Topi Niemelä kaatoi HPK:n ensimmäisellä Liiga-osumallaan

LIIGA / Raportti
Topi Niemelän ensimmäinen Liiga-ottelu sujui mallikkaasti.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
HPK:n ja Kärppien ottelu jatkui samaan tuliseen tyyliin, mihin seitsemäs finaaliottelu edellisenä keväänä päättyi. Kärpät näytti jo karkaavan ottelun toisessa erässä. Lopullisen niitin iski kuitenkin ensimmäistä Liiga-otteluaan pelannut Topi Niemelä kolmannessa erässä.
Lähtökohdat 

HPK saavutti edellisellä kaudella kaiken, mitä se lähti liigakaudesta hakemaan. Joukkueesta lähti paljon arvokasta kokemusta, mutta pelimerkit riittävät jälleen vaikka maaliin saakka. Ottelussa maalivahdin vastuun ottaneella Joona Voutilaisella oli isot jalkineet täytettävänä Emil Larmin jäljiltä.

Maalivahtipelaaminen 

Voutilainen sai aloittaa liigakautensa nälkäisen kärppälauman vyöryessä maalille. Voutilainen pelasi tasaisen varman ottelun, eikä takaiskumaalien tarvitse jäädä kalvamaan maalivahdin mieltä. Toki osumat eivät varmasti paljon lämmitäkkään.

Puolustuspelaaminen 

HPK:n puolustuspeli oli uhrautuvaa ja ensimmäiset mustelmat saatiin paranneltaviksi ottelun jälkeen. Toisessa erässä puolustus oli muun joukkueen lailla hetken hukassa, kun Kärpät löi kaksi maalia joukkueen verkkoon. Illan ehkä maltillisimman osuman löi puolustaja Niklas Friman. Jari Sailion toinen jäähy oli juuri päättynyt, kun Friman liukui siniviivalta maalille ja napautti kiekon verkkoon. Kärppien kolmannessa osumassa puolustus oli pahasti myöhässä.

Hyökkäyspelaaminen 

Kotijoukkueen hyökkäyksestä ei yritystä puuttunut ja se näkyi myös Kärppien lukuisina vastahyökkäyksinä. Liika vauhti teki osaltaan sen, ettei ketjukaveri vielä löytynyt rutiininomaisesti ja hyökkäyspeli näytti ajoittain sekavalta.
Jere Innalalla on selvästi tähtäin korkealla maalipörssin kärkisijoille. Sen verran pirteää laitahyökkääjän yritys oli hyökkäyspäässä. Miro Ruokonen löi tärkeän kavennuksen toisessa erässä heti sen jälkeen, kun Kärpät oli karannut jo kahden maalin johtoon.

Erikoistilanteet 

HPK pääsi avaamaan liigakauden ylivoimapelin heti ensimmäisessä erässä Sailion rangaistuksen myötä. Ylivoima oli yhtä täynnä yritystä, kuin peli oli siihen asti tasakentällisinkin. Villeimmän yrityksen teki Petteri Nikkilä, joka haki läpiajoa pitkällä syötöllä vastustajan siniviivalle.

Lähtökohdat 

Kärpät menetti useita tärkeitä palasia viime kauden joukkueestaan, mutta tilalle tuli paljon kokemusta ja myös tähden loistoa Jesse Puljujärven muodossa. Suurin mielenkiinto kohdistui kuitenkin joukkueen taistelutahtoon kaataa viimekauden viimeinen vastustaja. Vastustaja, joka syötti katkeran kalkin seitsemännessä finaalipelissä.

Maalivahtipelaaminen 

Juntus Annunen torjoui maalillaan varman tuntuisesti ja kiekkosade oli yhtä tiheää kaukalon molemmissa kenttäpäädyissä. HPK:n avausmaali lipsahti harmillisesti etutolpan vierestä ja se olisi tarkemmalla työskentelyllä ollut peitettävissä.
Kolmannen erän lopussa HPK vyörytti peliä Kärppien puolustusalueella ja ne hetket Annunen oli korvaamaton pelaaja vierasjoukkueelle.

Puolustuspelaaminen 

Kärppien puolustus tuki hyvin joukkueen maalivahtia. Kotijoukkueen hyökkäyspeliä häirittiin aktiivisesti ja avaussyötöt lähtivät napakasti vastahyökkäyksiin lähdettäessä.
HPK:n toisessa osumassa joukkue pelasi maalin tullessa käytännössä vajaamiehisenä, kun jäähy oli juuri päättynyt. Ensimmäisen ottelunsa Liigassa pelannut Topi Niemelä vei Kärpät johtoon komealla laukauksella kolmannessa erässä. Osuma oli lopulta ottelun voittomaali.

Hyökkäyspelaaminen 

Kärppien hyökkäyspeli näytti olevan enemmän hillittyä ja tilanteita luotiin vastustajan maalille ilman ylimääräistä kurvailua.
Kärppäpaidan ylleen pukenut Puljujärvi pääsi toisen erän alussa läpiajoon. Liukas laitahyökkääjä sai jo koijoukkueen maalilla pelanneen Voutilaisen jään pintaan, mutta viimeistely kolisi maalirautoihin.
Ottelun ja liigakauden ensimmäisen osuman viimeisteli toisessa erässä Shaun Heshka. Sami Anttila teki ottelun toisen osuman pari minuuttia avausosumasta.

Erikoistilanteet 

Erikoistilannepelaamisessa Kärpät sai keskittyä lähinnä alivoimapeliin. Joukkue saikin siltä osa-alueelta täydet pisteet.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo