Laina-Reijolan taika piti − nyt kukistui sumppu-SaiPa

LIIGA / Raportti
Jere Innala syötti HPK:n avausmaalin.
RoKista lainassa oleva Rasmus Reijola torjui myös kotidebyytissään voiton, kun HPK kukisti hampaattoman SaiPan lukemin 2−1. Puolustussumppunsa varassa operoinut vierasjoukkue oli saamaton riistoissaan ja rakentamisessaan.
Lähtökohdat 

HPK lähti otteluun kipeästi voittoa tarvitsevana, sillä sijoitus sarjataulukossa on hiljalleen valunut alaspäin. Viimeisistä 11 ottelusta sillä oli vain kaksi voittoa, vaikka lukuisat pelit ovat olleet tasaisia tai HPK:n hallinnassa.

Maalivahtipelaaminen 

Helsingissä ensimmäisen Liiga-kamppailunsa voitollisesti torjunut lainavahti Rasmus Reijola aloitti ensimmäisen kerran ottelun HPK:n kotiareenalla. Reijola suoriutui tästäkin kamppailusta voitokkaasti. Voittoon riitti 13 torjuntaa, joista vain kaksi avauserässä. Joka tapauksessa tappioton tahti jatkui.

Puolustuspelaaminen 

HPK:n miehistöstä oli sivussa sen vahvoin palanen Miro Karjalainen, mutta pakiston ranteissa oli kosolti ruista siitä huolimatta. SaiPa pysyi kurissa kiekollisella pelillä, eikä maalin eteen ollut asiaa. Erik Aution tekemä maali lopussa oli yksi aniharvoista kerroista, jolloin SaiPa pääsi yrittämään maalintekoa Reijolan nokan edestä. Kauneusvirhe.

Hyökkäyspelaaminen 

Maalinteon vaikeuksista kärsinyt HPK seloitti hieman hyökkäysketjujaan, kun ykkösketju oli nyt muodossa Teemu Turunen - Robert Leino - Markus Nenonen. Niclas Lucenius ja Philippe Cornet luistelivat tällä kertaa Jere Innalan kanssa. Tämä piristi hyökkäystä ainakin riittävästi, sillä molemmat ketjut onnistuivat kertaalleen maalinteossa. Kiekollisessa pelissä HPK:n hyökkäys oli tällä kertaa valovuoden edellä vastustajan miehistöä.

Erikoistilanteet 

Ylivoima ei tuottanut tällä kertaa tulosta, vaikka HPK pääsi kokeilemaan sitä neljä kertaa. Onnistuminen olisi vaatinut nopeampia syöttöketjuja ja ripauksen yllätyksellisyyttä.

Lähtökohdat 

Viisi ottelua ilman varsinaisen peliajan voittoa pelannut SaiPa saapui Hämeenlinnaan kahden merkkipaalun iltana. Ottelu oli Tero Lehterälle sadas Liiga-valmentajana. Varsinaisen peliajan voitolla joukkue olisi noussut HPK:n kanssa tasapisteisiin yhden ottelun vähemmän pelanneena.

Maalivahtipelaaminen 

Torjuntavuoron sai kauden yhdeksännen ottelunsa pelannut Niclas Westerholm, kun ykkösvahti Frans Tuohimaa ei ollut edes mukana reissussa. Westerholmin esitys oli kohtuullinen SaiPan heikkoon esitykseen nähden. Liikkuvuus on ketterää Westerholmin kokoon nähden. 25 torjunnalla joukkueensa parhaimmistoa tai paras.

Puolustuspelaaminen 

SaiPalla oli käytössään vain yksi ainoa ase − trap-pelaaminen. Sumput olivat koko ajan viritettynä, mutta riistoja ja ylivoimahyökkäyksiä siitä kääntyi vain aniharvoin. Oman pään pelissä joukkue oli enimmäkseen pyörityksessä, kun HPK nakutteli yhteensä peräti 55 laukaisuyritystä. Selviytymistaisteluksi meni, tuliaisena nolla pistettä.

Hyökkäyspelaaminen 

Vähässä olivat SaiPan onnistumiset hyökkäyspelaamisessa torstaina. Kunnon paikoille joukkue ei päässyt oikein ollenkaan, eikä hyviä hyökkäyksiä onnistuttu luomaan myöskään peliä rytmittämällä. HPK vei ja SaiPa vikisi. SaiPan pitäisi keksiä jotain uutta pelaamiseensa, sillä näin voimattomana se ei voi mennä edes loukkaantumistensa taakse.

Erikoistilanteet 

SaiPa pääsi pelaamaan kerran ylivoimaa ilman tulosta. Alivoima sentään piti pintansa ennen kaikkea Westerholmin ansiosta. Plussana se, että kookas vahti näki hyvin vastustajan vaaranaihiot.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo