Pelicans ei onnistunut kampittamaan yli kävelevää HPK:ta

LIIGA / Raportti
Jakub Skarek teki illan ottelussa kaikkensa joukkueen eteen.
Kuva © Pasi Lepola (www.pasilepolaphotography.com)
Kaukalossa oli ainoastaan yksi sheriffi ja se oli HPK. Pelicans tuli koko ottelun ajan perässä ja pääsi lopussa lähelle erikoistilannemaalin voimin. Pelicansin maalivahti Jakub Skarek loisti illan ottelussa ja piti torjunnoillaan vierasjoukkueen pelissä mukana.
Lähtökohdat 

HPK:lla on hyvä mahdollisuus ottaa kotiyleisönsä edessä kolme pistettä. Lähes tasapisteissä vastaan tulevan Pelicansin kaatoon tarvitaan edellistä kotiottelua parempi onnistuminen viimeistelyssä. Edelliset ottelut Lukkoa ja KalPaa vastaa kertovat joukkueen viimeistelytaidoista. Edellinen kotiottelu Sportia vastaa puolestaan kertoi, ettei joukkue pysty joka ilta tasaiseen suoritukseen.

Maalivahtipelaaminen 

Emil Larmilta ei päässyt hiki kuivumaan ottelun aikana, koska vähäisellä torjuntamäärällä on vaikea päästä hikeen. Ottelu ei ole maalivahdille helppo, jos laukauksia tulee harvakseltaan. Larmi pystyy pitämään kuitenkin joukkueen pystyssä vaikeallakin hetkellä. Läpiajon torjunta oli tärkeää laiskasti viimeistelevän joukkueen maalilla.

Puolustuspelaaminen 

HPK:n puolustus pelasi ottelussa varman näköisesti. Ottelun aikana tulleet pienet hudit korjattiin saman tien, ennen kuin Pelicans pääsi niitä hyödyntämään.

Hyökkäyspelaaminen 

HPK lähti hyökkäyksiin tehokkaasti ja sai Pelicansin puolustusalueen valloitettua. Joukkueen viimeistely ei ollut parhaiden iltojen tasolla. Kaivattua laajuutta viimeistelyyn toi ensimmäiseen osumansa tehnyt Filip Riska. Philippe Cornetilla oli ottelussa useampikin paikka osumaan. Onnistuminen tuli viimein kolmannessa erässä.

Erikoistilanteet 

HPK:n tehottomuus näkyi parhaiten sen pelatessa ylivoimaa. Joukkue joutuu tekemään hirvittävän määrän tilanteita onnistumisen eteen. Nyt ylivoimaa ei vaan tullut riittävästi.

Lähtökohdat 

Ässät nöyrtyi Pelicansille kolmen pisteen arvoisesti, mutta alisuorittava joukkue ei ole paras mittari punnitsemaan Pelicansin illan kuntoa. HPK:n kohtaava joukkue on pelannut tasaisia otteluita, mutta jäänyt ilman lisäpisteitä otteluiden lopussa.

Maalivahtipelaaminen 

Jakub Skarekilla oli tapahtumarikas ilta Pelicans-maalilla. Maalivahti joutui ensimmäisessä erässä kovaan kiekkosateeseen. Yhdellä hetkellä maalivahti koppasi lähes taianomaisesti räpyläänsä maalin edestä ohjatun kiekon. Toisella hetkellä torjunta oli epävarmempaa ja kiekkoa pelastettiin pelaajien toimesta maaliviivan tuntumasta. Skarek piti joukkueensa pelissä mukana koko ottelun ajan.

Puolustuspelaaminen 

Vierasjoukkueen puolustus ei päässyt kunnolla HPK:n hyökkäyksen tahtiin. Joukkueen maalivahti joutui jatkuvasti paikkailemaan puolustuksen jättämiä rakosia. Puolustuksen taistelutahto oli korkealla ja joukkueen seitsemäs puolustaja Jarkko Pynnönen jakeli auliisti makuupaikkoja maalin edessä.

Hyökkäyspelaaminen 

Pelicansin hyökkäykseltä puuttuu yhteinen sävel. HPK:n puolustus pelasi hyvin, mutta silti vierasjoukkueen hyökkäykseltä on totuttu näkemään parempiakin iltapuhteita.

Erikoistilanteet 

Joukkueen erikoistilanteet koostuivat lähes kokonaan alivoimapelistä. Maalivahtipelin lisäksi erikoistilanteet olivat Pelicansin parasta antia.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo