Lukko iski erien alussa ja lopussa − Tiilikaisen luotsaama HPK yhä ilman voittoa

LIIGA / Raportti
Aleksi Saarela on onnistunut maalinteossa kaikissa kauden otteluissaan.
Lukko otti selvän voiton HPK:sta. Kahdelle pelaajalle uran ensimmäisen Liiga-osuman tarjonnut ottelu ratkesi lopullisesti kolmannen erän alussa.

Kliseet erän alkujen ja loppujen merkityksestä pitivät mitä parhaalla tavalla paikkaansa Hämeenlinnassa perjantaina, sillä kaikki ottelun maalin tehtiin erien ensimmäisen ja viimeisen kahden minuutin aikana.

HPK oli avausminuuttien aikana jonkun verran ärhäkämpi, ja sai jonkun verran maalipaikkoja, kun Lukko-puolustus jätti Kerholle yllättävänkin paljon tilaa. Toisessa päässä Pavol Skalicky pääsi läpiajoon viiden ja puolen minuutin jälkeen, mutta yritys oli kehno.

Lukko tehosti karvaustaan erän kestäessä muun muassa Kristian Pospisilin toimesta. Erän lopulla vierasjoukkue sai vahvan pyörityksen tasavajaalla. Heti perään HPK sai kuitenkin läpiajon, jossa Oskari Setänen pysäytti Jesse Mankisen.

Lukko onnistui maalinteossa erän lopussa ylivoimalla. Pospisil ja Robin Press kiekottelivat HPK:n alivoimahyökkääjät ulos tilanteesta, ja slovakkihyökkääjä jatkoi kiekon Daniel Audettelle, joka pääsi laukomaan. Maali merkittiin ensin Audetten nimiin, mutta myöhemmin todettiin Skalickyn ohjanneen kiekkoa. Slovakialaiselle maali oli ensimmäinen Liiga-kaukaloissa.

Toinen erä alkoi vauhdikkaasti, kun Jonne Tammela ja Aleksi Saarela pelasivat yhteen ja Saarela vei Lukon kahden maalin johtoon. Maali oli hänelle jo kauden neljäs.

Ennen erän puoliväliä HPK sai kahden minuutin kahden miehen ylivoiman erikoisen tapahtumasarjan jälkeen. Skalicky otti hyökkäyspään rangaistuksen ja ennen kuin peli ehdittiin viheltää poikki, Lukolla oli kuusi kenttäpelaajaa jäällä. Kotijoukkue pyöritti peliä tuloksetta ylivoimansa ajan.

Loppuerä mentiin jälleen Lukon komennossa, joskin Tommi Tikalla oli välissä läpiajo, josta HPK-hyökkääjä laukoi reilusti ohi. 29 sekuntia ennen summeria Press viimeisteli Skalickyn syötöstä ranteella vieraiden kolmannen osuman.

Lukko alkoi sinetöidä vierasvoittoaan heti päätöserän alkuun, kun Sebastian Repo osui minuutin ja 15 sekunnin jälkeen. Tämän jälkeen ottelu oli pelailua molempien onnistuessa kertaalleen. Lukon Vili Saarijärvi teki ensimmäisen osumansa Liigassa ja Henri Kanninen rikkoi Setäsen nollapelin.

Ottelua seurasi vain 651 katsojaa, ja se näkyi myös siinä, että yleisöstä ei kuulunut kunnolla vastausta, kun kuuluttaja yritti huudattaa kotijoukkueen maalintekijän sukunimeä. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo