Lukko eteni jatkoon pienimmällä mahdollisella marginaalilla – Marko Virtanen: "Kovaa settiä syötetään kyllä nyt"

LIIGA / Raportti
Rauman Lukko oli kokonaisvaltaisesti vahvempi joukkue, vaikka parannettavaa on. Lukko kohtaa seuraavalla kierroksella jälleen Tapparan.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
HPK:n ja Lukon toinen kohtaaminen päättyi tasalukemiin 2–2, mikä riitti Lukolle. Energisesti pelanneella HPK:lla oli omat paikkansa, mutta mahdollinen jatko-ottelu jäi muutaman sentin päähän.

Lähtökohdat iltaan olivat selvät. HPK:lle ainoa sauma jatkoonpääsyyn oli voitto varsinaisella peliajalla sekä sen jälkeen ratkaiseva osuma jatko-ottelussa, sillä Lukko voitti eilen kotonaan 3–0. Kävi ottelussa miten kävi, mittelö olisi toisen joukkueen kauden viimeinen.

Lukko ei muuttanut kokoonpanojaan, ja kotijoukkuekin teki ainoastaan pieniä viilauksia. Maalivahdit olivat eilen hyvällä pelipäällä, sillä Lassi Lehtinen torjui 20 torjunnalla nollapelin ja Daniel Lebedeff päästi 32 laukauksesta taakseen vain kaksi, sillä Lukko iski viimeisen tyhjiin.

Maaliton avauserä

Kotijoukkue lähti eilisestä sisuuntuneena vahvalla peli-ilmeellä perjantai-illan ratkaisevaan otteluun. Tommi Tikka napsi aloitusvoittoja, Lukko joutui iskemään muutaman pitkän kiekon ulos alueelta ja vierasjoukkueen syöttötarkkuus ei ollut parhaimmillaan. 

Muutaman heikomman minuutin jälkeen vieraatkin pääsivät pelin päälle, ja joukkue pääsi esittämään hyökkäysalueen taitoja Raumalta saapuneiden fanien edessä. Vahvalla pelipäällä oli etenkin Sebastian Repo, joka ei suostunut häviämään yhtäkään kaksinkamppailua.

Parhaimmalle maalintekosektorille pääsy oli hankalaa kummankin joukkueen tarkan puolustuksen vuoksi. Lukolle vihellettiin jälleen illan ensimmäinen rangaistus. HPK:n ylivoima pyöri ja laukauksia sateli, mutta tulosta ei tullut. Erikoistilanteen jälkeen paras maalipaikka oli Juuso Ikosella.

Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin eilisen tapaan maalittomassa tasatilanteessa. Erän loppuhetkillä Lukkokin sai ylivoimamahdollisuuden, mutta luovuus puuttui.

Lukko oli pelannut jo lähes 28 minuuttia ylivoimaa tekemättä maaliakaan. Erässä kamppailuvaade oli suuri ja energiaa sekä vauhtia oli runsaasti.

Lukon synkkä maaliton ylivoimaputki jatkui

Avausmaali näki päivänvalonsa toisen erän avausminuutilla. Michael Joly ei kyennyt pitämään kiekkoa hyökkäysalueella, Julius Mattila nappasi kiekon ja iski sen yläkulmaan. Lukon kapteeni Anrei Hakulinen liukui viisaasti mukana blokaten takakarvaajia.

HPK pääsi pois omalta alueelta, mutta viimeinen huolellisuus puuttui, sillä syötöt napsuivat useampaan otteeseen kohteen ohitse.

Tästä huolimatta joukkue iski tasoitusmaalin ajassa 25.40. Ossi Ikonen laukoi kiekon viivasta ja Tikka pelasi itsensä vapaaksi sekä ohjasi kiekon taidokkaasti maaliin.

HPK:lle vihellettiin kaksi lähes perättäistä rangaistusta. Hämeenlinnalaisjoukkue pelasi loistavasti pois laukaisutilanteet, mutta ylivoiman jälkitilanteessa Arttu Ilomäki syötti kiekon Harri Kainulaisen kautta Linus Nymanille, joka iski pudotuspeliuransa ensimmäisen maalin. 

HPK:lla oli pyöritys Markus Nenosen ja Ryan Johnstonin laukoessa kohti maalia. Ilomäki oli päästä läpiajoon ja Nenonen nappasi itselleen rangaistuksen estämisestä. Erätauolle edettiin Lukon 2–1-johdossa. Erän alku oli tarkkailevaa peliä, mutta intensiteetti nousi loppua kohden.

Tasoitusmaali ja tolppalaukaus

HPK:n oli iskettävä vähintään kaksi maalia kolmanteen erään, jos se mieli venyttää sarjan niin sanottuun jatko-otteluun. Erä vanheni viitisen minuuttia, kun Miro Ruokonen nousi taustalta Henri Kannisen paluukiekkoon. Tilanteessa Lukon Samuli Piipponen esti laukaisuyrityksen sääntöjen vastaisesti.

Jarno Pikkarainen sekoitti HPK:n hyökkäysketjuja, mikä tuotti tulosta ajassa 50.39. Tilanteessa Antti Pihlströmin laukaus osui ensin Oliver Sunin kasvoihin ja pari sekuntia myöhemmin verkko helisi. Arttu Pelli kaivoi irtokiekon Artturi Toivolalle, joka toi HPK:n tasoihin.

Maali muutti täysin pelin suunnan, sillä Lukko jäi täysin kotijoukkueen jalkoihin oranssimustan pyörittäessä ja pitäessä kiekkoa. HPK:llle vihellettiin jälleen rangaistus, mutta vierasjoukkueen tökkinyt ylivoima ei onnistunut tässäkään joukkueen kannalta tärkeässä paikassa.

HPK oli tiistaina sekuntien päässä suorasta pudotuspelipaikasta, ja tällä kertaa se jäi pienimmällä marginaalilla ulos jatko-otteluista. Ottelu päättyi tasan 2–2, mikä riitti Lukolle.

Pelli laukoi vielä kiekon loistopaikasta tolppaan kaksi sekuntia ennen loppua, joten jatko-otteluun eteneminen oli erittäin lähellä.

Lukko kohtaa jälleen Tapparan

Lukon päävalmentaja Marko Virtanen oli mietteliäänä ottelun jälkeisessä C Moren haastattelussa.

– Me ollaan tapeltu tässä. Ei olla pystytty harjoittelemaan kunnolla koronan jälkeen. Pelaajat tulee pelien kautta kuntoon. Lisäksi tämä oli viiteen päivään neljäs peli, kovaa settiä syötetään kyllä nyt, Virtanen säesti.

– Kaksi äärimmäisen tasaista joukkuetta oli kaukalossa ja tiedettiin, että HPK tulee laittamaan kaiken likoon. Olisi helpottanut, jos omista paikoista olisi isketty maalit. Nyt tietyllä tapaa osat muuttuu, kun lähdetään Tapparaa haastamaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo