Larmiton pelikaani taipui HPK:lle rankkareilla: "Tiesimme, miten HPK on vaarallinen ja ottanut voittoja"

Artturi Toivola syötti kaksi maalia.
HPK nappasi kaksi pistettä rankkareilla Pelicansia vastaan. Emil Larmia paikkasi maalilla Jesper Patrikainen.

HPK kukisti keskiviikkona Hämeen paikallisvastustajansa Pelicansin kotonaan 4−3 vl. (2-1, 1-1, 0-1, 0-0, 1-0). Pelicans joutui otteluun ilman kauden ykkösvahtiaan Emil Larmia, joka vaihtaa seuraa Ruotsiin Patrik Bartosakin saapuessa hänen korvaajakseen Lahteen

Maalihanat aukesivat ensimmäisessä erässä, kun Henri Kanninen täräytti kotijoukkueen johtoon neljännellä minuutilla. Tasoitus nähtiin seitsemisen minuuttia myöhemmin. Paitsiolta näyttänyt tilanne vapautti Lukáš Jašekin (1+1) läpiajoon ja veivaamaan kiekon ohi kotijoukkueen maalilla torjuntavuorossa olleen Eetu Laurikaisen (16 torjuntaa).

Komea osuma ei jäänyt erän viimeiseksi eikä komeimmaksi, sillä kotijoukkueen Joel Janatuinen vei kotijoukkueen uudelleen johtoon komealla ylänurkkalaukauksella ohi Jasper Patrikaisen (25 torjuntaa). Kerhon molempiin maaleihin syöttöpisteen sai tarkkana toiminut Artturi Toivola. Toista maalia edelsi Pelicansin kannalta karmea kiekonmenetys omalla sinisellä.

Kun HPK sitten toisen erän alussa siirtyi vain 57 sekunnin jälkeen jo kahden maalin johtoon, näytti ottelussa olevan ratkaisun makua. Maalintekijänä kunnostautui kauden ensimmäisellään Petteri Nurmi. Pelicans kavensi kuitenkin vain 17 sekuntia myöhemmin.

Pelicans nousi pisteelle

− Paransimme pelin sisällä koko ajan, siihen olin tyytyväinen, lausui Tommi Niemelä vieraiden otteista.

− Olin pettynyt siihen, että tiesimme, miten HPK on vaarallinen ja ottanut voittoja, muttemme kyenneet siihen iskemään. Riistoissa ja riistomaaleissa vahva joukkue, tiesimme sen, mutta annoimme silti riistomaaleja, se harmittaa. Mutta täytyy olla tyytyväinen, että kaivoimme voimaa tulla tasoihin, arvioi Niemelä omiaan..

Kolmannessa erässä Leevi Tukiainen iski illan toisensa ja tämä riitti lopulta ottelun viemiseksi jatkoajalle. Ratkaisu haettiin voittolaukauskilpailusta, jonka ratkaisijaksi nousi Markus Nenonen kaikkien kolmen Kerho-vetäjän onnistuessa.

− Kohtuullisen hyvät kaksi erää ja lähtö peliin, vähän tehotonta oli paikoittain, tiivisti Jarno Pikkarainen kotijoukkueen esitystä.

− Kolmannessa kun Pelicans sai maalin, se heilautti meitä, mutta saimme pisteet kuitenkin väännettyä.

HPK nousi sarjataulukossa seitsemänneksi. Kaikkia tämän hetken pudotuspelijoukkueita vähintään ottelun verran vähemmän pelanneena sen pistekeskiarvo riittäisi tällä hetkellä kuudennelle sijalle.

Pelicansin asema alemman pudotuspeliviivan tuntumassa säilyy tiukkana, kun alla kymmenentenä olevalla KooKoolla on yksi ja viivan alapuolella olevalla KalPalla kuusi pistettä vähemmän.