Jolyn maalit ja Lebedeffin torjunnat toivat HPK:lle tärkeän voiton

Michael Jolyn osumat riittivät Pelicansin kukistumiseen.
HPK:n kultakypärä Michael Joly oli kahdella maalillaan kotijoukkueen hahmo.

HPK otti tärkeän voiton Pelicansista, kun se piti lahtelaiset nollilla kotihallissaan. 2–0-voiton takuumiehenä toimi HPK-maalivahti Daniel Lebedeff 25 torjunnallaan.

Kun avauserää oli pelattu vajaa minuutti, Pelicans pääsi yrittämään maalia ylivoimalla. Tämä yritys ei kuitenkaan tuottanut tulosta. HPK sai luotua painostusjakson Pelicansin puolustusalueelle mutta tuloksetta. Ensimmäiset 10 minuuttia olivat muutenkin tasaiset, kun molemmilla joukkueilla oli maalipaikkoja puolin ja toisin.

HPK pääsi ensimmäistä kertaa ylivoimalle, kun ensimmäistä erää oli pelattu 11 minuuttia. Tämäkään ylivoima ei tuottanut maalia.

Ensimmäisen erän loppupuolella tunteet kentällä kuumentuivat, kun Pelicansin Ben Blood taklasi keskialueella HPK:n kultakypärä Michael Jolya, joka kuitenkin selvisi tilanteesta vammoitta.

Hieman tämän jälkeen Eetu Liukas iski poikittaisella mailalla Bloodia niskan alueelle, josta tuloksena oli kahden minuutin rangaistus. Ensimmäinen erä päättyi maalittomana.

Toisen erän alussa molemmat joukkueet pääsivät yrittämään maalintekoa ylivoimalla, kuitenkin tuloksetta. Ottelun avausmaali merkattiin HPK:lle ajassa 25.24, kun Joly upotti rannelaukauksensa maaliin siirretyn rangaistuksen aikana.

Toisen erän puolivälissä Pelicansille tuli hyvä paikka tasoittaa, mutta HPK-maali pysyi koskemattomana. Myös Joly pääsi hetken kuluttua yrittämään läpiajosta, mutta Pelicansin maalia vartioinut Patrik Bartošák torjui. Myös ottelun toinen erä oli tasainen. Tauolle lähdettäessä lukemat olivat edelleen HPK:n eduksi 1–0.

Kolmannen erän alussa Pelicans pääsi yrittämään maalia ylivoimalla, mutta maalia ei siitä syntynyt. Erän alkupuolella vierailijat saivat luotua pientä painetta HPK:n alueelle, mutta kotijoukkueen puolustus kesti.

Joly iski illan toisen maalinsa siirtäen HPK:n 2–0-johtoon, kun ottelua ja kolmatta erää oli pelaamatta reilu neljä minuuttia. Ottelu oli jäähyjen sävyttämä – HPK:lle kertyi yhteensä 18 jäähyminuuttia ja Pelicansille 12.