Pohjoinen viima puhalsi pisteet Hämeenlinnasta

LIIGA / Raportti
Tilanteita ei ottelusta puuttunut, kun kaksi nopeasti pelaavaa joukkuetta otti yhteen.
Kärpät sai ylivoimapelin vihdoin toimimaan ja vei mukanaan kolme pistettä. HPK aloitti takaa-ajon toisessa erässä ja onnistui kaventamaan ottelun päätöserässä Eetu Tuulolan soolomaalilla.
Lähtökohdat 

Kolmantena sarjataulukossa majailevalla HPK:lla on itseluottamus kohdallaan edellisen ottelun jälkeen. Voitto HIFK:sta näytti, että vauhdikasta kiekkoa pelaavalla joukkueella on täysi mahdollisuus kaataa vastaan luisteleva sarjakärki. Kärppien puolustusta vastaan onnistumisen pitää olla samaa luokkaa kuin edellisessä ottelussa.

Maalivahtipelaaminen 

Ottelu oli Emil Larmille hankala. Maalin edestä ohjatut kiekot ovat myrkkyä kelle tahansa ja ensimmäisen torjunnan jälkeen paluukiekko on usein yleistä riistaa. Kiekko pyöri myös vastustajan maalinvahdin alueella, mutta niissä oli kiinni ensimmäisenä Kärppien puolustajat.

Puolustuspelaaminen 

Kotijoukkueen puolustus ei päässyt vastustajan hyökkäyksen vauhtiin. Kärppien painostus tuotti ongelmia ja se näkyi puolustuksen pieninä virheinä koko ottelun ajan.

Hyökkäyspelaaminen 

HPK:n hyökkääjät saivat puhkottua Kärppien puolustusta terävillä iskuilla, ottelun vanhetessa paineen teko vastustajan alueelle parani huomattavasti. Joukkue on niittänyt vastustajia viikatemiehen lailla, mutta Kärppien puolustukseen sen temput eivät ole samalla lailla tehonnut. Eetu Tuulola näytti kolmannessa erässä, miten laitetaan kovakin puolustus tarvittaessa nippuun ja verkko kireälle.

Erikoistilanteet 

Kotijoukkueen ylivoima toimi niin kuin vastustajan ylivoiman olisi pitänyt tilastojen mukaan toimia. Alivoimapeli on myös toiminut kauden mittaan paremmin.

Lähtökohdat 

Unelma startin kauteen ottanut Kärpät pystyy hoitamaan huonommistakin otteluista pisteet kotiin puolustuksen ansiosta. Laajalla rintamalla maaleja nakuttava joukkue joutuu kuitenkin laittamaan kaikkensa peliin, kun vastaan luistelee kovassa nousussa oleva HPK. Ylivoimapeli on ollut tällä hetkellä sarjakärjen heikkous. Ainoa heikkous.

Maalivahtipelaaminen 

HPK laittoi Jussi Rynnäksen koetukselle ottelun vanhetessa. Rynnäksellä on edessään vahva puolustusmuuri joka hoitaa tehokkaasti kiekkoa pois ensimmäisen torjunnan jälkeen. Tuulolan soolomaali oli otettavissa, mutta se ei himmentänyt maalivahdin kilpeä.

Puolustuspelaaminen 

Puolustus on ollut ottelusta toiseen Kärppien kivijalka, ja sitä se oli myös tänään. HPK tuli lujaa ensimmäisen erän uinahduksen jälkeen ja onnistui kertaalleen murtamaan puolustusmuurin.

Hyökkäyspelaaminen 

Kärppien hyökkäyspelaaminen oli totutun tehokasta heti ottelun alusta saakka. Joukkue sai hyökkäysalueen pyöritykset vaivattomasti pyörimään. Joukkueen nelosketju laittoi kotijoukkueen puolustuksen ahtaalle ja sen myötä alustettua ensimmäisen erikoistilanneosuman.

Erikoistilanteet 

Liigan toiseksi heikointa ylivoimaa tällä hetkellä pelaava Kärpät teki ensimmäisen osumansa ylivoimalla. Kärppien kuiva kausi ylivoimalla katkesi Lasse Kukkosen komean ohjauksen myötä. Onnistumisen myötä ylivoimakarkki maistui uudelleenkin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo