oli myös hyökkäysalueen puolustuspelaamisessa. Aktiivinen liike ja hyvät tukitoimet aiheuttivat ongelmia SaiPan pelinrakenteluun.

Hyökkäyspelaaminen

Avauserässä HPK oli tehokas. Toisen erän SaiPa-rynnistyksen alla HPK oli pitkälti puolustuskannalla, eikä pitkät hyökkäykset pyörineet avauserän tapaan. Kolmannessa erässä HPK tappoi pelin 3−0-osumallaan ja loppulukemat 6-0 syntyivät pitkälti SaiPan turhautumisen vuoksi.

Erikoistilanteet

HPK pääsi yrittämään avauserässä kahden pelaajan ylivoimalla, mutta se ei tuottanut tulosta. Vastaavasti kotijoukkue joutui toisen erän puolivälissä tappamaan perättäiset alivoimat, mutta selvisi takaiskuitta.

Kolmannessa erässä HPK:lle tarjoutui paikkoja parannella tilastojaan SaiPan jäähyiltyä ottelun lopussa runsaasti ja siinä se myös onnistui.

Lähtökohdat

SaiPa on palannut marraskuun maajoukkuetauolta varsin mallikkaasti. Kolmesta edellisestä ottelustaan lappeenrantalaisten saaliina oli seitsemän pistettä.

Avauserän osumista Frans Tuohimaata on turha syyttää. Toisessa erässä hän hoiti harvat HPK:n yritykset varmasti ja tuki myös hyökkäyspelaamista vahvalla mailapelaamisellaan. Kolmannessa erässä SaiPan selkärangan lopullisesti katkaisseessa osumassa Tuohimaa jäi pahaan maskiin, eikä nähnyt kiekkoa ennen kuin oli liian myöhäistä.

Lopussa koko joukkue lannistui, joten HPK pääsi latomaan tylyt lukemat Tuohimaan selän taakse.

Avauserässä SaiPan merkkausvirheet kostautuivat tylysti. Erityisesti Markus Nenosen ampumassa toisessa maalissa maalintekijä jäi syöttöketjun jälkeen aivan liian vapaaksi. Kolmannen erän kurittomuus puolustuspelaamisessa aiheutti jäähysuman, jonka HPK myös hyödynsi.

HPK:n kolmas osuma oli liikaa, eikä sen jälkeisistä tapahtumista jäänyt juuri jälkipolville kerrottavaa.

Ensimmäisen erän vastaiskupelaaminen vaihtui toisessa erässä pidempiin hallintajaksoihin hyökkäysalueella. Maalipaikoissa viimeistely kuitenkin ontui, eikä irtokiekoille ollut asiaa jämäkän HPK-puolustuksen pitäessä tonttinsa puhtaana erinomaisesti.

SaiPa ei pystynyt hyödyntämään omia ylivoimaan. Kolmannen erän jäähysumassa oli ilmassa jo lannistumisen merkkejä ja HPK pääsi iskemään ylivoimalla.

Erikoista

HPK:n kultakypärä Teemu Turunen ei ole marraskuun aikana jäänyt vielä kertaakaan pisteittä. SaiPaa vastaan hyökkääjä iski tehot 1+2 ja marraskuussa pelaamissaan kuudessa ottelussa Turunen on tehtaillut yhteispisteet 5+6.

Ottelun ratkaisu

HPK naulasi ottelun kolmannen erän alussa kolmannella osumallaan. Niklas Friman laukoi viivasta tarkasti, eikä Tuohimaa SaiPan maalilla nähnyt maskin takaa kiekkoa.