BOS - CBJ 2.00
STL - DAL 4.30

Miro Karjalainen alisti KalPaa sääntöjen puitteissa − HPK voitti, Luostarinen pihalle toisessa erässä

LIIGA / Raportti
Miro Karjalainen pisti KalPan pelaajia seinille useampaan otteeseen.
HPK otti viidennen voittonsa kuuteen viime otteluun kukistamalla fyysisessä pelissä KalPan lukemin 3-1. Miro Karjalainen pelasi kauden parhaimman ottelunsa.
Lähtökohdat 

Kotijoukkueen alkukaudesta parantunut kiekollinen peli on luonut joukkueelle valtavan määrän paikkoja pelistä toiseen. Viimeistelyprosentissa on ollut toivomisen varaa, mutta HPK on pelannut pitkässä sarjassa voittavaa kiekkoa.

Maalivahtipelaaminen 

Emil Larmi selviytyi Kerhon maalilla suhteellisen helpolla. 17 torjuntaa perusvarmassa suorituksessa piti joukkuetta pystyssä yksittäisissä tiukoissa tilanteissa.

Puolustuspelaaminen 

HPK:n puolustusosasto oli tänään elementissään. KalPa ajoi suhteellisen suoraviivaisesti maalille, mutta enimmäkseen kiekko saatiin pidettyä maalinedustalta poissa. Fyysinen pakisto Miro Karjalaisen ja Niklas Frimanin johdolla oli kentän herra pienikokoisempaa KalPa-hyökkäystä vastaan.

Hyökkäyspelaaminen 

HPK:n suoraviivaisuus ja reagointi olivat tänään hyvällä tasolla. Alussa joukkue kiekotteli pari kertaa helposti KalPan korkealta karvanneen viisikon läpi maalintekoon. Hyvä vire jatkui läpi ottelun, joskin jäähyt sotkivat välillä myös kotijoukkueen pelaamista.

Erikoistilanteet 

HPK:n alivoima oli tällä kertaa ylivoimaa vahvempaa, vaikka Valtteri Puustisen ensimmäinen liigamaali näkikin päivänvalon ylivoimapelissä.

Lähtökohdat 

KalPan sairastuvalla riitti kuhinaa. Poissa kokoonpanosta on yhä viisikollinen pelaajia. Ennakkoluulottomasti pelaava joukkue on aloittanut kauden kohtalaisesti, mutta poistui viimeksi Hämeenlinnasta ruma tappio niskassaan.

Maalivahtipelaaminen 

Denis Godlan piikkiin ei voida laittaa yhtään HPK:n maaleista. Perusvarma suoritus, johon tosin vaikutti myös HPK:n tehoton ylivoimapelaaminen suurimman osan ottelusta.

Puolustuspelaaminen 

Ottelu ei ollut KalPan kannalta erityisen onnistunut puolustuspelissä. Erityisesti riistopelissä näytti usein siltä, että kaksinkamppailuvoittoja ei tule edes ylimiehittämällä aluetta. Korkea karvaus puolestaan päästi liian helposti Kerhon lävitseen.

Hyökkäyspelaaminen 

KalPan hyökkäysvalmius näytti useaan otteeseen olevan kohdillaan, mutta riistojen puuttuessa hyökkäyksiinlähdöt jäivät toistuvasti piippuun. Idea oli hyvä, toteutus usein liian hampaaton.

Erikoistilanteet 

Ottelun ratkaiseviin käänteisiin kuului Eetu Luostarisen ulosajo. Luostarinen taklasi Jan Brejcakia laidassa rajusti kylkeen, mutta sai tilanteesta 5+20 minuutin ottelurangaistuksen. Brejak näytti loukkaavan kylkensä tai olkapäänsä, muttei tarvinnut paareja kentältä poistumiseen.

KalPa sai itse kokeilla ylivoimaa muutamaan otteeseen vailla tulosta. Kai Kantola oli muuten harmaan ylivoimapelin valopilkku pyrkiessään tosissaan painimaan kiekkoa sisään. Ylivoimakerrat eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta.

Ottelun ratkaisu 

Ottelussa nähtiin paljon taklauksia ja jäähyjä sekä pari ensimmäistä maalia. Alexandre Texier teki kauden ensimmäisen maalinsa ja 3−1-lukemat viimeistellyt Puustinen liigauransa ensimmäisen. Silmiinpistävää oli tällä kertaa HPK:n onnistunut taklauspeli ja fyysinen ylivoima.

KalPa jäi selkeästi HPK:n jalkoihin. Karjalaiselle peli oli kauden paras. Peliminuutteja tuli alle kymmenen, mutta KalPan pelaajat joutuivat keräämään jatkuvasti itseään kaukalosta Karjalaisen taklatessa heitä sääntöjen puitteissa ulos tilanteista. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo