KooKoolle elintärkeä voitto pudotuspelipaikkataistossa − Meskasen voittomaalissa tuuriakin mukana

LIIGA / Raportti
Voittomaali oli Ville Meskasen käsialaa.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti / https://www.instagram.com/fotokuutti
HPK ja KooKoo taistelivat tasaisesti pelin loppuun asti. Vierailija KooKoo vei lopulta voiton ja vankisti asemaansa pudotuspelipaikoilla.

Ottelun voittomaali nähtiin reilut viisi minuuttia ennen loppua, kun Ville Meskasen laukaus meni HPK-puolustajien Miihkali Tepon ja Ossi Ikosen kautta Eetu Laurikaisen taakse pienen painostuksen jälkeen. Vain hetkeä aiemmin HPK:n Juuso Ikosella oli ollut tilanne kentän toisessa päässä, mutta se kuivui kokoon jo ennen laukausta.

HPK:n painostaessa kiekko pyöri maaliviivalla samalla kun maalialueella oli puolet kentällä olleista pelaajista. Viimeiseen aloitukseen kyyristyessä aikaa oli jäljellä kymmenen sekuntia. Sen KooKoo voitti ja pelasti näin kolmen pisteen saaliin Kouvolaan.

Tiivistä puolustamista

HPK voitti avauserän aluksi useita hyökkäyspään aloituksia ja pääsi niiden kautta parhaiten paikoille. Kertaalleen aloitusvoitto jäi tosin puolittaiseksi, ja taakse vedettyyn kiekkoon ehti ensimmäisenä Joose Antonen, joka lähtikin nopeaan hyökkäykseen Heikki Liedeksen kanssa.

Pelin edetessä KooKoo sai enemmän otetta, ja Antonen loi jälleen Liedekselle paikan, mutta tällä kertaa Niklas Frimanin häirintä aiheutti sen, että laukaus meni ohi. Molemmat joukkueet yrittivät aktiivisesti, mutta samalla puolustuspeli oli tiivistä varsinkin omalla alueella, eikä kumpikaan päässyt laukomaan erityisen läheltä.

Pari minuuttia ennen erän päättymistä HPK siirtyi johtoon. Michael Joly pelasi ensin Arttu Pellille paikan, johon Nick Malík venytti eteen. Kimi Koivisto purki kiekon kuitenkin suoraan Frimanille, ja Jokereista muutama viikko sitten HPK-paitaan palannut puolustaja pääsi tekemään kauden ensimmäisen maalinsa Liigassa.

Toisessa erässä KooKoo sai pikaisesti kahden miehen ylivoiman, kun Artturi Toivola komennettiin rangaistusaitioon huitomisesta ja sen jälkeen Otto Latvala laukoi kiekon omalta alueelta vastapuolen päätyverkkoon. Kahden miehen ylivoimaa ehti kulua 13 sekuntia, ennen kuin Kim Strömberg laukoi tasoituksen.

Vierasjoukkue sai erän lopulla pitkiä pyörityksiä, mutta ei onnistunut uudestaan maalinteossa. Näin ollen toisen erän jälkeen peli oli tasalukemissa 1−1.

Joly esitti negatiivisempaa puolta itsestään kolmannen erän alkuun, kun hän antoi harhasyötön Radek Koblížekille. Maalivahti Laurikainen pelasti tilanteen, mutta HPK joutui jälleen vajaalle.

KooKoo ei saanut ottelun aikana yhtään rangaistusta, siinä missä HPK:lle kaksiminuuttisia tuomittiin neljä. Kouvolalaisille voitto oli erityisen tärkeä, sillä KalPa jäi pudotuspeliviivan alapuolella neljän pisteen päähän.

HPK on tappiosta huolimatta mukana taistelussa neljännestä sijasta ja puolivälierien kotiedusta. Tasaisessa sarjassa HPK ei voi kuitenkaan olla varma suorasta puolivälieräpaikasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo