Kerho ilotulitti Pelicansin nurin, Ikoselle neljä ja Kontiolalle taas kaksi tehopistettä

Tikkaa nauratti maalinteon helpottaminen.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Nihkeällä kotijoukkueen avauserällä alkanut HPK:n kotiottelu Pelicansia vastaan päättyi Kerholle harvinaiseen ilotulitukseen.

HPK otti kauden ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa kotona Pelicansia vastaan lukemin 7−2 (1-2, 4-0, 2-0). Vaatimattomat 13 maalia ensimmäisissä seitsemässä pelissä tehnyt kotijoukkue sai toisessa erässä ketsuppipullonsa auki kunnolla, minkä seurauksena Pelicans putosi täysin kyydistä. Ykköshahmona kotijoukkueella hääri Juuso Ikonen, joka keräsi peräti neljä syöttöpistettä. HPK oli edellisen kerran tehnyt seitsemän maalia kotiottelussaan joulukuussa 2011.

Avauserä oli jäähyjen värittämä ja Pelicans-painotteinen. Ryan Lasch sai maalitilinsä auki ja vei vieraat 2−1-johtoon erän loppupuolella, kun yhdysvaltalainen täräytti maalin lähistöltä joukkueensa illan toisella ylivoimamaalilla. HPK:lle vihellettiin avauserässä neljä ja vieraille kaksi kaksiminuuttista.

Toisessa erässä kotijoukkueen kurssi kääntyi. Vaikka kotijoukkueen Daniel Lebedeff joutui venymään tuolloinkin pariin huippupelastukseen, siirtyi paine toiseen päähän ja Kerhon hyökkäykset venyivät. Liigan pistepörssiä johtava Petri Kontiola (0+2) löysi jälleen poikittaissyötöllä Jere Innalan (1+1) joka täräytti pelin tasoihin.

HPK teki toisessa erässä peräti neljä maalia. Kolmannen erän lahtelaisivat avasivat pienellä painostuksella, mutta sairauslomalta palanneen Valtteri Puustisen illan toinen suorahyökkäyksestä päätti kirin. Ville Koistisen ensimmäinen maali Kerho-paidassa sinetöi loppulukemat.

Ikonen pelasi ottelussa jälleen sentterinä. Tehokkaasti häärineen ketjun laidoilla pelasivat Joona Monto (1+1) ja Markus Nenonen (1+1). Pelicansin Rudolf Cerveny (1+1) ja Iikka Kangasniemi olivat mukana Pelicansin molemmissa maaleissa.

Hämeen herruudesta kamppailu jatkuu heti lauantaina Lahdessa.