Pelicans vältti bussijalat, oli silti alussa jaloissa − hurja loppukiri tyssäsi huimaan Voutilaiseen

LIIGA / Raportti
Joona Voutilainen HPK:n maalilla oli erinomainen.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
HPK näytti avauserän perusteella menevän menojaan, mutta Pelicans nousi sillasta. Toisen erän lopulla alkanut hurja loppukiri ei silti riittänyt.
Lähtökohdat 

Edellisenä iltana Lahdessa HPK nöyryytti Pelicansia takomalla peräti kuusi maalia. HPK sai paljon kaivattua apua maalivahti Joona Voutilaiselta, sillä joukkue oli ajoittain pulassa aggressiivisesti ja fyysisesti pelanneen Pelicansin kanssa.

Maalivahtipelaaminen 

Voutilainen sai otteluunsa rauhallisen alun, mutta toisen erän puolivälin jälkeen hänellekin alkoi tulla enemmän töitä. Perjantaina vakuuttavasti esiintynyt Voutilainen jatkoi hyviä otteitaan myös lauantaina. Yhteispeli puolustuksen kanssa toimi ja HPK-vahti oli loppuhetkillä suorastaan maaginen.

Puolustuspelaaminen 

Perjantaina fyysisesti pelannut Pelicans sai vastalääkettä lauantaina, kun Miro Karjalainen täräytti avauserässä kaksi puhdasta taklausta. Ensimmäisen kohteena ollut Matteo Pietroniro joutui jättämään ottelun kesken.

Vierasjoukkue ei päässyt kunnon maalipaikoille ennen kuin toisen erän puolivälin jälkeen, kun Petteri Nikkilä passitettiin jäähylle. Sen jälkeen ote kääntyi Pelicansille ja HPK joutui huhkimaan enemmän omalla alueellaan. Puolustuksen nukahduksesta Juhamatti Aaltonen pääsi läpiajoon, mutta päätyi lopulta maalin taakse kiekon karattua ratkaisevalla hetkellä.

Pelicans-rynnistysten aikana HPK puolusti sitkeästi ja piti vastustajat poissa parhailta maalipaikoilta.

Hyökkäyspelaaminen 

Avauserässä HPK oli hyökkäyspäädyssä jatkuvasti askeleen tai kaksi vastustajaansa edellä ja kamppailutilanteisiin joutuessaankin kotijoukkue oli väkevämpi. Pelicansin maali oli kuitenkin kuin noiduttu.

Erikoistilanteet 

Ylivoimalla HPK oli viimeistelyä vaille erinomainen. Se sai luotua tukun hyviä maalipaikkoja, mutta kiekko ei vain mennyt maaliin.

Lähtökohdat 

Vierasjoukkue lähti lauantai-illan revanssiotteluun uudessa komennossa. Päävalmentaja Ville Niemiselle oli annettu kenkää ja vetovastuussa oli apuvalmentaja Jesse Welling. Lisäksi joukkueen bussi oli hajonnut Lahdessa ja pelaajat olivat saapuneet Hämeenlinnaan omilla autoillaan.

Maalivahtipelaaminen 

Edellisillan kohtaamisessa kolmannessa erässä sulanut Atte Tolvanen pelasi huomattavasti paremman ottelun. Sitä sekava Pelicans-ryhmä tarvitsikin, sillä purjeessa ollut lahtelaisryhmä pääsi kolmanteen erään vain kahden maalin takaa-ajoasemassa. Kolmannessa erässä Pelicansin haettua vimmatusti kavennusta, ei Tolvasen ote herpaantunut kertaakaan.

Puolustuspelaaminen 

Pelicansin keskittyminen oli väärissä asioissa ja sen seurauksena peli oli omassa päädyssä juoksemista. Jalka ei liikkunut riittävän rivakasti, sillä HPK loi runsaasti pitkiä hyökkäyksiä vastustajansa kustannuksella.

Hyökkäyspelaaminen 

Hyökkäyspelaaminen oli pitkään täysin olematonta, kunnes toisen erän ylivoiman seurauksena Pelicans oli yhtäkkiä täynnä virtaa. Paras tilanne osui kultakypärä Juhamatti Aaltoselle, joka pääsi livahtamaan läpiajoon, mutta kiekko karkasi ratkaisevalla hetkellä taiturin lavasta.

Vimmattu takaa-ajo tuotti lopulta tulosta, kun noin kolme minuuttia ennen loppusummeria kapteeni Hannes Björninen tinttasi maalinedushärdellistä kavennusosuman Pelicansin pelatessa ilman maalivahtia.

Erikoistilanteet 

Alivoimalla vastustaja sai neliön pelattua halutessaan pieneksi tai muodostettua rakoja syöttölinjoille. Maalivahti Tolvanen piti Pelicansia pystyssä.

Ylivoimalla Pelicans sai kiekon hyvin alueelle ja hyviä tilanteita, mutta vastavuoroisesti HPK:n maalilla Voutilainen piti kotijoukkueen maalin puhtaana.

Ottelun ratkaisu 

HPK hyödynsi avauserässä vastustajansa unisuuden. Kaksi maalia riitti lauantaina voittoon. Voutilainen HPK-maalilla oli kolmen pisteen takuumies.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo