Sitkeä Könönen nöyryytti HPK:n pelaajistoa iskemällä voittomaalin neljän pelaajan keskeltä

LIIGA / Raportti
Juuso Könönen ampui voittomaalin.
Kuva © Saimi Airaksinen
KalPan Juuso Könösen voitto-osuma ratkaisi joukkueelleen kolme pistettä Hämeenlinnassa. Voiton alusti tiivis pelaaminen etenkin oman maalin edustalla.
Lähtökohdat 

HPK:lla oli vuorossa kiivaan ottelurymäkän toinen peli, yhteensä neljästä pelistä yhdeksän päivän kuluessa. Putki alkoi perjantaina ja jatkuu perjantaina sekä lauantaina Pelicansia vastaan. Joona Monto sai kauden maalitilinsä auki edellisessä ottelussa.

Maalivahtipelaaminen 

Joona Voutilainen aloitti taas Kerhon maalilla. Voutilainen on kokonaisuutena ollut yksi kauden heikoimmista ykkösvahdeista, mutta viime aikoina otteet ovat hieman tasaantuneet. KalPan maalit syntyivät läpiajosta ja maalin edustalta, joten 28 torjuntaa huomioiden ilta oli häneltä tasaisen varma.

Puolustuspelaaminen 

HPK:n puolustajille ottelu oli kokonaisuutena vaikea. Heistä kolme ehti istua ottelun aikana kaksiminuuttisen. Omassa päässä pelaaminen oli suhteellinen tiukkaa ja tarkkaa, mutta KalPan alivoimamaalissa sekä neljän pelaajan keskeltä tehdyssä voittomaalissa puolustajatkin voivat kaivella peilia takataskustaan itsetutkiskelua varten. Tasaisuus suorituksissa jätti toivomisen varaa.

Hyökkäyspelaaminen 

HPK:n hyökkääminen saatiin pysäytettyä ottelussa melko hyvin. Kerho sai hieman pyöritettyä päädyssä peliään, mutta avainpaikoille pääseminen teki ajoittain turhan tiukkaa. Jäähyt sotkivat osaltaan peliä. Joukkueen ainokainen syntyi ylivoimalla muutenkin mallikkaan pelin pelanneelta Niclas Luceniukselta, kun sentteri sai kauden toisen osumansa KalPa-puolustajan kautta.

Erikoistilanteet 

HPK:n ainoa maali syntyi ylivoimalla. Viidestä ylivoimasta peräti kolme muuttui typerien jäähyjen takia pelaamiseksi tasakentällisin.

Lähtökohdat 

KalPalla oli voitolla mahdollisuus nousta pitkästä aikaa pudotuspelipaikalle, sillä edellinen ottelu edellä olevaa Pelicansia vastaan päättyi voittoon. Kausi on ollut kuopiolaisille ailahtelevan vaikea, ja varsinkin ylivoimapeli on mättänyt pahasti.

Maalivahtipelaaminen 

KalPan tukipilari Eero Kilpeläisen kausi ei ole ollut mikään täysosuma, mutta tähän peliin lähdettäessä alla oli 29 torjunnan nollapeli Pelicansia vastaan. Hyvä vire jatkui, ja Kilpeläinen poimi mallikkaasti kohti tulleet laukaukset.

Puolustuspelaaminen 

KalPan puolustaminen oli tällä kertaa jämäkkää etenkin keskustassa. HPK:lla oli vaikeaa päästä keskustaan hyville maalipaikoille. Pelaajat saivat myös hidastettua HPK:n päätykiekkoja, minkä ansiosta Kerho ei päässyt helpolla vyöryttämään päätypeliään.

Hyökkäyspelaaminen 

KalPa teki mitä KalPan piti. HPK:n maalille ei ollut helppoa päästä, mutta tällä kertaa sitkeä pelaaminen tuotti lopulta tulosta. Könösen maali syntyi Kai Kantolan upeasta esityöstä maalin takana.

Erikoistilanteet 

Heikkoa ylivoimaa pitkin kauden pelannut KalPa aloitti tämänkin ottelun erikoisesti. Joukkue ei onnistunut Erkka Seppälän 2+2 minuutin ylivoiman aikana, mutta jouduttuaan alivoimalle se onnistui. Janne Keränen teki ottelun avausmaalin karattuaan läpiajoon avauserän lopussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo