Kärppien Nicklas Lasun ennätys vesittyi viime hetkillä - HPK vei ottelusta pisteet

Miro Karjalainen laukoi kiekon maaliin ja katkaisi Nicklas Lasun putken.
HPK oli riittävän sitkeä kotonaan ja vei kolme pistettä sarjakärjeltä tiivillä puolustamisella ja ratkaisevalla kolmannen erän rypistyksellä.
Lähtökohdat

Neljään edelliseen otteluun vain yhden maalin päästänyt HPK joutui edellisessä ottelussaan Lahdessa jyrän alle, kun Pelicans takoi viisi maalia. Ykkösvahti Emil Larmin oltua vatsataudissa Kärppiä vastaan isäntäjoukkueen maalilla torjui kakkosvahti Antti Karjalainen.

Maalivahtipelaaminen

Karjalainen ei joutunut vielä ensimmäisessä erässä kovaan testiin, mutta selvitti Kärppien harvat maalipaikat takaiskuitta. Peittävällä tyylillä torjuva maalivahti kadotti ajoittain irtokiekot vaarallisen näköisesti eteensä. Tämä aiheutti ylimääräistä huhkimista HPK-puolustukselle Kärppien saatua toisen erän loppupuolella otteen pelistä. Lopulta nolla rikkoutui nolohkolla tavalla, kun Karjalainen kadotti näköyhteyden maalin takana olleeseen kiekkoon ja Oskar Osala veivasi kiekon toiselta kulmalta sisään.

Karjalainen ei jäänyt osumaa murehtimaan vaan pelasi ottelun loppuun erittäin hyvin, ollen yksi kotivoiton takuupelaajista.

Puolustuspelaaminen

HPK puolusti väkevästi mailalla mailaa vasten ja esitti myös muutaman väkevän taklauksen. Illan komeimmasta tällistä vastasi kaksimetrinen Miro Karjalainen, jonka puhdas töötti lähetti lähes yhtä ison Jani Hakanpään jään pintaan.

Hyökkäyspelaaminen

Kotijoukkue sai usein kulmapelin pyörimään, mutta Kärppien puolustus oli riittävän tiivis pitämään Kerhon väkkärät poissa aivan parhailta maalipaikoilta. Ottelun loppua kohden kasvanut Kärpät-hallinta piti HPK:n irti kiekosta, jonka seurauksena kotijoukkueen hyökkäykset muuttuivat pitkistä pyörityksistä harppuunamallin yrityksiin.

Erikoistilanteet

HPK:n ylivoimapelaamisessa vallitsee lama. Useita kertoja yrittämään päässyt kotijoukkue pääsi Kärppiä vastaan helpohkosti alueelle, mutta ei saanut vaarallisia maalipaikkoja luotua. Alivoimalla kotijoukkue sai pidettyä Kärpät kurissa. Erityisesti maalin edustalla HPK oli vahva.

Lähtökohdat

Kärppien edellisestä ottelusta oli lähes viikko. Se pelasi HPK:n tapaan Pelicansia vastaan ja joutuikin varsin tiukoille. Oululaiset nappasivat ottelusta lopulta 3-2-voiton. HPK:ta vastaan Kärpillä oli vastustajansa tapaan kakkosmaalivahti maalilla, kun Jussi Rynnäs sai torjuntavuoron.

Rynnäs torjui HPK:n yritykset varmasti, vaikka ei avausosuman tielle pystynytkään venyttämään. HPK ei päässyt laadukkaille paikoille, mutta Rynnäskään ei helppoja irtokiekkoja antanut. Ottelun voittomaali syntyi irtokiekosta, mutta sitä ei voi Rynnäksen piikkiin laittaa.

Omalla alueella Kärpät ei meinannut saada liukkaasti liikkuvasta HPK:sta hippaa. Lopulta sarjakärki alkoi ottaa otetta pelistä ja vastustajan hyökkäysten frekvenssi pieneni. Kolmannen erän lopulla isäntien viimeinen rynnistys oli kuitenkin liikaa, kun HPK runnoi pitkän pyörityksen päätteeksi ottelun voittomaalin.

Kärppien kiekollinen pelaaminen oli varsin löperöä. Liigan kärkijoukkue oli todella huolimaton kiekon kanssa kaikilla kentän alueilla. Myös kaksinkamppailupelaamisessa Kärpät-hyökkääjät olivat piirun verran HPK:n puolustusta perässä.

Alivoimalla Kärpät esiintyi tiiviin nelikon voimin ja antoi harkitusti painetta. Ylivoimalla vierasjoukkue oli todella kesy. Kolmannessa erässä Kärpille tarjoutui tilaisuus yrittää kahden pelaajan ylivoimalla, mutta alivoimakolmikon syöttämällä puhkomisen sijaan ylivoimapelaajat ampuivat helppoja kuteja HPK-vahti Karjalaiselle.

Erikoista

Kärppien Nicklas Lasu oli pelannut 23 ottelua putkeen ottamatta ainuttakaan miinusmerkintää. Mikäli hän olisi onnistunut myös HPK:ta vastaan takaiskuitta, olisi hän tehnyt Liigan uuden ennätyksen. Miro Karjalaisen ajassa 58:42 omasta kenttäpäädystä Kärppien tyhjään maaliin laukoma osuma kuitenkin aiheutti Lasulle miinusmerkinnän, eikä hän näin ollen saanut ennätystä nimiinsä.

Juttua muokattu 7.12.2019 klo 21:51: Lasu oli kentällä HPK:n kolmannen maalin aikana, eikä näin ollen saanut ennätystä nimiinsä. Muutettu myös jutun otsikko.

Ottelun ratkaisu

HPK:n kolmannen erän viimeinen rynnistys toi tulosta. Päätöserässä telineissä ollut isäntäjoukkue loi kovan myllerryksen Kärpät-päätyyn ja lopulta Valtteri Puustinen siivosi Jan Brejcakin laukauksen jälkeisen irtokiekon ohi Rynnäksen.