Liigan kuumin joukkue tulee Hämeenlinnasta – HPK jatkoi voittoputkeaan sarjakärjen kustannuksella

21-vuotias Jere Jokinen iski liigauransa kaksi ensimmäistä maalia ja auttoi HPK:n voittoon sarjakärjestä.
Kuuden ottelun voittoputkessa otteluun lähtenyt HPK sai vieraakseen sarjakärki-KooKoon. Ottelu eteni tasaväkisissä merkeissä, mutta lopulta HPK kairasi voiton lukemin 4–2 ja pääsi jatkamaan voittoputkeaan.

Otteluun lähdettäessä puheissa oli kummankin joukkueen veräjänvartijat. KooKoon Nick Malik oli ennen illan ottelua päästettyjen maalien keskiarvolla mitattuna Liigan kolmanneksi vahvin maalivahti ja hämeenlinnalaisten Eetu Laurikainen oli sen sijaan tilastossa sijalla neljä.

HPK:n ote heti ottelun alussa oli vahva. Avausmaali olikin kotijoukkueen ja Jere Jokisen käsialaa. Maali oli 21-vuotiaan keskushyökkääjän liigauran ensimmäinen. Ottelua ehti kulua ainoastaan vajaat kaksi minuuttia, kun Henri Kanninen antoi Jokiselle loistavan rystysyötön.

Kouvolalaiset ottivat kiekonhallinnan itselleen ja kiekko kävi jo tolpassa ensimmäisen erän puolivälissä. Vain hetkeä myöhemmin Samuli Ratinen nousi yksin omalta alueelta maalille ja iski pikkumustan ohi Laurikaisen, jonka nollaputki kesti lopulta reilut 151 minuuttia.

Ensimmäinen erä mentiin tasaisissa merkeissä tilastojenkin puolesta. Erän loppupuolella tunteetkin kuumenivat, kun Tommi Tikka ja Peetro Seppälä nappasivat väkivaltaisuudesta jäähyt itselleen.

Tahtomaalilla tasoihin ja pitkä putki poikki

Toisessa erässä KooKoo joutui alivoimalle, mutta joukkue pelasi tehokasta alivoimaa. Teemu Engberg pääsi läpiajoon ja häntä rikottiin, joten kouvolalaisille annettiin mahdollisuus mennä johtoon rangaistuslaukauksen myötä. Ville Meskanen asettui siniviivalle ja iski lopulta kiekon vakuuttavasti Laurikaisen ohi. Meskasen pisteputki kasvoi maalin myötä neljän ottelun mittaiseksi.

HPK:n ylivoimaprosentti oli ennen ottelua alle neljä prosenttia ja yhdeksään edelliseen otteluun joukkue ei ylivoimamaaleja ollut iskenyt. Pitkä putki meni kuitenkin rikki Miro Ruokosen iskiessä kauden neljännellä maalillaan hämeenlinnalaiset tasoihin vain neljä sekuntia ennen ylivoiman loppua.

Maali oli niin sanottu tahtomaali ja tuuletuksista näki, kuinka maali merkitsi joukkueelle paljon. Ennen maalia KooKoolla oli kuitenkin jälleen omat paikkansa alivoimalla ja Engberg oli jälleen haistelemassa mahdollisuuksia läpiajoon.

Kiekonhallintatilastot olivat kahden erän jälkeen tasan ja maalit menivät toisessa erässä ensimmäisen tapaan 1–1. HPK:n ylivoimajuna puksutti erän loppuhetkillä, mutta kouvolalaiset pelasivat hyvin parhaat vetopaikat pois. Pelin tempo oli kova ja helpolla ei kumpikaan joukkue päässyt.

Liigan kuumimman joukkueen voittoputki jatkuu

KooKoolla oli kolmannen erän alussa mahdollisuus päästä johtoasemaan ylivoimalla, mutta erikoistilanne ei maalia tuottanut. Erän alku oli rikkonainen ja kumpikaan joukkue ei saanut luotua pidempiä hyökkäksiä. Vaarallisemmat paikat oli vierailla, mutta maalin iski kotijoukkue.

HPK karkasi johtoon Jokisen nostaessa kiekon toistamiseen illan aikana Malikin selän taakse. Loistavan esityön maaliin teki Philippe Cornet, joka huomasi Jokisen liukuvan maalille ja antoi nappisyötön suoraan hyökkääjän lapaan.

Maali antoi kotijoukkueelle lisää virtaa ja maalintekoa pääsi yrittämään niin Tikka kuin Antti Pihlströmkin. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty ennen kuin puoli minuuttia ennen kolmannen erän loppua. Juuso Ikonen iski lopullisen ratkaisun ja löi kiekon tyhjään verkkoon ja katkaisi viiden ottelun maalittoman putkensa.

HPK jatkaa seitsemän ottelun voittoputkessa ja sarjakärki kaatui lopulta lukemin 4–2. KooKoo ei antanut periksi, mutta tehokkuus jäi piippuun. HPK osoitti taistelijan luonnetta puolustamalla vahvasti oman maalinsa edustaa ja iskemällä tarvittavat maalit.