Kaksoisveljien "kuolettava" tuplaisku Hämeenlinnassa riitti Lukolle täysiin pisteisiin

LIIGA / Raportti
Westerholmit iskivät HPK:n kumoon.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Lukon ruotsalaisveljekset Ponthus ja Pathrik Westerholm iskivät maalin mieheen, kun Lukko haki maanantaipisteet Hämeenlinnasta lukemin 2−1. Lassi Lehtinen torjui 26 kertaa.
Lähtökohdat 

HPK:lla oli alla tuskastuttava tappio Mikkelistä, missä Kerho johti peliä parilla maalilla, mutta suli rumasti jo varsinaisella peliajalla. Alkukausi on ollut jokseenkin nihkeä, vaikka tililla on jokunen voittokin.

Maalivahtipelaaminen 

HPK:n maalilla vuoron sai Antti Karjalainen. Isokokoisen maalivahdin ilta oli jokseenkin hankala, kun etenkin ensimmäisessä erässä vetoja tuli harvakseltaan, mutta merkittävä osa laukauksista oli vaaralliselta sektorilta. Ratkaisevat maalit tehtiin lähietäisyydeltä ylivoimalla. Torjuntoja kertyi vain 13 kappaletta.

Puolustuspelaaminen 

Kerhon puolustuspelaaminen oli kohtalaista, mutta etenkin Roope Laavaiselle tulee edelleen kyseenalaisia ratkaisuja. Nico Nurmikanta oli myös kokoonpanossa, josta olivat poissa Miro Karjalainen ja Arto Laatikainen. Kaikki ei ole aivan tasapainossa, mikä johtuu osittain vastustajan kyvystä pelata HPK:n aseita pois.

Hyökkäyspelaaminen 

Kerhon hyökkäyspeli pyrki tänään nopeuteen ja suoraviivaisuuteen, kun tilaa etenkin keskialueelta löytyi usein reippaasti. HPK:n ongelmana oli kuitenkin se, että sen hyökkäysten päättäminen ei ollut yhtä tehokasta ja suurin osa laukauksista tuli vähemmän vaarallisilta sektoreilta. 

Erikoistilanteet 

HPK pelasi kolme kertaa ylivoimalla ja sai luotua tukun paikkoja, mutta Lassi Lehtinen ja Lukon alivoimat kestivät mallikkaasti jokaisen. HPK antautui alivoimalla kerran.

Lähtökohdat 

Lukon tuloskunto lämpenee. Joukkue sai ottelun alla positiivisia uutisia myös rapakon takaa, kun Tarmo Reunasen kerrottiin palaavan Liigaan New York Rangersin leiriltä.

Maalivahtipelaaminen 

Kautensa kakkosvahtina aloittanut Lassi Lehtinen pääsi aloittamaan maalilla kolmannen ottelun peräkkäin. Otteet olivat tälläkin kertaa erittäin varmoja, ja Lehtinen piti paikoittain omaa joukkuettaan pystyssä. Tyyli on tarkka ja rauhallinen.

Puolustuspelaaminen 

Lukko kaipaa Reunasta ja Ville Heinolaa, mutta maanantaina joukkue onnistui mukavasti lähinnä pitäämään oman maalin edustaa suhteellisen puhtaana. HPK sai lauottua paljon, mutta laukaukset lähtivät pääosin kaukaa Lukko-maalista.

Hyökkäyspelaaminen 

Lukko ei esittänyt tänään hyökkäyspelissään erikoisia, mutta leveän materiaalin edut tulivat esille molempien Westerholmin veljesten Pathrikin ja Ponthuksen onnistuttua maalinteossa. Lukko ampui vain yhteensä 15 laukausta maalia kohti.

Erikoistilanteet 

Ylivoima toimi kerran, kun Ponthus Westerholm tykitti keskeltä avauserän ja ottelun ensimmäisen maalin. Se oli jo kauden neljäs ruotsalaiselle. Pathrikin maali oli hänelle kauden ensimmäinen.

Ottelun ratkaisu 

HPK yritti ja yritti, muttei hyökkäyksissä tällä kertaa ollut parasta laatua viimeistelyssä tai paikkojen alustamisessa, sillä liian moni paikka tuli kauas Lukon maalista. Edellytykset vähintään tasapeliin olivat kuitenkin selkeästi olemassa. HPK:n ainoan teki Niclas Lucenius, kun Henri Kanninen riisti kiekon päädystä komealla karvauksella ja vapautti maalin eteen nouseen sentterin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo