KalPa haki isot pisteet Hämeenlinnasta

Oliver Kiljusen 1+1 pisteet eivät riittäneet vaan vieraat veivät pisteet mukanaan Kuopioon.
Kuopiolaiset saapuivat Hämeenlinnaan hakemaan paikkaa auringossa, ja lopulta he sinne pääsivätkin, kun Sami Tavernier iski loppunumerot 4–2 tyhjään maaliin.

Peli Hämeenlinnassa alkoi tasaisesti. Luisteltiin ja kamppailtiin, kun molemmat joukkueet yrittivät saada kiekon ja pelin hallintaa. KalPan Matti Järvinen vei maalin edestä vieraat 1–0 johtoon.

Kotijoukkue sai mahdollisuuden esitellä parantunutta ylivoimaansa kannattajilleen, mutta eipä se ainakaan vielä saanut ihastuksen huokauksia aikaiseksi. Erän lopulla HPK-puolustaja Arttu Pellin hakeutuminen parempaan laukaisupaikkaan ja laukaus olivat hienoja suorituksia, ja tilanne oli tasan.

HPK tuli toiseen erään paremmalla jalalla ja ylivoimat antoivat heille pelin hallinnan. Oliver Kiljunen siirsi joukkueen 2–1 johtoon. Viimein vieraatkin pääsivät ylivoimalle, ja vaikka se ei tuonutkaan tulosta, niin se oli vaarallista. KalPa pääsi peliin takaisin mukaan ja hallitsi erän loppua.

KalPan vaarallinen ylivoima toi tulosta, kun Jaakko Rissanen tasoitti pelin 2–2.

Vieraat siirtyivät johtoon Kasper Puution maalille heitolla, jonka HPK:n maalivahti Eetu Laurikainen haluaisi varmasti unohtaa. Kotijoukkue otti vielä maalivahdin pois, ja kuudella viittä vastaan Sami Tavernier vei KalPan aurinkoon.