HPK voittoon KalPasta tennislukemin – Lainamailoilla pelannut Arttu Pelli osui kahdesti

Arttu Pellin laukaus teki tuhojaan ottelussa KalPaa vastaan.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
HPK oli tehokas paikoissaan ja jyräsi varamiehisen KalPan yli. Ottelun kulminaatiopisteeksi muodostui parin minuutin pätkä toisessa erässä.

HPK sai keskiviikkona vieraakseen KalPan. Hämeenlinnalaiset olivat tylyjä isäntiä kukistaen useista avainpelaajien poissaoloista kärsivän KalPan maalein 6–2. Ottelun ratkaisijaksi nousi Arttu Pelli, joka johti maaleillaan kotijoukkueen voittoon.

Avauserä oli hienoisesti vierailijoiden KalPan hallittua kiekkoa enemmän sekä lauottua kotijoukkuetta ahkerammin. Kamppailun avausmaalista vastasi kuitenkin kotijoukkue Steve Mosesin ohitettua KalPa-vahti Juha Jatkolan röyhkeän haastonsa päätteeksi erän ylitettyä puolivälin.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Mosesille tarjoutui mahdollisuus jo toiseen maaliin hänen päästyä läpiajoon, mutta yhdysvaltalaisen laukaus meni maalin ohi.

Tämä HPK:n hetkellinen momentum riitti Tommi Miettiselle, joka otti hieman yllättäen aikalisän ajassa 14.14. Aikalisä kannatti, sillä reilu minuutti tästä Max Görtz toi KalPan tasoihin.

Tilanteen vaihteluja ja ulosajo

Toinen erä alkoi HPK:n komennossa ja se menikin 2–1-johtoon Eetu Liukkaan osumalla, kun erää oli ehtinyt kulua alle viisi minuuttia.

KalPan saaman ylivoiman jälkeen ote alkoi kääntyä jälleen vierailijoille. Vahva jakso tuotti tulosta Konsta Kapasen viimeisteltyä läpiajosta lukemiksi 2–2. HPK ei jäänyt tasoitusosumaa turhaksi surkuttelemaan, vaan Arttu Pelli iski heti perään kotijoukkueen takaisin edelle.

KalPan ilta taasen synkkeni kerrasta, kun Joona Riekkinen sai suihkukomennuksen taklattuaan kiekotonta Mathias Trettenesiä sokeasta kulmasta pään seudulle.

Viiden minuutin alivoima muuttui KalPan epäonneksi vielä kahden miehen alivoimaksi Lasse Lappalaisen otettua kaksiminuuttisen kampituksesta. Tätä tilaisuutta isännät eivät jättäneet käyttämättä ja Pelli tykitti illan toisellaan lukemiksi 4–2.

Tulostaululla tennislukemat

Päätöserä käynnistyi vauhdikkaasti. Erän viidennellä peliminuutilla Mosesin laukaus kilahti tolppaan. KalPa jatkoi tilanteiden luomista, mutta nämä pysähtyivät kerta toisensa jälkeen HPK:n maalilla pelanneeseen Daniel Lebedeffiin.

Maaleja saatiin odottaa päätöserän viimeisille minuuteille. Markus Nenonen ohjasi Petteri Nikkilän rannelaukauksen maaliin ylivoimalla ja välittömästi tämän perään Matti Järvinen laukoi ottelun loppulukemiksi 6–2.

Voitollaan HPK nousi sarjassa kymmenenneksi ohi KooKoon ja HIFK:n.

HPK:n seuraava ottelu on luvassa perjantaina, kun se kohtaa vieraissa tärkeässä "kuuden pisteen ottelussa" HIFK:n. KalPan matka jatkuu Hämeenlinnasta torstaiksi Tampereelle, jossa sitä isännöi sarjan kärkipaikoilla keikkuva Ilves.