HPK jälleen Pelicansia vahvempi taistelussa Hämeen herruudesta

HPK ja Pelicans väänsivät pisteistä Hämeenlinnassa.
HPK jatkaa Hämeen herrana, kun se voitti kotiottelussaan Pelicansin tiukkojen vaiheiden jälkeen 2–1.

Hämeen herruuden toinen osa pelattiin Hämeenlinnan torstai-illassa. HPK oli voittanut ensimmäisen osan Lahdessa, ja lähti illan kamppailuun kahden ottelun voittoputkessa. Pelicansilla oli puolestaan edessä viikon toinen ottelu, kun lahtelaiset kärsivät viikon ensimmäisessä kamppailussaan tylyn tappion vieraissa HIFK:lle maalein 5–1. HPK:lle ottelu oli puolestaan viikon ensimmäinen.

Avauserä oli tasaista vääntöä. Hienokseltaan ottelun ensimmäistä viittätoista minuuttia vei vierasjoukkue Pelicans, joka pääsi pari kertaa hätyyttelemään Eetu Laurikaisen vartioimaa HPK:n maalia. Erän ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi maalivahtien torjuntojen lisäksi Arttu Pellin kärsimä kahden minuutin rangaistus.

Lahtelaisten ylivoimasta uupui tänään pelistä sairastumisen takia poissaoleva Iikka Kangasniemi, mutta Pelicansin onneksi se oli saanut tšekki Lukáš Jašekin jälleen takaisin kokoonpanoon. Vieraat saivat ylivoimallaan rakennettua pari hyvää maalipaikkaa, mutta Antti Tyrväinen ja Henri Nikkanen eivät onnistuneet maalia näistä tekemään.

Erän loppu oli HPK:n erän parasta antia, kun se sai peliä rakenneltua Pelicansin päätyyn. Paras paikka maalintekoon avautui Oliver Kiljuselle. Kiekko saatiin maalin takaa pelattua maalin edessä päivystäneellä Kiljuselle, mutta Jasper Patrikainen nappasi kiekon kiinni Pelicansin maalilla. Erän loppupuolella HPK:n hyökkääjistä Juuso Ikonen sai ikävästi kiekon naamaansa, ja joutui paikattavaksi pukuhuoneeseen.

Toisen erän alkuun kummallakin joukkueella oli mukavat paikat avata maalitili. Ensiksi HPK:n Arto Laatikainen oli unohtunut Pelicansin viisikolta tyystin vapaaksi, mutta viimeistely kuitenkin jäi ontumaan. Hetkeä myöhemmin lahtelaisten paikan järjesti ykkösketju, kun takaisin kokoonpanoon palannut Jašek pääsi testaamaan Laurikaista tuloksetta.

HPK iski Pelicansin oman puolustusalueen virheen seurauksena taululle numeroiksi 1–0. Michael Joly katkaisi harhasyötön ja toimitti sen maalille. Irtokiekon kävi iskemässä maaliin Philippe Cornet. Syöttöpiste osumaan myös Sean Collinsille.

Hetkeä myöhemmin lisää kylmää vettä kaadettiin lahtelaisten niskaan. Edellisestä maalista Pelicans ei ehtinyt toipua, kun seuraavan kerran helähti omassa maalissa. Otto Latvalan laukaus siniviivalta painui ohi Patrikaisen. Latvalan maaliin syöttöpisteet merkattiin Joel Janatuiselle ja Kiljuselle. Latvala oli osua hetkeä myöhemmin vielä uudelleen, mutta tällä kertaa kiekko ei maaliin asti löytänyt.

HPK hallitsi peliä pitkän tovin toisesta erästä, mutta se pysähtyi kuin seinään, kun Ossi Ikonen lähti rangaistusaitioon estämisestä. Pelicans kavensi ottelun 2–1:een ylivoimalla. Tšekkiduo Jasek ja Jiří Smejkal onnistui maalinteossa. Smejkal iski takatolpalta lahtelaisten kavennusosuman Jašekin erinomaisesta tarjoilusta. Maaliin syötön sai myös paluun kokoonpanoon tehnyt Aatu Jämsen.

Toinen erä oli kokonaisuudessaan HPK:n hallintaa, mutta siitä huolimatta Pelicans pääsi lähtemään kolmanteen erään ainoastaan yhden maalin takaa-ajoasemasta.

Päätöserässä vierailla oli omat paikkansa tasoittaa ottelu. Varsinkin Lukás Jasek oli tänään lahtelaisten parhaimmistoa. Tšekki oli monesti kentällä, kun Pelicansin hyökkäyspäädyssä tapahtui. Pelicansilla oli muutama erittäin maukas paikka kolmannessa erässä tasoittaa ottelu. Pari kertaa osuma kävi  todella lähellä, mutta maaliin asti kiekko ei tietään löytänyt. Vielä aivan loppuhetkillä Pelicans sai hyvän tilanteen HPK:n maalille. Kotijoukkue kuitenkin taisteli loppuun asti, ja sai pidettyä Pelicansin lopussa maaleitta. Näin ottelu päättyi hämeenlinnalaisten 2–1 voittoon.