Äärimmäisen tasainen ja taktinen vääntö kääntyi lopulta KooKoon eduksi − Puistola ratkaisi voiton voittomaalikilpailussa

LIIGA / Raportti
KooKoo-veskari Henrik Haukeland oli Hämeenlinnan illassa selkeä ykkösnimi.
Kuva © Satu Pitkänen
Hämeenlinnassa pelattiin jopa shakkiottelun kaltainen taktinen taisto HPK:n ja KooKoon välillä. Erittäin tasaväkisen keskiviikko-illan taiston vei lopulta KooKoo, jolle Patrik Puistola ratkaisi lisäpisteen voittomaalikilpailussa.
Lähtökohdat 

HPK:n viimeaikaiset otteet ovat ailahdelleet reilusti. Joukkue oli toki voittanut edellisestä viidestä ottelustaan neljä, mutta sitä edelsi kolme perättäistä tappiota, joista kahdessa Kerho jäi vieläpä maaleitta.

Kotona HPK ei ole juhlinut viime kerroilla, sillä sarjan häntäpään Jukuritkin kaatui nihkeästi 1-0 viime kotiottelussa. Sitä edelsi puolestaan kaksi perättäistä kotitappiota.

HPK jatkoi illan KooKoo-koitokseen täsmälleen samalla kokoonpanolla kuin maanantaina Turussa. Maanantain mittelössä kaatui TPS lukemin 3−1.

Maalivahtipelaaminen 

Kerhon maalilla jatkoi 27-vuotias Rasmus Reijola, joka on tuurannut ykkösvahti Joona Voutilaista tämän loukkaantumisen aikana.

Reijolasta paistoi ottelun ajan lievä epävarmuus − nimenomaan mailapelaamisen kanssa. Reijola antoi myös muutamia vaarallisia paluukiekkoja, jotka tosin HPK-puolustus sai tehokkaasti siivottua.

Yleisesti ottaen kuitenkin itse torjuntatyöskentely oli Reijolalla vahvaa, esimerkkeinä muutama paraatipelastus ottelun kolmannessa erässä KooKoon pelatessa ylivoimaa.

Puolustuspelaaminen 

Kerhon puolustus jopa loisti ajoittain KooKoon liukkaita hyökkääjiä vastaan. Oranssipaitojen väkevän maalinedustapelaamisen ansiosta KooKoon oli vaikea päästä erinomaisille maalipaikoille, varsinkaan paluukiekoille maalin eteen.

Huomattavaa oli myös puolustajien fyysisyys, jopa sellaisilta pakeilta, joilta ei sitä äkkiä odottaisi. Esimerkiksi Otto Latvala pelasi erittäin hyvin ja kovin ottein, mutta kuitenkin sääntöjen puitteissa.

Hyökkäyspelaaminen 

HPK:n hyökkäyspelaaminen oli aggressiivista, ja jokaisesta pienestäkin KooKoo-pelaajiston virheestä kotijoukkue löi päälle herhiläisen lailla. Cody Kunykin johtama ykkösvitja loi jälleen runsaasti paikkoja, mutta myös Rob Bordsonin kakkosketju oli pelipäällä.

Vaikeuksia kuitenkin oli aina silloin tällöin KooKoon ahtaan keskialueen trapin murtamisessa. Suoraviivaisella hyökkäyspelillä tilaa kuitenkin aukesi riittävän usein.

Erikoistilanteet 

HPK:n ylivoima on ollut kuluvalla kaudella Liigan keskikastia. Ylivoimaprosentti ennen ottelua oli 20,35. Kotikentällä Kerho-ylivoima on kuitenkin ollut Liigan toiseksi heikointa.

Tänään ylivoima sai tärkeän onnistumisen, kun Jere Innala onnistui ylivoimalla ensimmäisessä erässä. Kerhon uutuushankinta Rob Bordsonkin sai maalin myötä syöttö- ja pistetilinsä auki. Ylivoima toimi kaiken kaikkiaan hyvin, joskin ajoittain laukaukset jäivät liiaksi piippuun.

Hämeenlinnalaisten alivoima sai tyrehdytettyä KooKoon ylivoiman suhteellisen hyvin eikä päästänyt sitä liian vaarallisille tonteille. Tokikaan KooKoon ylivoima ei varsinaisesti loistanut, mutta ei myöskään Kerhon alivoimapelaamisessa ollut moittimista.

Lähtökohdat 

KooKoon vire hakee Liigassa vertaistaan − edelleen. Kymmenen ottelun kuntopuntarissa kouvolalaisjoukkue on Liigan ykkösjoukkue ja nousi myös hiljattain Ilveksen ohi Liigan kolmospaikalle. U20-maailmanmestarivalmentaja Jussi Ahokkaan luotsaama KooKoo hamuaa runkosarjan lopussa jopa kakkospaikkaa.

Kouvolan joukkueen kokoonpano on koki dramaattisen iskun viime viikolla, kun joukkueen tähtihyökkääjä Anrei Hakulinen loukkaantui ja KooKoo ilmoitti hänen kautensa olevan paketissa. Toki sairastuvalta tulee myös hieman apuja, kun Trevor Mingoia palaa kokoonpanoon.

Maalivahtipelaaminen 

KooKoon maalille luisteli itseoikeutetusti ykköskassari Henrik Haukeland. Norjalaisveskari on ollut kuluvalla sesongilla yksi koko Liigan luotettavimpia ja tasaisimpia torjuntaprosentinkin ollessa 91,86.

Haukeland oli jälleen kerran vakuuttava tolppien välissä. Norjalaiselle tarttui vaikeatkin pomppukiekot ja ohjurikiekot hyvällä prosentilla. KooKoo pystyi jälleen nojaamaan ykkösvahtiinsa. Torjuntoja hänelle kertyi lopulta 31.

Puolustuspelaaminen 

KooKoo-puolustus pelasi pääosin mukiinmenevästi. Kouvolalaisille ominainen fyysinen puolustuspelityyli sai kuitenkin HPK:n osalta hieman horjutusta, kun kotijoukkue myös tuli peliin fyysisellä otteella.

Joka tapauksessa KooKoon pakisto onnistui HPK-puolustuksen tapaan pitämään kotijoukkueen taitopelaajat hyvin poissa parhaimmilta maalintekosektoreilta, ja Henrik Haukeland hoiti loput.

Hyökkäyspelaaminen 

KooKoon hyökkäyksessä näkyi isosti tähtipeluri Anrei Hakulisen poissaolo. Toki KooKoon hyökkäyksen ajoittainen pimentoon jäänti oli myös pitkälti HPK:n erinomaisen puolustuspelin ansiota, mutta kenties Hakulinen olisi tuonut tarvittavaa terävyyttä ja aggressiivisuutta kouvolalaisten hyökkäykseen.

Kimi Koivisto stunttasi KooKoon ykkösvitjassa Juha-Pekka Haatajan ja Kim Strömbergin vierellä ja suoriutui siinä välttävästi, mutta tietysti Hakulisen puuttuessa tämänkin uuden ketjun pelaamisessa oli havaittavissa epätasaisuutta. Myöskään kokoonpanoon palannut Trevor Mingoia ei tuonut aivan hänelle tuttua terävyyttä kentälle asti.

Erikoistilanteet 

KooKoon ylivoima oli ollut tällä kaudella Liigan toiseksi parasta, lähes 28 prosenttia. Tänään ylivoima ei kuitenkaan aivan päässyt tutulle tasolleen, toki taustalla varmasti jälleen avainpelaaja Hakulisen puuttuminen.

KooKoo kuitenkin sai toisessa erässä onnistumisen juuri ylivoiman päätyttyä. Vaikka osumaa ei ylivoimamaaliksi merkattu, oli se kuitenkin ylivoimapyörityksen tulosta.

Ottelun ratkaisu 

Ottelu oli äärimmäisen tasainen ensimmäisestä kiekontiputuksesta loppusummerin soittoon asti. Peli olisi voinut kääntyä kummalle joukkueelle tahansa. Lopulta tasaisen kamppailun vei nimiinsä KooKoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo