Lukko katkoi HPK:n voittoputken - Lehtiselle ensimmäinen nollapeli

Pekka Virta sai piiskattua joukkueensa huimaan suoritukseen Hämeenlinnassa.
Lukko ei lähtenyt ennakkosuosikkina otteluun HPK:ta vastaan. Lujaa aloittanut vierasjoukkue oli lopulta altavastaajan asemassa lähes koko ottelun ajan. Kolme pistettä toi lopulta maalivahti Lassi Lehtinen ja pomppukiekon lähettänyt Tapio Laakso.
Lähtökohdat

Voittoputkessa viilettävä HPK oli ottelun selkeä ennakkosuosikki. Teemu Turusen ja Markus Nenosen ahneus pisteiden teossa ja Emil Larmin otteet maalilla ovat vieneet HPK:n jo koputtelemaan Liigan kakkospaikkaa. Alkukauden saamattomuus vastustajan maalilla on menneen talven lumia ja joukkue on voittanut edelliset kaksi ottelua maalilukemin 10-0.

Maalivahtipelaaminen

Larmi pääsi nopeasti hiomaan torjuntojaan, kun Lukko aloitti ottelun nopealla vyörytyksellä. Kotijoukkueen saatua pelinsä kulkemaan, joutui Larmi katselemaan kollegansa tekemisiä kentän toisessa päädyssä. Toisen erän lopussa tuli Lukon hyökkäys jonka päätteeksi veskari joutui toteamaan kiekon pomppineen selkänsä taakse.

Puolustuspelaaminen

Kotijoukkueen puolustus oli ottelun alussa hieman unessa ja joutui katselemaan lukkopelaajien hääräystä puolustusalueella. Silmien avauduttua puolustuksen peli oli edellisten otteluiden tasolla. Kiekko saatiin hyökkäyksen kärkeen nopeasti ja omassa kenttäpäässä kiekko pysäytettiin tehokkaasti.

Hyökkäyspelaaminen

4. kentän keskushyökkääjä Erkka Seppälä katkaisi nopealla läpiajollaan Lukon ensimmäisen erän hallinnan. Vaikka viimeistely ei mennyt maaliin, niin jälkitilanteesta avautui kotijoukkueen ensimmäinen ylivoimamahdollisuus. HPK:n totuttujen maalipyssyjen yritykset menivät tällä kertaa kokonaan ohi, tai pysähtyivät loistavasti pelanneeseen Lassi Lehtiseen.

Erikoistilanteet

HPK sai ylivoimansa pyörimään tehokkaasti ja laukauksia sateli Lukon maalia kohti tasaiseen tahtiin. Ensimmäisessä erässä yritettiin jo hieman hienoakin kuviota, kun Turusen pyssy ei laulanut vapaasta paikasta. Päävalmentaja Antti Pennaselle olisi tilanteessa kelvannut varmasti hieman karumpikin osuma.

Lähtökohdat

Lehtinen sai vastuuta Lukon maalilla ja se tuli aivan ansaitusti nuorelle veskarille. Hyökkäyksen kautta otteluun lähtenyt Lukko aikoi lyödä tiiviin maskin vastustajan maalille, jotta kaksi peräkkäistä nollapeliä pelanneen HPK-veskarin suojat saataisiin ohitettua. Edellisen ottelunsa Ässille hävinnyt vierasjoukkue pystyy materiaalinsa puolesta kaatamaan kuuman kotijoukkueen, mutta se vaatii täydellistä onnistumista pelin joka osa-alueella.

Lehtinen sai olla ensimmäisen erän puolikkaan rauhassa, mutta sen jälkeen tehdä töitä sitäkin enemmän. HPK:n ylivoima pyöri mallikkaasti ja laukauksia tuli vaarallisista tekopaikoista. Lehtinen piti joukkuettaan pystyssä varsinkin erikoistilanteissa. Niin ylivoimalla, kuin alivoimallakin pelatessa.

Raumalaisten puolustus toimi ottelussa hyvin yksittäisiä henkilökohtaisia virheitä lukuun ottamatta. HPK:n tehokas hyökkäys pääsi pyörittämään kiekkoa ja laukomaan hyvistäkin paikoista. Puolustus onnistui kuitenkin maalivahtiaan tukemalla välttymään takaiskuilta hankalissa tilanteissa. Lukon puolustus häiritsi ja roikkui aina kun siihen nähtiin tarve, eli lähes koko kaksi ottelun viimeistä erää.

Lukko tuli otteluun nopealla jalalla ja onnistui pitämään HPK:n pihdeissään ensimmäisen erän alussa. Tasakentällisin ottelua vieneen vierasjoukkueen hallinta katkesi, kun Antti Saarela vispasi kiekon katsomoon jäähyn arvoisesti. Toisen erän lopussa hyökkäyksen onnistumisprosentti parani huomattavasti, kun kiekko laitettiin koko erän toimettomana seisseen Larmin selän taakse Tapio Laakson toimesta. Kolmannessa erässä hyökkäykset oli teräviä iskuja vastustajan maalille ja niistä paikoista oli useampikin osuma lähellä.

Lukko sai ensimmäisen mahdollisuuden ylivoimalla Janne Keräsen komean läpiajon päätteeksi. Heikosti jo aikaisemmissa otteluissaan ylivoimalla viimeistellyt joukkue ei onnistunut erikoistilanteessa tälläkään kertaa. Lähimpänä onnistumista oli HPK, kun ensin alivoimaosumaa pääsi kokeilemaan Eetu Tuulola ja sen jälkeen Otto Paajanen.